«Οι πολίτες θα ψηφίσουν για το συμφέρον της πόλης, όχι κόμματα και παρατάξεις»

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2019 18:00

«Τέσσερις στους 10 συμπολίτες μας, μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Τούτη την Κυριακή θέλουμε τη θετική ψήφο έξι εκ των δέκα συμπολιτών μας – αυτή είναι η δυναμική μας.

Εμείς λάβαμε το μήνυμα που έστειλαν οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι: ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για συνεργασία και συνεννόηση, προς όλους, για το καλό της πόλης», τονίζει η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου.

Η κ. Καραλαριώτου, μιλώντας σήμερα στην «Ε», σημειώνει πως «καμία παράταξη δεν θα έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος. Ο απερχόμενος Δήμαρχος είχε πέντε χρόνια θητεία. Είχε τον χρόνο. Είχε τις ευκαιρίες. Είχε μια φιλική κυβέρνηση.

Είχε την Περιφέρεια να του εγκρίνει τις μελέτες που κατέθετε, με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια. Και όμως απέτυχε. Εμείς έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε το σχέδιο, να φέρουμε πόρους και να προχωρήσουμε μεγάλα έργα, όπως η αξιοποίηση του Πηνειού, το Αρχαίο Θέατρο, το μεγάλο συνεδριακό κέντρο. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν. Ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον της πόλης, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψηφίζουν. Και θα ψηφίσουν όχι κόμματα, αλλά για το συμφέρον της Πόλης. Πρώτα και πάνω από όλα», υπογραμμίζει. Αναλυτικά η συζήτησή μας με την κ. Καραλαριώτου έχει ως εξής:

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Κακάρα

* Κυρία Καραλαριώτου, πώς αποτιμάτε το αποτέλεσμα των εκλογών της α’ Κυριακής;

- «Οι πολίτες αφαίρεσαν με την ψήφο τους την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Διοίκηση Καλογιάννη. Δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε με το έργο του ούτε με τη συμπεριφορά του. Σε ό,τι μας αφορά, 4 στους 10 συμπολίτες μας, μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ταυτόχρονα όμως έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα συνεργασίας, συνεννόησης προς όλους, για το καλό της πόλης.

Αυτό το πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας θελήσαμε να επιβάλουμε στην πόλη, όταν πριν τις εκλογές ζητήσαμε να γίνει προγραμματικός διάλογος μεταξύ των συνυποψηφίων Δημάρχων. Όλοι δέχτηκαν εκτός από έναν: τον κ. Καλογιάννη. Σ’ αυτό το πλαίσιο συνεργασίας επιμένουμε και μετά τις εκλογές. Ζητάμε τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας με βάση το πρόγραμμά μας, την πίστη μας στον διάλογο, τη δυνατότητά μας να κερδίσουμε περισσότερους πόρους και έργα για την πόλη».

 

* Θέσατε ως βασικό στόχο, το γενικότερο πολιτικό κλίμα υπέρ της ΝΔ να μεταφρασθεί θετικά στη Λάρισα υπέρ του συνδυασμού σας…

- «Ως βασικό στόχο έχουμε θέσει να κερδίσουμε τη θετική ψήφο έξι εκ των 10 συμπολιτών μας. Αυτός είναι ο στόχος, αυτή είναι δυνατότητά μας, αυτή είναι η δυναμική μας. Υπάρχει ένα ρεύμα πολιτικής αλλαγής που σάρωσε την Ελλάδα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Δεν συζητούμε όμως γι’ αυτό.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος έδωσε τα πάντα στην κυβέρνηση και εισέπραξε μόνον υποσχέσεις, που δεν έγιναν πράξεις. Του υποσχέθηκαν το εμπορευματικό κέντρο και δεν έγινε τίποτα. Του υποσχέθηκαν την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ και δεν έγινε τίποτα. Του υποσχέθηκαν τα στρατόπεδα και δεν έγινε τίποτα. Χάσαμε τη μεγάλη ευκαιρία από την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. Του έδωσαν μόνο τα χρήματα για να κάνει τις απαλλοτριώσεις γύρω από το Αρχαίο Θέατρο και πέντε χρόνια μετά δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε αυτό!

Ο απερχόμενος Δήμαρχος είχε πέντε χρόνια θητεία. Είχε τον χρόνο. Είχε τις ευκαιρίες. Είχε μια φιλική κυβέρνηση. Είχε την Περιφέρεια να του εγκρίνει τις μελέτες που κατέθετε, με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια. Και όμως απέτυχε.

Σε αντίθεση με αυτόν, έχουμε το σχέδιο, έχουμε την ικανότητα να κερδίσουμε περισσότερα έργα και πόρους για την πόλη. Έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε το σχέδιο, να φέρουμε πόρους και να προχωρήσουμε μεγάλα έργα, όπως η αξιοποίηση του Πηνειού, το Αρχαίο Θέατρο, το μεγάλο συνεδριακό κέντρο. Οι πολίτες το ξέρουν. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν. Ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον της πόλης, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψηφίζουν. Και θα ψηφίσουν όχι κόμματα, αλλά για το συμφέρον της πόλης. Πρώτα και πάνω απ’ όλα».

 

* Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να απευθύνετε στους ψηφοφόρους, καλώντας τους να σας ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή;

- «Ήρθε η ώρα να βάλουμε όλοι το συμφέρον της πόλης πάνω από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές. Έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον της πόλης. Έχουμε το σχέδιο για μεγάλα έργα, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τη χρηματοδότησή τους. Θέλουμε να κτίσουμε πάνω στα θετικά που αφήνει η Διοίκηση Καλογιάννη και όχι να τα γκρεμίσουμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή, όπως δυστυχώς έκανε ο ίδιος πριν από πέντε χρόνια».

* Στην περίπτωση που εκλεγείτε δήμαρχος, με αυτή τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου θα προχωρήσετε σε συνεργασίες;

- «Ο Δήμος δεν μπορεί να διοικηθεί χωρίς συνεργασίες και διαρκή διαβούλευση με όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Αυτό αποφάσισαν οι πολίτες, σ’ αυτό πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι. Την Κυριακή δεν εκλέγουμε αυτοκράτορα. Εκλέγουμε Δήμαρχο για να ενώνει, να συνθέτει, να κάνει έργο, να διεκδικεί περισσότερα για την πόλη και τους πολίτες. Αυτοκράτορας πιστεύει ότι είναι ακόμα μόνον ο κ. Καλογιάννης».

 

* Σε ποιους τομείς θα δώσετε προτεραιότητες;

- «Έχουμε ξεκάθαρες προτεραιότητες. Καθαριότητα στο κέντρο και τις γειτονιές. Με καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, με ανακύκλωση, με φωτισμό LED στους δρόμους, τεχνολογία χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερης φωτεινής απόδοσης. Με πρόγραμμα τετραετίας για να ξέρουν όλοι πότε και πού θα συντηρηθεί το οδικό δίκτυο και όχι να γίνονται ασφαλτοστρώσεις τρεις μήνες πριν τις εκλογές.

Με λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα. Με οργανωμένους χώρους στάθμευσης, με περισσότερα δρομολόγια αστικών μετακινήσεων και χαμηλότερο εισιτήριο ως 50% για τους Δημότες, με προγραμματική συμφωνία Δήμου – Αστικών Συγκοινωνιών. Και στη συνέχεια με οδικά έργα και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Με επαρκή συνεργεία άμεσης επέμβασης, για να μπορεί ο Δήμος να λύνει τα απλά και καθημερινά προβλήματα του Δημότη.

Άμεσα, γρήγορα, αποτελεσματικά. Σύγχρονο δίκτυο παιδικών σταθμών, καλύτερα Δημόσια Σχολεία, με σύγχρονες κτιριακές και αθλητικές εγκαταστάσεις, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για να δημιουργήσουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς την Ψηφιακή Τάξη, με κάρτα δωρεάν ασφάλισης για όλους τους μαθητές στα Δημόσια Σχολεία, για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Με τη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας σε κάθε διαμερισματική ενότητα για παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Με οργανωμένες κοινωνικές δομές που να δημιουργούν ένα ισχυρό δίκτυο ασφαλείας για όλους τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Με Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης. Στόχος είναι να μπορεί ο Δημότης να εξυπηρετείται με το πάτημα ενός κλικ από το κινητό του ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Πόλη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Με σύγχρονες υποδομές και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να μπορεί ο κάθε νέος και νέα να αναπτύξει το ταλέντο του, να ξεχωρίσει, να διακριθεί, να εκφρασθεί. Πόλη φιλική στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Να βάλουμε στην άκρη όλα εκείνα τα εμπόδια που κρατούν την πόλη πίσω στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην καινοτομία, στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Να ξεκινήσουμε τα μεγάλα έργα στο Αρχαίο Θέατρο, τον Πηνειό, το μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο, την αξιοποίηση της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass