"Οραμά μας να κάνουμε τον δήμο πρότυπο"

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»: ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2019 22:00

«Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα πεδίο προσφοράς στον τόπο μας και στους συμπολίτες μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πλατειά κοινωνική συμμαχία, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και διαχωριστικές γραμμές. «Πυξίδα» των πολιτικών μας επιλογών θα είναι ο άνθρωπος».

Αυτά αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς Γιάννης Αγγελάκας, ο οποίος δηλώνει ενωτικός, τονίζοντας πως «ο συνδυασμός του «ΑΓΙΑ 2019 Νέα Εποχή» δεν θα λειτουργήσει με αποκλεισμούς. Εγγυώμαι ότι η επόμενη μέρα στον Δήμο Αγιάς θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, αξιοκρατία, ειλικρίνεια, σεβασμό στους δημότες και συλλογικότητα σε όλα τα επίπεδα της ηγεσίας».

Κατηγορεί ωστόσο την απερχόμενη δημοτική αρχή για «έλλειψη ενός αναπτυξιακού σχεδίου και μιας προοπτικής για τον τόπο μας, για αποσπασματικά έργα χωρίς κανένα σχεδιασμό, για μικροαναθέσεις έργων με ρουσφετολογική αντίληψη».

Η συνέντευξη

* Ποιο ήταν το κίνητρό σας για να ασχοληθείτε με τον Δήμο Αγιάς;

- Η αγάπη μου για τον τόπο. Αν και για πολλά χρόνια έζησα και εργάστηκα στην Αθήνα, το μυαλό μου ήταν πάντα στον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Στην Αγιά γύριζα πάντα, εδώ ζούσαν οι γονείς μου, εδώ έκανα διακοπές με την οικογένειά μου, ήμουν πάντα παρών. Παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια την πορεία της γενέτειρας γης διαπίστωσα ότι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη είναι σε φθίνουσα πορεία. Συζητώντας με συντοπίτες και φίλους έβγαινε πάντα ένα παράπονο: «γιατί αυτός ο ευλογημένος τόπος να διανύει μια τέτοια στασιμότητα που οδηγεί σε αδιέξοδα και τέλμα;». Έχοντας θητεύσει ως μάχιμος γιατρός σε υπεύθυνες και διοικητικές θέσεις σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, δεν φοβήθηκα να αναλάβω ποτέ ευθύνες. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά πλέον και να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες που θα δώσουν στον Δήμο μας την ώθηση για να κάνει ένα βήμα μπροστά. Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα πεδίο προσφοράς στον τόπο μας και στους συμπολίτες μας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

* Πώς κρίνετε τη θητεία και την απόδοση του απερχόμενου Δημάρχου;

- Όπως προανέφερα το κίνητρο για να ασχοληθώ με τα κοινά είναι η τελματωμένη κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η περιοχή μας. Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη συγκεκριμένη κατάσταση. Αυτό που εισπράττω από τους πολίτες του δήμου μας καθημερινά, ερχόμενος σε επαφή μαζί τους, είναι μια διάχυτη απογοήτευση σχετικά με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, τόσο σε κοινωνικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Διαπίστωσα έντονη έλλειψη ενός αναπτυξιακού σχεδίου και μιας προοπτικής για τον τόπο μας. Αυτό στο οποίο η Δημοτική Αρχή έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασματικά έργα χωρίς κανένα σχεδιασμό και ταυτόχρονα η διάθεση των μικρών οικονομικών πόρων του Δήμου Αγιάς σε μικροαναθέσεις έργων με ρουσφετολογική αντίληψη, που απέχουν πολύ από αυτό που ζητούν οι πολίτες: σχέδιο και διαφάνεια. Το έργο θα το κρίνουν οι πολίτες στις 26 Μαΐου. Εκείνο που έχω να υπογραμμίσω είναι ότι ιστορία γράφουν οι ομάδες και όχι οι κλειστές παρέες.

* Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες τον επόμενο δήμαρχο Αγιάς;

- Εκείνο που έχει οδηγήσει τις κοινωνίες στην ανάπτυξη είναι η στοχοθεσία και ο σχεδιασμός που όταν συνδυάζονται με την ειλικρίνεια, τη συνεργατικότητα, το όραμα και την ομαδική δουλειά παράγουν αποτελέσματα. Άρα η Δημοτική αρχή θα πρέπει να διέπεται από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σκοπός της δημοτικής μας παράταξης είναι να δημιουργήσουμε μια πλατειά κοινωνική συμμαχία, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και διαχωριστικές γραμμές. Εκείνα που μας ενώνουν είναι περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν, άρα «πυξίδα» των πολιτικών μας επιλογών θα είναι ο άνθρωπος. Ο πολίτης είναι ο τελικός κριτής όλων, και εγγυώμαι ότι η επόμενη μέρα στον Δήμο Αγιάς θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, αξιοκρατία, ειλικρίνεια, σεβασμό στους δημότες και συλλογικότητα σε όλα τα επίπεδα της ηγεσίας.

«ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

* Ποιο είναι το όραμά σας για τον Δήμο σας; Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα;

- Το όραμά μου είναι η μετάβαση σε μια Νέα Εποχή, στην οποία θα επιστρέψουν η αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη των συμπολιτών μου. Μια Νέα Εποχή, η οποία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία, την ανάπτυξη, την αποτελεσματικότητα και τη δημιουργία. Το συγκεκριμένο πλαίσιο αναπόφευκτα αναπτύσσει το αίσθημα ασφάλειας και κοινωνικής προστασίας. Ο συνδυασμός μας «ΑΓΙΑ 2019 Νέα Εποχή» δεν έρχεται να διαχειριστεί τη μιζέρια αλλά να δώσει το απαραίτητο «οξυγόνο» για να αναπνεύσει και να ευημερήσει ο τόπος μας. Η Νέα Εποχή δεν θα λειτουργήσει με αποκλεισμούς. Οι εκλογές δεν θα έχουν νικητές και ηττημένους. Την επόμενη μέρα των εκλογών ο πολίτης θα είναι στην πρώτη γραμμή και συνδιαμορφωτής των πολιτικών επιλογών μας και όχι εκείνος που απλά πληρώνει στο… τέλος τον λογαριασμό. Θα προσκαλέσω σε συνεργασία όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν αλλά και τους συμπατριώτες μας που ζουν μακριά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Στόχος μου να ηγηθώ της προσπάθειας, ώστε και έργα να γίνουν αλλά ταυτόχρονα να προβληθούν οι ομορφιές του τόπου μας και τα προϊόντα μας. Στόχος μου να γίνει ο τόπος μας σημείο αναφοράς και ο Δήμος μας ένας Δήμος πρότυπο. Μπορούμε να το πετύχουμε μόνο όλοι μαζί!

 

 

* Ποια θεωρείτε ότι είναι τα "δυνατά" σημεία του Συνδυασμού σας;

- Τα καλά αποτελέσματα τα φέρνουν οι ομάδες και όχι οι κλειστές παρέες. Τις ομάδες τις δημιουργούν άνθρωποι με περιεχόμενο και όχι μόνο λέξεις. Η δημοτική μας παράταξη απαρτίζεται από ανθρώπους με όρεξη για προσφορά, φρεσκάδα, ωριμότητα και δημιουργικότητα. Εκεί βρίσκεται και η δύναμή της. Άνθρωποι με κοινωνική και επαγγελματική πορεία που ζητούν από τους πολίτες να τους εμπιστευθούν τις τύχες του τόπου για ένα καλύτερο μέλλον. Άνθρωποι, που δεν συμβιβάζονται με τη μίζερη πραγματικότητα και επιθυμούν ένα καλύτερο μέλλον για εκείνους και τα παιδιά τους. Θα αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία επιστημόνων και τεχνοκρατών, θα υιοθετήσουμε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται αλλού, καθώς επίσης και καινοτομικές δράσεις, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας και σε σύντομο διάστημα να δουν την αλλαγή στη καθημερινότητά τους.

 

 

* Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματός σας;

- Διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία του Δήμου, κάτι που έλλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Ανάπτυξη για όλους με σχέδιο και προγραμματισμό και με αξιοποίηση όλων των εθνικών και κοινοτικών πόρων. Στήριξη και επέκταση των κοινωνικών δομών, στήριξη των αδυνάτων συμπολιτών μας. Προτεραιότητά μας η στήριξη της νεολαίας στα πρώτα επαγγελματικά της βήματα μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Προστασία του περιβάλλοντος. Προβολή της τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Συμμετοχή δημοτών στη λήψη αποφάσεων.

 

 

* Το βασικό επιχείρημα των αντιπάλων σας είναι ότι ζείτε μακριά από τον τόπο σας και αυτό θα ισχύει και μετά τις εκλογές. Ποια απάντηση δίνετε;

- Ευχαριστώ για την ερώτησή σας. Την απόφαση να διεκδικήσω τον Δήμο Αγιάς την έλαβα μετά από σκέψη και αφού ένιωσα ότι έχω ολοκληρώσει έναν επαγγελματικό κύκλο με επιτυχία και πολλές εμπειρίες. Διαβεβαιώνω λοιπόν όσους «ανησυχούν», ότι θα είμαι συνεχώς παντού παρών από τη θέση του Δημάρχου, την οποία ελπίζω ότι θα μου εμπιστευθούν οι συμπολίτες μας και θα εργαστώ σκληρά ώστε να τους δικαιώσω για την επιλογή τους.

 

 

* Μια ερώτηση που απασχολεί τελευταία του δημότες είναι για ποιον λόγο δεν δώσατε το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εμπορικοί σύλλογοι του Δήμου;

- Θα μπορούσε να είναι μια πετυχημένη ιδέα. Είμαι σίγουρος πως αυτοί που την εμπνεύστηκαν είχαν καλό σκοπό. Αντιλαμβάνομαι τον σημαντικό ρόλο όλων των φορέων του τόπου στη διαμόρφωση των πολιτικών δράσεων για ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων. Γι’ αυτό άλλωστε είχαμε ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων μαζί τους, όπου κι έγινε μια πολύ καλή συζήτηση για τα προβλήματα του τόπου αλλά και τους πιθανούς τρόπους επίλυσής τους. Είχαμε ήδη συναντηθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο. Στις συναντήσεις αυτές τους είχαμε τονίσει ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν θα ήταν σκόπιμη μια εκδήλωση όπου οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι απλά θα εκφωνούσαμε έναν μονόλογο, χωρίς ουσιαστικά να ακούμε τις προτάσεις των φορέων, που επαναλαμβάνω αυτόν θεωρώ ως κύριο ρόλο τους. Αντ’ αυτού, είδαμε μια πρόσκληση με τη μορφή τελεσιγράφου, χωρίς ουσιαστική συνεννόηση για τον τόπο, τον χρόνο και το περιεχόμενο της συζήτησης. Στη συνέχεια μάθαμε ότι και ακόμη ένας εκ των συνυποψήφιων δεν συμμετείχε. Νομίζω ότι από τη στιγμή που δύο από τους υποψηφίους δημάρχους δεν συμμετείχαν οι διοργανωτές όφειλαν να επανεξετάσουν τη σκοπιμότητα της εκδήλωσης. Τέλος, πολύ κακή εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης δεν ανέγνωσαν την επιστολή όπου κι εξηγούσαμε τους λόγους μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass