ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗ.ΚΙ.Ο ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ηλίας Κοτσιμπογεώργος: «Οι οικονομολόγοι οφείλουμε να μην μείνουμε απαθείς όσο διαρκεί η κρίση»

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2016 14:45

Την ερχόμενη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο 7ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων στη Λάρισα είναι ο γνωστός οικονομολόγος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, που όπως τονίζει στη συνέντευξή του στην «Ε» θεωρεί ότι σ’ αυτή την περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που η κυβερνητική πολιτική βάλλει κατά θεσμών και λειτουργιών, καθένας από μας από το δικό του χώρο και με τις δικές του δυνάμεις οφείλει να δώσει τον αγώνα του.

Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» μίλησε ο Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, υποψήφιος με την παράταξη ΔΗ.ΚΙ.Ο. στο 7ο Π.Τ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος στις ερχόμενες εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016.

 

- Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς. Ποια είναι η δραστηριότητά σας στην πόλη της Λάρισας;

Από το 2001 έως και σήμερα εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας Οικονομολόγος - Λογιστής στην περιοχή της Λάρισας, αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλίας. Διατηρώντας επί 15 συνεχόμενα έτη γραφείο παροχής Οικονομολογικών, Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών, μπορώ να πω ότι είμαι το εντελώς αντίθετο από «χθεσινός» ή «περαστικός» στον κλάδο του Οικονομολογικού επαγγέλματος. Παράλληλα, είμαι διαχειριστής της εταιρίας «ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ε.Π.Ε.» με έδρα τη Λάρισα, η οποία έχει ως αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας την παροχή φορολογικών – οικονομικών συμβουλών, την εκπόνηση γεωοικονομικών μελετών, την ένταξη σε επιδοτούμενα προγράμματα κ.λπ., της εταιρίας «ONCOCARE Ε.Π.Ε.» με έδρα τη Λάρισα, η οποία έχει ως κύρια δραστηριότητα την εμπορία εξειδικευμένων χειρουργικών υλικών για ογκολογικές επεμβάσεις και της εταιρίας «FOODSURFING Ε.Π.Ε.» με έδρα τη Γιάννουλη Λάρισας, η οποία έχει ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή μαρμελάδας και αλειμμάτων. Πέραν της ανωτέρω επαγγελματικής μου δραστηριότητας, κατέχω τη θέση του Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων στο Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών του Νομού Λάρισας.

- Από αυτά που μου λέτε καταλαβαίνω ότι είστε ένας πολυάσχολος άνθρωπος. Πώς πήρατε λοιπόν την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητά στις εκλογές του Ο.Ε.Ε.;

Αρχικά, όταν μου έγινε η πρόταση για την υποψηφιότητά μου, δεν σας κρύβω ότι ξαφνιάστηκα. Το έναυσμα για την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα ως επικεφαλής της ΔΗ.ΚΙ.Ο στη Λάρισα, ήταν ότι στην εποχή μας, κατά την οποία το επάγγελμά μας βάλλεται από παντού, οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να δώσουμε το "παρών" και να μην μένουμε απαθείς σε αυτές τις εξελίξεις. Θεωρώ ότι σ’ αυτή την περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που η κυβερνητική πολιτική βάλλει κατά θεσμών και λειτουργιών, κάθε ένας από μας από το δικό του χώρο και με τις δικές του δυνάμεις οφείλει να δώσει τον αγώνα του. Τελικά, όμως, πήρα την απόφαση να κατέβω ως υποψήφιος στις εκλογές του ΟΕΕ, διότι ως επαγγελματίας του κλάδου όλα αυτά τα χρόνια, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τα προβλήματα του κλάδου μου, πιστεύω ότι έχω τις γνώσεις, αλλά και την εμπειρία, ώστε να προσφέρω τα μέγιστα, προκειμένου να αποκτήσει το Ο.Ε.Ε. και τα μέλη του το ρόλο που τους αξίζουν. Άλλωστε, ουδέποτε μου άρεσαν στη ζωή μου οι εύκολες αποφάσεις.

- Ποιοι είναι οι συνυποψήφιοι σας με την παράταξη ΔΗ.ΚΙ.Ο. στη Λάρισα;

Καταρχήν, τα ονόματα των συνυποψηφίων μου, έπαιξαν, επίσης, καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. Οι συνυποψήφιοί μου για την Τοπική Διοίκηση του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας είναι: ο Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος, υπάλληλος του Σ.Δ.Ο.Ε. και Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας, ο Γιώργος Νάστος, Εκπαιδευτικός, και η Βασιλεία Πετράκου, Ιδιωτική Υπάλληλος, ενώ θέση για το πανελλήνιο όργανο, ήτοι τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων, διεκδικούν, ο Πασχάλης Τζιαστούδης, Τμηματάρχης του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας, Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Εφοριακών Νομού Λάρισας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Εφοριακών, ο Ευάγγελος Παπαλέξης, Οικονομολόγος Μελετητής και πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, ο Γιώργος Νάστος, Εκπαιδευτικός και ο Γεώργιος Ζιαράγκας, Οικονομολόγος. Με τους ανωτέρω συνυποψήφιους μου, οι οποίοι προέρχονται από όλους τους τομείς του κλάδου μας, έχουμε καταλήξει σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και προτάσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν μέσω Ο.Ε.Ε. και πιστεύουμε ότι θα κατοχυρώσουν το οικονομολογικό επάγγελμα, θα βοηθήσουν τους συναδέλφους μας στην επαγγελματική τους καθημερινότητα, και θα διευκολύνουν το φορολογούμενο πολίτη. Με την ομάδα αυτή έχουμε κοινό όραμα και στόχους για το ΟΕΕ, οργανωμένο σχέδιο και πολλή όρεξη για δουλειά.

- Ποιο θέμα θεωρείτε ότι είναι μείζονος σημασίας για τον κλάδο σας και στο οποίο πρέπει να στραφεί το Ο.Ε.Ε.;

Ουσιαστικά έχουμε γίνει, πλέον, έμμεσοι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες Οικονομολόγοι έχουν την πλήρη ευθύνη για την τήρηση των βιβλίων, τη σύνταξη οικονομικών καταστάσεων, τη σύνταξη δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος κ.λπ., χωρίς όμως να έχουμε κατοχυρώσει την υπογραφή μας και τις αμοιβές μας. Εφόσον όλες οι φορολογικές δραστηριότητες ελέγχονται υπεύθυνα από εμάς πριν κατατεθούν στο Υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να κατοχυρωθούν και οι αμοιβές μας, ανάλογα με την παραπάνω ευθύνη. Το ίδιο ισχύει και για τους Οικονομολόγους Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έχουν την ευθύνη των φορολογικών ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις και ιδιώτες, αλλά και για τους Μελετητές, οι οποίοι εκπονούν μελέτες για επενδύσεις μεγάλων έργων, χωρίς να ανταμείβονται ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Επίσης το Ο.Ε.Ε. πρέπει, επιτέλους, να λειτουργήσει συμβουλευτικά στο κράτος, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο π.χ. κατά την ψήφιση νομοσχεδίων και την έκδοση αποφάσεων επί φορολογικών ζητημάτων, αλλά και να παρεμβαίνει σε σχετικά ζητήματα, με στόχο πάντα ένα απλό, αποτελεσματικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

- Ως οικονομολόγος – λογιστής με πολυετή ενεργό δραστηριότητα, ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με την πορεία της χώρας μας; Πιστεύετε ότι η οικονομία μας θα καταφέρει να ανακάμψει;

Για εμένα δεν τίθεται ερώτημα για το αν η οικονομία μας θα καταφέρει να ανακάμψει. Πρέπει να ανακάμψει. Κατά τη γνώμη μου, όμως, έχει στραφεί σε λάθος κατεύθυνση. Τα τελευταία έτη η ασκούμενη οικονομική πολιτική χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση, η οποία έχει λειτουργήσει υφεσιακά και καταστροφικά για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, αντί να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Πιστεύω ότι η οικονομική πολιτική πρέπει να στραφεί στον τομέα της μεταποίησης και του τουρισμού, διότι αυτοί οι δύο τομείς μπορούν να προσφέρουν υπεραξία στο προϊόν και στις υπηρεσίες, άρα να προσφέρουν κέρδος, και να ανακάμψει η οικονομία μας. Επιπλέον, θεωρώ ότι πρέπει να περιοριστεί η άμεση ή έμμεση κρατική παρέμβαση στην Οικονομία.

- Ποιος είναι ο στόχος που θέτετε με τη ΔΗ.ΚΙ.Ο., εφόσον κερδίσετε τις ερχόμενες εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου;

Στόχος των εκλογών είναι όπως και στο παρελθόν, να φτάσουμε τις 3 έδρες. Θεωρώ πως και η εποχή είναι κατάλληλη, αλλά και το περιβάλλον έτοιμο για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.

- Και μία ερώτηση για το τέλος. Ποιος θα αναλάβει επικεφαλής της ΔΗ.ΚΙ.Ο. Θεσσαλίας και άρα και την προεδρία του 7ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε., εφόσον κριθείτε νικητές των εκλογών;

Αν και προσπαθήσαμε να έρθουμε σε συμφωνία με τους συνυποψηφίους μας από τον Βόλο, για δικούς τους λόγους τελικά δεν τα καταφέραμε. Εμείς δεν κινούμαστε σε πνεύμα αντιπαλότητας, όποιοι και αν είναι οι συνυποψήφιοί μας. Εννοείται ότι την προεδρία θα αναλάβει ο υποψήφιος της Περιφερειακής Ενότητας που θα συλλέξει τα περισσότερα ψηφοδέλτια στην περιφερειακή του ενότητα. Κλείνοντας, θα ήθελα να καλέσω όλους τους συναδέλφους οικονομολόγους να μετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία και να στηρίξουν την παράταξη της ΔΗΚΙΟ ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και να κατοχυρώσουμε το οικονομολογικό επάγγελμα και τον κλάδο μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass