Στοίχημά μου η επανεκλογή του περιφερειάρχη των μεγάλων έργων Κώστα Αγοραστού!

Η ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΝΑΡΑ ΣΤΗΝ «Ε»: ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 22:12

«Η επόμενη μέρα στην Περιφέρεια πρέπει να είναι μέρα συνέχειας ενός τεράστιου και πρωτόγνωρου έργου. Είναι η μέρα του Κώστα Αγοραστού. Και ο προσωπικός μου προεκλογικός αγώνας εστιάζεται στο να γίνει γνωστό αυτό το έργο ακόμα και στον τελευταίο κάτοικο του νομού, στο πιο απομακρυσμένο χωριό».

Αυτό δηλώνει, με συνέντευξή της στην «Ε» η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού, Ευαγγελία Λανάρα η οποία παρουσιάζει και τον στόχο- όραμά της για το μέλλον που είναι «η δημιουργία Κέντρου Νεανικής, Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας». Αναφέρεται ακόμη στα πολλά έργα που έχουν υλοποιηθεί σε όλους τους τομείς του πρωτογενούς τομέα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

* Κα Λανάρα, απομένουν λίγες μέρες μέχρι την κάλπη της 26ης Μαΐου. Θεωρείτε πως ο κόσμος έχει καταλάβει το νόημα και το διακύβευμα των εκλογών για την Περιφέρεια;

- Με αφορμή την ερώτησή σας αυτή κ. Ρούστα θα μου επιτρέψετε να απευθύνω ένα ακόμη κάλεσμα, αυτή τη φορά μέσω της εφημερίδας σας, σε όλους τους πολίτες του νομού, αλλά και της Θεσσαλίας, ώστε να προσέλθουν στις κάλπες. Η υπόθεση της αλλαγής που θέλουμε να δούμε στον τόπο μας είναι υπόθεση αλλαγής του καθένα και της καθεμιάς. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι το όπλο του πολίτη απέναντι στους εχθρούς της δημοκρατίας και το διαβατήριο για μια καλύτερη ζωή. Όσον αφορά στο ερώτημά σας θα ήθελα να πω ό,τι ναι, ο πολίτης της Θεσσαλίας γνωρίζει καλά: η επόμενη μέρα στην Περιφέρεια πρέπει να είναι μέρα συνέχειας ενός τεράστιου και πρωτόγνωρου έργου. Είναι η μέρα του Κώστα Αγοραστού.

 

* Πού έχετε επικεντρωθεί όλο αυτό το διάστημα, πού δίνετε τον προσωπικό σας αγώνα για την εκλογή σας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο;

- Ακριβώς στο έργο που μόλις σας ανέφερα. Οχτώ χρόνια τώρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετράμε περίπου 5.000 έργα και 2.500 επενδύσεις! Αν κάνετε τη διαίρεση είναι σχεδόν δυο έργα την ημέρα! Προϋπολογισμός έργου πάνω από 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, 21 ευρωπαϊκά και εθνικά βραβεία, με ισχυρή φωνή στις Βρυξέλλες και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό εισηγητή του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού επενδυτικού προγράμματος της περιόδου 2021-2027 InvestEU, που αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις πάνω από 650-700 δισ. ευρώ. Η Θεσσαλία είναι ευρωπαϊκός κόμβος RegHub, η μοναδική από την Ελλάδα περιφέρεια και μία από τις 20 περιφέρειες στην Ευρώπη. Το έργο αυτό λοιπόν πρέπει να γίνει γνωστό ακόμα και στον τελευταίο κάτοικο του νομού, στο πιο απομακρυσμένο χωριό.

* Σε ποιον τομέα δράσης στέκεστε ιδιαίτερα;

- Λόγω επαγγέλματος αλλά και οικογενειακής παράδοσης στέκομαι στον τομέα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, σε συνδυασμό φυσικά και με τον πρωτογενή τομέα. Χαίρομαι, δε, ιδιαίτερα γιατί συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο που έχει αναφορά στην Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς και των αποτελεσμάτων που αυτή φέρνει, από τον Κώστα Αγοραστό και τους συνεργάτες του. Πρόκειται για την Περιφέρεια που ανοίγει δρόμους και πρωτοπορεί στην προσπάθεια για την Ελλάδα της παραγωγής και της εργασίας. Το όραμά μου για το μέλλον είναι η δημιουργία Κέντρου Νεανικής, Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας.

Το σχέδιο στηρίζεται στη συνεργασία με την Τεχνόπολη, το Πανεπιστήμιο και τους φορείς και έχει τρεις άξονες δράσης: Την ψηφιακή ανταγωνιστικότητα στην οικονομία και την κοινωνία, την Καινοτομία και Νεανική επιχειρηματικότητα και τέλος την Καινοτομία στον Αγροδιατροφικό τομέα στη Θεσσαλία. Όσον αφορά στον Αγροδιατροφικό τομέα, τα αποτελέσματα της δράσης μας τα έχει αποτυπώσει με σαφήνεια ο Κώστας Αγοραστός. Η Θεσσαλία έχει πρωτιά στο εμπορικό πλεόνασμα και δεν είναι τυχαίο ότι οι εξαγωγές τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 500%. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα με έργα όπως η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, κόστους 250 εκατ. ευρώ, για το οποίο έχουμε βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι έργο αρδευτικό και το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό στα Βαλκάνια. Έχουν ολοκληρωθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 137 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από τα προγράμματα ΚΑΠ, Μπαλτατζής, ΣΑΕΠ (Γεωτρήσεις), ΥΠΑΑΤ (Ταμιευτήρες). Έχουμε σε λειτουργία το πιστοποιητικό ThessAgro για τα θεσσαλικά προϊόντα και αναδείξαμε την ευεργετικότητα του μελιού Ολύμπου. Τα θεσσαλικά προϊόντα εν γένει, βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις αγορές του εξωτερικού. Έχουμε δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα στην κτηνοτροφία και τη γεωργία. Μόνο από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έχουν ενταχθεί έργα 650 εκατ. ευρώ σε όλους τους τομείς του πρωτογενούς τομέα.

 

* Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα;

- Το προσωπικό μου στοίχημα είναι να συνεχίσει την πετυχημένη του θητεία ο Κώστας Αγοραστός, ο περιφερειάρχης των μεγάλων έργων! Θα είναι τιμή μου να συμμετέχω στην ομάδα που θα διοικήσει και πάλι τη Θεσσαλία των ανοιχτών οριζόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass