Κάναμε πολλά και έχουμε ακόμα να προσφέρουμε περισσότερα

Ο αντιδήμαρχος Τεμπών Αστ. Σαΐτης μιλά στην «Ε.τ.Δ.»

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2019 22:00

Ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Αστέριος Θεοδ. Σαΐτης είναι πλέον από τους μακροβιότερους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους στον Δήμο Τεμπών σήμερα, με θητεία στον Δήμο Μακρυχωρίου από το 1998.

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος κυριολεκτικά έχει ως κύριο μέλημα της ζωής του την προσφορά στον συνάνθρωπο, από όποια θέση και αν του ανατεθεί. Βρίσκεται καθημερινά πλάι στον πολίτη ο οποίος μάλιστα βλέποντας το έντονο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας χρόνια τώρα τον επιβραβεύει στην πράξη, εκλέγοντάς τον πάντα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πρώτο σε σταυρούς προτίμησης, κάτι που όπως ο ίδιος λέγει, του δίνει μεγαλύτερη ευθύνη να συνεχίσει να προσφέρει. Είναι στενός συνεργάτης του δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου με τον οποίο κατέρχεται και πάλι στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Ο κ. Αστέριος Σαΐτης μιλά σήμερα στην «Ε.τ.Δ.»:

Συνέντευξη στον

Κώστα Τσόλα

 

*Κύριε Σαΐτη είστε και αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, να ξεκινήσουμε από τα πιο επίκαιρα και πρόσφατα. Το τελευταίο διάστημα και ο Δήμος Τεμπών επλήγη από έντονες θεομηνίες με χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες. Ο Δήμος σας είναι ένας πολύμορφος Δήμος γεωγραφικά, με δύο ψηλά βουνά τον Κίσσαβο και τον Κάτω Όλυμπο, κάμπο και παράλια στη θάλασσα. Πιστεύετε ότι ανταποκριθήκατε με επιτυχία στα προβλήματα που έφερε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή σας;

-Πράγματι κύριε Τσόλα ο Δήμος Τεμπών χαρακτηρίζεται από έντονα γεωμορφολογικά στοιχεία. Εντός των δυτικών ορίων βρίσκεται ο Κάτω Όλυμπος, ο Κίσσαβος, ο Πηνειός ποταμός, η Κοιλάδα των Τεμπών, μια ακτογραμμή με υπέροχα παράλια, όμορφα ορεινά χωριά τα οποία αποτελούν και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Αυτή η ανομοιομορφία που παρουσιάζει το ανάγλυφο του Δήμου μας πέρα της φυσικής ομορφιάς και των πλεονεκτημάτων που σας ανέφερα, εγκυμονεί προβλήματα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, θεομηνιών κ.α.

Για την αντιμετώπιση του τελευταίου κύματος κακοκαιρίας από το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο (ΤΣΟ), είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ένα αρμονικό συντονισμό με προέδρους, αντιδημάρχους καθώς και τη συνέργεια των υπαλλήλων του Δήμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που σε ορισμένες περιοχές όπως η Σπηλιά και η Καλλιπεύκη, είχαν έντονη δραστηριότητα και μέσα από την εφημερίδα σας μού δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους, Περιφέρεια, αντιδημάρχους, δημοτικούς σύμβουλους, ιδιώτες και εργαζόμενους για την καλή συνεργασία που οδήγησε στη βέλτιστη αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων της πρόσφατης κακοκαιρίας. Και είμαστε και πάλι έτοιμοι, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα προκύψουν.

 

 

*Είστε ένας έμπειρος άνθρωπος στην Τ.Α. με πολύχρονη παρουσία. Πέρα από τους μεγάλους στόχους του Δήμου Τεμπών όπως π.χ. η ανάπτυξη της Κοιλάδας, υπάρχει και η καθημερινότητα. Πόσο πιστεύετε ότι ως δημοτική αρχή έχετε ανταποκριθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους συνδημότες σας σε κωμοπόλεις και χωριά.

-Κύριε Τσόλα, γνωρίζετε με την εμπειρία σας ότι τα τελευταία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί βάναυσα. Οι περικοπές των πόρων αγγίζουν το 70%, ενώ οι περικοπές μέσω ΣΑΤΑ φτάνουν ακόμα και στο -85%.

Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα συναρμόδια υπουργεία κατάφερε να σχεδιάσει, και δημοπρατεί και υλοποιεί έργα που αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 60.000.000 ευρώ. Αναφέρομαι σε έργα αποχέτευσης, οδοποιίας, αναπλάσεων, υδρευτικά και αρδευτικά. Επίσης αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας – ενεργειακά κτίρια κ.α. Επιπλέον είναι το μεγάλο όραμα του δημάρχου μας και της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη- αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών που παίρνει απ’ ό,τι φαίνεται σάρκα και οστά.

Ο άλλος μεγάλος στόχος μας ήταν και είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας η οποία κ. Τσόλα σας ενημερώνω ότι δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Οι περικοπές των πόρων, όπως σας είπα, και η έλλειψη προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατά καιρούς προβλήματα ιδιαίτερα στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου. Φανταστείτε ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Τεμπών κάλυπτε ανάγκες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου δίμηνα και οκτάμηνα. Παρά τα προβλήματα και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ανταποκρινόμαστε πλήρως στις δίκαιες απατήσεις των συνδημοτών μας

 

                                                                                  

*Είστε αρμόδιος του πρωτογενούς τομέα ο Δήμος Τεμπών είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος, ποια η σχέση σας με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο;

-Ένας από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου μας είναι ο πρωτογενής τομέας. Ένας τομέας που χρειάζεται διαρκώς στήριξη, ενίσχυση και ανταγωνιστικότητα. Σ’ ένα Δήμο που συναντά κανείς δυναμικές και παραδοσιακές καλλιέργειες, με πλούσια κτηνοτροφία η οποία μεταπηδά και στην παρουσία πολλών σύγχρονων τυροκομείων στην περιοχή, τα οποία είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για την ποιότητα των προϊόντων τους.

Έχοντας την ευθύνη και του πρωτογενούς τομέας καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών της αγροτικής – κτηνοτροφικής οδοποιίας και σε συνεργασία με τις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, εκπονούμε – επικαιροποιούμε μελέτες, κάνουμε έργα, για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου μας.

Πάνω άπ’ όλα αυτά είναι για μένα ο ανθρώπινος παράγοντας γι’ αυτό και βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου και της προσφοράς.

 

 

*Κύριε Σαΐτη, στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου, θα είσαστε ξανά υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου;

– Ναι θα είμαι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου μας και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου κ. Κ. Κολλάτου. Θεωρώ ότι είμαστε μια δυνατή ομάδα με καλή χημεία, με όραμα και αποτελεσματικότητα. Και πρέπει να συνεχίσουμε αν οι δημότες μας δώσουν και πάλι τη δυνατότητα γιατί έχουμε πολλά να προσφέρουμε στον Δήμο Τεμπών και στον τόπο μας γενικότερα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΑΪΤΗΣ

Ο Αστέριος Σαΐτης του Θεοδώρου είναι τραπεζικός υπάλληλος και ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1998. Αρχικά δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον τότε Δήμο Μακρυχωρίου (Καποδιστριακός). Στη συνέχεια ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» στον Δήμο Τεμπών με το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Κώστα Κολλάτου όπου εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών και στη συνέχεια αντιδήμαρχος. Στις εκλογές του 2014 εξελέγη επίσης δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Κολλάτου και σήμερα είναι αντιδήμαρχος, αναπληρωτής δημάρχου, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και του Πρωτογενούς Τομέα.

Τον κ. Σαΐτη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις οι ψηφοφόροι τον εξέλεγαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο σε σταυρούς προτίμησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass