«Κοντά οι εκλογές, το μαρτυρά η κατάρρευση της χώρας»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΡΒΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2018 22:00

«Οι εκλογές είναι κοντά, αυτό δείχνει η γενική κατάρρευση της οικονομίας, της κοινωνίας και του διεθνούς κύρους της χώρας» σημειώνει ανάμεσα σε άλλα σε συνέντευξή του στην «Ε» ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.

Ο κ. Δέρβος, που σήμερα θα βρίσκεται στη Λάρισα για την εκδήλωση «Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά και ανταλλαγές ευχών με τους μεγάλους» που διοργανώνουν η ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας και ο Τομέας Γυναικείων Θεμάτων στις 7 μ.μ. στο κέντρο «Φρούριο», τονίζει ότι «οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική γιατί νιώθουν ότι δεν έχει να τους πει τίποτα, ότι δεν αφορά τις δικές τους ζωές, ότι τίποτα δεν θα γίνει καλύτερο όποιον κι αν ψηφίσουν» και εξηγεί τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ για να αλλάξει η νοοτροπία στους νέους της χώρας, ενώ ως… υποψήφιος ευρωβουλευτής σχολιάζει το Brexit και το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα «exit».

Η συνέντευξη:

Συνέντευξη στον Θανάση Αραμπατζή

 

*Κύριε Δέρβο, προχθές το βράδυ υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2019, άρα το σενάριο για κάλπες μέσω καταψήφισής του αποκλείστηκε. Το κόμμα σας διατείνεται σε όλους τους τόνους ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές, τι βλέπετε ότι θα μπορούσαν να τις προκαλέσουν;

-Κατ’ αρχάς, δεν είχαμε αμφιβολίες ότι ο προϋπολογισμός θα περάσει, αφού οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν ενδιαφέρονται για την οικονομική ευρωστία της κοινωνίας, αλλά μόνο των συγγενών και των φίλων τους. Ως προς το ότι οι εκλογές είναι κοντά, αυτό το δείχνει η γενική κατάρρευση της οικονομίας, της κοινωνίας και του διεθνούς κύρους της χώρας. Κάθε μέρα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια εναλλαγή μεταξύ τραγωδίας και φάρσας και αυτό πρέπει να τελειώνει γιατί δεν το αντέχουν ούτε οι πολίτες, ούτε η πατρίδα μας. Τι θα προκαλέσει εκλογές; Μπορεί το Σκοπιανό, μπορεί τα σκάνδαλα που είναι βουτηγμένη όλη η συγκυβέρνηση, μπορεί μια διαφωνία στη νομή της κατάχρησης της εξουσίας.

 

*Δυστυχώς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση διαπιστώνουμε όλο και μεγαλύτερα ποσοστά αποχής των νέων. Γιατί αυτή η απαξίωση στην κυριότερη διαδικασία της Δημοκρατίας; Τι θα κάνει η ΝΔ για να πάψουν οι νέοι να είναι απολιτίκ;

-Οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική γιατί νιώθουν ότι δεν έχει να τους πει τίποτα, ότι δεν αφορά τις δικές τους ζωές, ότι τίποτα δεν θα γίνει καλύτερο όποιον κι αν ψηφίσουν. Όσο κι αν είναι λανθασμένη αυτή η αντίληψη, έχει μεγάλη απήχηση στους νέους. Συνεπώς, δουλειά μας είναι να τους πείσουμε ότι δεν είναι έτσι. Πώς θα το πετύχουμε; Πρώτον, μιλώντας επίμονα για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους νέους, όπως δουλειές, οικονομική ανεξαρτησία και δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας. Και δεύτερον, δείχνοντάς τους ότι όσοι νέοι ασχολούμαστε, είμαστε κανονικοί άνθρωποι, με τις δουλειές, τους φίλους, τις υποχρεώσεις και τις αγωνίες που έχουν όλοι.

*Κομματικές νεολαίες στα Πανεπιστήμια: Πάρτι, σημειώσεις κι εκδρομές… Έτσι ήταν τουλάχιστον όταν ήμουν φοιτητής. Χρειάζονται;

-Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν είναι έτσι, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη ΔΑΠ: Η ΔΑΠ είναι μια οργάνωση φοιτητική και πολιτική ταυτόχρονα. Ασχολείται με τα προβλήματα των φοιτητών που είναι πολλά και η πολιτική του κ. Γαβρόγλου κάνει τα προβλήματα περισσότερα και μεγαλύτερα. Έχει θέσεις και προτάσεις με σαφή ιδεολογική αφετηρία, αλλά απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές. Ταυτόχρονα, φροντίζει να επιμορφώνει τα στελέχη της ώστε να τα βοηθήσει να γίνουν ενεργοί και ωφέλιμοι πολίτες. Και ναι, θα κάνουμε και το πάρτι μας, θα πάμε και την εκδρομή μας, γιατί αυτό κάνουν όλοι οι νέοι. Αλλά όχι, δεν είμαστε μόνο αυτά, είμαστε πολλά περισσότερα και αυτό το αναγνωρίζουν οι φοιτητές που μας εμπιστεύονται με αυτοδύναμα ποσοστά σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

*Θα είστε υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Το Brexit πιστεύετε ότι θα φέρει τριγμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα; Βλέπετε να έρχονται κι άλλα «exit»;

-Αρχικά, το αν θα είμαι υποψήφιος και πού είναι μια απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κομματικών οργάνων και ελπίζω με τη δουλειά μου να κερδίσω και να δικαιώσω την εμπιστοσύνη τους. Σίγουρα το Brexit είναι ένα σοκ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που όλοι είχαμε μάθει να μεγαλώνει, ενώ τώρα μικραίνει, χάνοντας μάλιστα έναν σημαντικό πυλώνα. Πρέπει λοιπόν να δούμε τα προβλήματα που μας οδήγησαν εκεί και να τα λύσουμε πριν η κατάσταση επιδεινωθεί κι άλλο. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι η Βρετανία, μια χώρα ισχυρή, χωρίς μάλιστα τον παράγοντα «ευρώ», δυσκολεύεται να ολοκληρώσει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό μας δείχνει ότι οι παθογένειες σε μια οικογένεια δεν διορθώνονται με διασπάσεις, αλλά με ξεκάθαρες συζητήσεις και θαρραλέες λύσεις. Συνεπώς όχι, δεν βλέπω άλλα «exit».

*Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Κούλας (σεξιστική επίθεση στη Σία Αναγνωστοπούλου) παραιτήθηκε, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας Γιάννης Οτουντζίδης (χαρακτήρισε «αξιοπρεπή» τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη) καρατομήθηκε, καρατόμηση επίσης του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχολής στην Πάτρα για ομαδική αντιγραφή εργασίας. Με τέτοιες συμπεριφορές πώς είναι δυνατό να σας πιστέψουν όταν ευαγγελίζεστε την ανανέωση και την αλλαγή;

-Δεν παραστήσαμε ποτέ τους αλάνθαστους, ούτε ατομικά, ούτε συλλογικά. Όλοι στην ΟΝΝΕΔ είμαστε κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας με τις τόσες παθογένειες που μας έχουν φέρει στο σημερινό τέλμα. Θέλετε να θυμηθούμε αντίστοιχα περιστατικά από άλλες νεολαίες, οι οποίες μάλιστα επαίρονται για παραβατικές ή αντικοινωνικές συμπεριφορές; Η διαφορά μας είναι στην αντιμετώπιση: Πολλά από τα δικά μας στελέχη αναγνωρίζουν τα λάθη τους, ενώ όσα δεν τα αναγνωρίζουν αντιμετωπίζουν αυστηρές πειθαρχικές κυρώσεις. Βρείτε μου ένα στέλεχος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που να διαγράφηκε για όσα είπε ή έκανε. Κανένα. Ξέρετε γιατί; Γιατί όλα αυτά στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι η «γραμμή» της οργάνωσης, όχι η απόκλιση. Αντίθετα, εμείς προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι όχι κάνοντας τα λάθη μας κανονικότητα, αλλά διορθώνοντάς τα. Αυτή είναι η διαφορά μας και γι’ αυτό στο τέλος της ημέρας θα μας εμπιστευτούν οι νέοι που θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση στην πατρίδα μας, αφού αλλάξουν πρώτα αυτοί ως άτομα και ως ομάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass