Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Στόχος ο Δήμος Κιλελέρ να γίνει Δήμος-πρότυπο

* «Παραλάβαμε έναν δήμο με προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους, με υδροφόρα να υδροδοτεί πολλά χωριά και με μια σειρά άλλα θέματα, που σε μια διετία επιλύσαμε την πλειονότητα αυτών, υλοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών μας εξαγγελιών».

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2016 14:24

Από τη θέση του δημάρχου, στον μεγαλύτερο αγροτικό δήμο της χώρας, ο Θανάσης Νασιακόπουλος, μιλά στην «Ε», με τη σιγουριά ενός ανθρώπου, που ένωσε και ενεργοποίησε σύνθετες δυνάμεις του Δήμου Κιλελέρ, σε έναν αγώνα με στόχο την ανάπτυξη και την επίλυση προβλημάτων και μάλιστα με γοργούς βηματισμούς.

Πριν λίγες μέρες παρουσίασε στους συνδημότες του αναλυτικά όλες τις ενέργειες της δημοτικής αρχής που έγιναν στους 27 αυτούς μήνες της θητείας του, έχοντας στο ενεργητικό του επιτυχίες στη λύση του χρόνιου προβλήματος ύδρευσης χωριών, στην κάλυψη αναγκών αγροτικών υποδομών, στην κοινωνική πολιτική, στην παιδεία κ.α.

Υποστήριξε με πίστη, ότι όλα όσα έγιναν, είναι αποτέλεσμα συνεργασιών, σύμπραξης και δουλειάς του συνόλου των συνεργατών του, που πορεύθηκαν μαζί του με το ίδιο όραμα και όσων το πίστεψαν και το στήριξαν, ενώ με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, απευθύνει κάλεσμα διεύρυνσης…

«Είναι σημαντικό να παλεύουμε όλοι μαζί, για να φτιάξουμε έναν δήμο καλύτερο, γιατί έτσι γινόμαστε αποτελεσματικότεροι…

Πρωταρχικός στόχος είναι ο Δήμος Κιλελέρ να γίνει Δήμος πρότυπο.

Έχουμε τη δυνατότητα να το επιτύχουμε αν αναλογιστούμε ότι παραλάβαμε έναν δήμο με προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους, με υδροφόρα να υδροδοτεί πολλά χωριά και με μια σειρά άλλα θέματα, που σε μια διετία επιλύσαμε την πλειονότητα αυτών, υλοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών μας εξαγγελιών. Έχουμε τις γνώσεις, έχουμε το όραμα, έχουμε τη βεβαιότητα ότι σε συνεργασία με τους δημότες θα πετύχουμε περισσότερα.

Είμαστε από τους λίγους που ολοκληρώσαμε το πενταετές πρόγραμμα του Δήμου…», υποστηρίζει ο κ. Νασιακόπουλος, στη συνέντευξή του.

* Κύριε Νασιακόπουλε, κινητήρια δύναμη, σε κάθε δήμο αποτελεί η οικονομική του ισχύς. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ισχυρίζεστε ότι πετύχατε «νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου», γεγονός που βοήθησε στο να προχωρήσετε σε δράσεις και έργα, προς όφελος των πολιτών. Τι εννοείτε «νοικοκύρεμα» και πώς το πετύχατε;

- «Πριν την ανάληψη της δημοτικής αρχής απογράψαμε όλα τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Κιλελέρ. Διαπιστώσαμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, προφανώς από λάθος εκτίμηση και αδράνεια, δεν είχε εκταμιεύσει ένα σημαντικό ποσό από το Υπουργείο Εσωτερικών που αφορούσε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα, διεκδικήσαμε και πήραμε από το Υπουργείο Εσωτερικών την 30/12/2014 το ποσό των 2.370.000 ευρώ, τα οποία ήταν «ξεχασμένα» στα ταμεία του Υπουργείου.

Όσοι Δήμοι δεν κινήθηκαν έγκαιρα δυστυχώς έχασαν τα χρήματα που τους αναλογούσαν. Με αυτά καταφέραμε αφενός να εξοφλήσουμε οφειλές σε τράπεζες και προμηθευτές και αφετέρου να βελτιώσουμε τη λειτουργία του Δήμου. Στη συνέχεια με χρηστή οικονομική διαχείριση, εν μέσω κρίσης και μειωμένων αποδοχών από το κράτος, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πλεόνασμα στα ταμεία του Δήμου χωρίς βέβαια να υστερήσουμε στην εκτέλεση των έργων. Το πλεόνασμα αυτό ανέρχεται στις 610.000 ευρώ μετρητά. Παράλληλα μειώσαμε τις οφειλές κατά 3.200.000 ευρώ. Είναι λοιπόν σαφές ότι το σύνολο του θετικού πρόσημου στη διαχείριση των δύο τελευταίων ετών ανέρχεται στα 3.810.000 ευρώ».

ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΣΠΑΤΑΛΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ…

* Πώς αντιμετωπίσατε το χρόνιο «μεγάλο αγκάθι» του δήμου, τα προβλήματα έλλειψης πόσιμου νερού σε τοπικές κοινότητες;

- «Πριν ακόμα αναλάβουμε επίσημα τα καθήκοντά κάναμε απογραφή των υπαρχουσών πομονών του Δήμου και παράλληλα κάναμε δειγματοληπτικό έλεγχο για την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αρκετές πομόνες με άριστο πόσιμο νερό χρησιμοποιούνταν για άρδευση. Συνεργαστήκαμε με τους συνδημότες μας και αλλάξαμε τη χρήση τους. Αυτή η κίνηση έλυσε αμέσως το πρόβλημα της υδροδότησης σε έξι χωριά. Με χρήματα του Δήμου και ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καθοριστική συναίνεση της αντιπολίτευσης, υλοποιήσαμε το έργο της μεταφοράς του νερού από την πομόνα του Ψυχικού και πετύχαμε την υδροδότηση του Ψυχικού, του Αγίου Γεωργίου, της Κυπαρίσσου, της Αγίας Παρασκευής, του Ζαππείου και της Χαράς, σε οκτώ μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Να σημειώσω εδώ ότι κάποια χωριά υδρεύονταν από υδροφόρα εδώ και είκοσι χρόνια.

Ενώσαμε τον κεντρικό αγωγό που ξεκινάει από την περιοχή του Αγίου Νικολάου με τον υδατόπυργο του Πλατυκάμπου με αποτέλεσμα να λειτουργεί απρόσκοπτα η υδροδότηση της Γαλήνης και του Πλατυκάμπου μετά από πολλά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί το υδραγωγείο του Πλατυκάμπου για πολλά χρόνια ήταν ανενεργό και το πρόβλημα της υδροδότησης του Πλατυκάμπου και της Γαλήνης υπαρκτό για σειρά ετών. Διεκπεραιώσαμε το έργο υδροδότησης του Αρμενίου και της Μέλισσας, που ήταν εγκεκριμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Οι αλλαγές που έγιναν στο δίκτυο δημιουργούν την προοπτική για την οριστική επίλυση της υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή.

Συντάξαμε με την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας μελέτη που έχει ήδη εγκριθεί (μέσω ΕΣΠΑ) για παρέμβαση στη γεώτρηση του Ψυχικού, έργο που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στα χωριά Ψυχικό, Άγιο Γεώργιο, Κυπάρισσο, Αγία Παρασκευή, Ζάππειο, Χαρά και Δίλοφο, προϋπολογισμού 2.150.000 ευρώ. Περιμένουμε την έγκριση των μελετών για την υδροδότηση του Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων ύψους 1.050.000 ευρώ και του Μαυροβουνίου ύψους 350.000 ευρώ. Τέλος θα καταθέσουμε εντός του 2017 τις μελέτες για την αποχέτευση της Νίκαιας προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ. και την υδροδότηση της Χάλκης από τον Άγιο Νικόλαο κόστους 1.800.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση των έργων σας δηλώνω ότι θα έχουμε εξασφαλίσει στο 100% την υδροδότηση του Δήμου και για την επόμενη γενιά.

Έχοντας ως βασική αρχή την ισότητα των πολιτών προβήκαμε, με πλήρη επίγνωση της πράξης, συνειδητά στον εξορθολογισμό της τιμής του νερού η οποία ήταν διαφορετική στις πέντε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. (Στη ΔΕ Πλατυκάμπου ήταν 0,65 με 5 ευρώ πάγιο, στη ΔΕ Νίκαιας 0,65 με 10 πάγιο, στη ΔΕ Κραννώνα 0,43 με 3,5 ευρώ πάγιο στη ΔΕ Κιλελέρ 0,40 με 6,5 ευρώ πάγιο και στη ΔΕ Αρμενίου 0,34 χωρίς πάγιο).

Η τιμή των 0,65 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος 80% για την ύδρευση)με 10 ευρώ πάγιο που ισχύει τώρα, μέχρι τα πρώτα 50 κυβικά (κατανάλωση διμήνου) ανά οικογένεια, είναι μια τιμή από τις καλύτερες στην ευρύτερη περιοχή μας. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τη σπατάλη του πόσιμου νερού το οποίο το θεωρούμε κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να φροντίσουμε να το απολαμβάνουν και οι επόμενες γενιές. Ο Δήμος διαχωρίζοντας σε ποσοστό περίπου 70% το αρδευτικό νερό από το πόσιμο για τη συντήρηση των πάρκων, και των γηπέδων έδειξε το παράδειγμα και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι πολίτες. Τέλος δημιουργήσαμε εσωτερικό κανονισμό στη ΔΕΥΑ Κιλελέρ προωθώντας την εύρυθμη λειτουργία της».

* Ιδιαίτερο βάρος, είπατε, ότι δώσατε στη στήριξη της αγροτικής υποδομής του Δήμου. Δρομολογείτε μάλιστα τη λειτουργία και πενταψήφιου νούμερου για την ενημέρωση αγροτών, σε αγροτικά θέματα που τους απασχολούν. Τι παρείχατε μέχρι σήμερα σε αυτόν τον χώρο και ποια είναι τα μελλοντικά βήματα;

- «Ο πληθυσμός του Δήμου Κιλελέρ είναι κατά βάση αγροτικός. Σταθήκαμε δίπλα στους αγρότες και υποστηρίξαμε κάθε δίκαιο αίτημά τους. Αναφέρω ενδεικτικά ότι κάναμε παραστάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τους αγρότες όπως η φορολόγηση των αγροτών, η αύξηση της εισφοράς στον ΟΓΑ, η τιμή του πετρελαίου, οι άδειες παραγωγών στις λαϊκές αγορές κ.λπ.

Βελτιώσαμε σημαντικά την αγροτική οδοποιία με παρεμβάσεις στο 90% των κεντρικών δρόμων με γκρέιντερ με κόστος 110.000 ευρώ. Ρίξαμε περίπου 800 φορτηγά χαλίκι στους δρόμους διορθώνοντας ένα σημαντικό τμήμα τους. Εάν η γραφειοκρατία δεν σταθεί εμπόδιο προγραμματίζουμε παρόμοιες παρεμβάσεις σε ετήσια βάση δημιουργώντας την υποδομή για την επίλυση του θέματος της αγροτικής οδοποιίας.

Δρομολογήσαμε και αποπερατώνουμε το Γραφείο Ενημέρωσης Αγροτών. Στην ηλεκτρονική εποχή, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των συνδημοτών μας, προχωράμε στην τηλεφωνική ενημέρωση των αγροτών αλλά και όλων των πολιτών. Ξεκινήσαμε τη διαδικασία να δημιουργήσουμε δύο πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα (Ενημέρωση Αγροτών - Ενημέρωση Πολιτών) από τα οποία θα έχει ο κάθε δημότης απάντηση, εντός 36 ωρών, σε κάθε ερώτημά του σχετικά με αγροτικά και άλλα θέματα που τον απασχολούν».

* Είχατε δεσμευθεί για αναβάθμιση υποδομών, σε διάφορους άλλους τομείς (παιδείας, περιβάλλον, πολιτισμό, αθλητισμό, κοινωνική πρόνοια...), για την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ποιες ήταν οι προτεραιότητές σας και τι ακριβώς επιτεύχθηκε;

- «Συνεργαστήκαμε άψογα με τους προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων, (τον ρόλο των οποίων αναβαθμίσαμε), τους αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους, καταγράψαμε τα προβλήματα και με ταχύτατες ενέργειες καταφέραμε να επέμβουμε στο 80% των κτιρίων του Δήμου (κοινοτικά καταστήματα, ιατρεία, σχολεία κ.λπ).

Αλλάξαμε στην κυριολεξία την εικόνα των χωριών, αναβαθμίζοντας και παραδίνοντας στους κατοίκους κτίρια τα οποία ήταν παρατημένα στη φθορά του χρόνου. Το κόστος των παρεμβάσεων ανήλθε στις 700.000 ευρώ.

Σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, εκτελέσαμε μια σειρά έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια αλλά και από ιδίους πόρους. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι από ιδίους πόρους κάναμε τα παρακάτω έργα: Κατασκευή δρόμων στη ΒΙΠΕ Μελισσοχωρίου 100.000 ευρώ, Τσιμεντόστρωση Πεζοδρομίων Αχιλλείου 40.000 ευρώ, Αποπεράτωση Περιφερειακού Ιατρείου Αρμενίου 50.000 ευρώ, συνδετήριος δρόμος Χάλκης με Εθνική οδό και εσωτερική οδοποιία Πλατυκάμπου και Γαλήνης 340.000 ευρώ, συνδετήριος δρόμος Αχιλλείου Λοφίσκου 85.000 ευρώ, θυροφράγματα Μελίας 12.000 ευρώ. Έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ ήταν η νέα οδογέφυρα στη Νίκαια επί της οδού Πηλίου 670.000 ευρώ, η πεζογέφυρα στην περιοχή Καλλιθέα στη Νίκαια 180.000 ευρώ, το εκθετήριο του Νέου Περιβολίου 120.000 ευρώ και ο αγωγός του Πλατυκάμπου 240.000 ευρώ.

Όσον αφορά στην παιδεία, νομιμοποιήσαμε τα σχολεία Πλατυκάμπου και Γαλήνης, με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, για επέκταση αιθουσών. Αναθέσαμε μελέτη για την προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών.

Στα οικονομικά των σχολικών επιτροπών αυξήσαμε τα μετρητά κατά 79.000 ευρώ και μειώσαμε τις οφειλές κατά 80.000 ευρώ, παίρνοντας την ίδια επιχορήγηση των τελευταίων ετών από το Υπουργείο.

Αλλάξαμε τη φιλοσοφία λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων, διατηρούμε άριστες σχέσεις συνεργασίας με το προσωπικό τους.

Έχουμε εξοπλίσει, απογράψει, αναβαθμίσει και ανανεώσει τον μηχανογραφικό εξοπλισμό των σχολείων. Διευθετήσαμε το θέμα των προμηθειών με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών των σχολείων με αποτέλεσμα να επιτύχουμε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων χωρίς καμία απολύτως έλλειψη υλικών σε όλα τα σχολεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων πληρώνονται κανονικά, χωρίς καθυστέρηση και χωρίς περικοπή του μισθού τους. Το έργο μας αναγνωρίστηκε και μεγάλη απόδειξη είναι τα ευχαριστήρια που λαμβάνουμε από τα σχολεία το Δήμου για τη συμβολή μας στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Αντίστοιχα όσον αφορά στο περιβάλλον και στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, για καθαριότητα, μειώσαμε κατακόρυφα τα κόστη αποκομιδής των σκουπιδιών και του πλυσίματος των κάδων.

Οι υπογεγραμμένες συμβάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής από το 2014 έως τον Ιούνιο 2015, ανέρχονταν στο 1.210.000 ευρώ και οι υπογεγραμμένες συμβάσεις της δικής μας δημοτικής αρχής από τον Ιούλιο του 2015 έως το τέλος του 2016, ανέρχονται στις 810.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι μειώσαμε κατακόρυφα το κόστος αποκομιδής των σκουπιδιών και του πλυσίματος των κάδων κατά 400.000 ευρώ. Αυτή η εξοικονόμηση χρημάτων μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε την αγορά ενός καδοπληντυρίου και ενός σαρώθρου αξίας 320.000 ευρώ.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου μας αναβαθμίστηκε και πραγματοποίησε περίπου 420 εκδηλώσεις, στο σύνολο των κοινοτήτων με πρωτόγνωρη συμμετοχή του κόσμου. Διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τα πανελλήνια ανταμώματα των Καππαδοκών, των Καραγκούνηδων και των Μοναστηριωτών και δύο, μεγάλης εμβέλειας φεστιβάλ χορωδιών. Συνεργάστηκε στενά με όλους τους ενεργούς εθελοντικούς τοπικούς φορείς κοινωνικής παρέμβασης (πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών, αθλητικοί, νεολαίας κ.λπ) και τα ΔΣ τους. Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται ύστερα από αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Η βάση είναι αυτή που γνωρίζει τις απαιτήσεις της περιοχής της. Εμείς καλούμαστε να υλοποιούμε με υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις τα αιτήματά τους.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και έχει, σε συνεργασία με τις εθελόντριες, πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων (παιδική λογοτεχνία, κατασκευές, αφηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια κ.λπ) σε συνεργασία πολλών απ’ αυτές με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Πανελλήνιο Δίκτυο Βιβλιοθηκών, ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου.

Η Μουσική Σχολή λειτουργεί απολύτως νόμιμα, ως πρότυπη σχολή, ο αριθμός των παιδιών έφτασε τα 283 και παρουσιάζει αυξητικές τάσεις όπως και ο αριθμός των καθηγητών που επιτελούν ένα τόσο σημαντικό έργο.

Έγιναν παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις (συντηρήσεις κλειστών γυμναστηρίων, αποδυτηρίων, ηλεκτροφωτισμός γηπέδων κ.λπ)».

* Πώς αντεπεξέρχεται ο Δήμος στις αυξημένες πλέον κοινωνικές ανάγκες για στήριξη των πολιτών στην εποχή της οικονομικής κρίσης;

-«Συνεχίσαμε και εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» το οποίο εξυπηρετεί 96 άτομα, συμμετέχουμε στην Κοινωνική Σύμπραξη «Αλληλεγγύη» ΤΕΒΑ με τον Δήμο Λαρισαίων που αφορά 825 πολίτες καθώς και στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αφορά τους απόρους και τους άστεγους της περιοχής (80 άτομα), συνεργαζόμαστε με το πρόγραμμα της κάρτας σίτισης (134 άτομα), συνεργασθήκαμε στενά με όλους τους φιλανθρωπικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών και την εκκλησία, πετύχαμε τη δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο Ζάππειο αναδεικνύοντας έτσι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Δημιουργήσαμε και καταθέσαμε φάκελο στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας για τη δημιουργία του Κέντρου Κοινοτήτων με δύο κοινωνικούς λειτουργούς για την καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων του Δήμου.

Ταυτόχρονα προωθούμε σύνταξη μελέτης σχεδίου Κοινωνικής Πολιτικής 2016- 25. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις του Δήμου, πολιτισμού και της κοινωνική πολιτικής στις ιστοσελίδες www.kileler.gov.grwww.opap-kileler.gr, www.kdek.grκαι www.libkileler.gr».

Συνέντευξη στη Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass