Η μουσική, το μέσο για έναν καλύτερο κόσμο

Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΥΟ ΓΚΡΑΜΙ FANTASTIC NEGRITO ΜΙΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2019 15:16 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Ιουν 2019 19:27

Εχει κερδίσει δύο συνεχόμενα Γκράμι. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της σύγχρονης μπλουζ μουσικής. Εμφανίζεται στις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου, ενώ στις συναυλίες του συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου. Πριν όμως ο Fantastic Negrito γίνει αυτό που είναι σήμερα, πάλεψε με τους προσωπικούς του δαίμονες, κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο δύο φορές και έπαιξε μουσική στους δρόμους και σε σταθμούς τρένων και λεωφορείων. Η ιστορία του Fantastic Negrito, κατά κόσμον Xavier Amin Dphrepaulezz, θυμίζει τον μυθολογικό φοίνικα που αναγεννάται από τις στάχτες του. Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που ήθελε να τα καταφέρει και τα κατάφερε, που άγγιξε το μηδέν και βρήκε ξανά τον δρόμο του. Αλλωστε όπως λέει «Αν έχεις βήμα, πρέπει να μιλήσεις. Αν έχεις στυλό, πρέπει να γράψεις. Αν έχεις ένα τραγούδι, πρέπει να το τραγουδήσεις. Αυτό κάνει τον κόσμο καλύτερο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαι αισιόδοξος»
Σήμερα ο Fantastic Negrito που στις 9 μ.μ. θα δώσει συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, σε συνέντευξή του στην «Ε» μιλάει για τα μηνύματα που θέλει να στείλει μέσω της μουσικής του, από πού αντλεί την έμπνευσή του και εξηγεί γιατί η μουσική είναι το μέσο για έναν καλύτερο κόσμο…

Συνέντευξη στον Θανάση Αραμπατζή

* Ποιο μήνυμα θέλετε να επικοινωνήσετε μέσω της μουσικής σας;
- Να εμπνέω και να εμπνέομαι.
* Από πού αντλείτε έμπνευση;
- Η έμπνευση βρίσκεται οπουδήποτε, στο κάθε τι που μας περιβάλλει. Απλά ανοίγεις την καρδιά και το μυαλό σου και το αφήνεις να συμβεί.
* Αναλογιζόμενος τη ζωή σας μέχρι τώρα, πιστεύετε ότι οι κανόνες είναι για να σπάνε;
- Δεν ξέρω, κάποιοι είναι για να τους σπας, κάποιοι για να τους ακολουθείς. Εγώ προσωπικά προσπαθώ να είμαι πάντα παρών, σε αυτό που συμβαίνει γύρω μου.
* Το γεγονός ότι χτίσατε την καριέρα σας έξω από τη μουσική βιομηχανία, σας εμπόδισε ή σας απελευθέρωσε;
- Είναι σίγουρα απελευθερωτικό το να μπορέσεις να πετύχεις έξω από το σύστημα. Και ίσως ένα παράδειγμα για τους ανθρώπους και τους καλλιτέχνες ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Όλα είναι πιθανά. FAN
* Τι σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης;
Είναι κάτι που ακόμη προσπαθώ να καταλάβω. Σίγουρα είναι ένα ταξίδι, μια διαδρομή που έχει να κάνει με πολλά. Με την αλήθεια, την απελευθέρωση, την υπευθυνότητα... Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή απάντηση.
* Είναι η μουσική το μέσο για έναν καλύτερο κόσμο;
- Απόλυτα! Είναι μια γλώσσα χωρίς σύνορα, ένας κοινός τρόπος επικοινωνίας ανεξαρτήτως από πολιτικά ή θρησκευτικά πιστεύω, φυλή ή φύλο. Η μουσική τα υπερβαίνει όλα αυτά.
* Τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί και σας τροφοδοτεί στη ζωή;
- Η ευγνωμοσύνη. Νομίζω ότι είναι η απάντηση στα περισσότερα ερωτήματα. Όταν είσαι ευγνώμων μπορείς να ζήσεις χωρίς μίσος, αλαζονεία ή ζήλεια. Είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη ζωή.
* Γιατί διαλέξατε τη Λάρισα;IMG 0144
- Δεν τη διάλεξα εγώ, εσείς με διαλέξατε! Ήταν καιρός για εμένα να παίξω στην Ελλάδα, οπότε μου δόθηκε η ευκαιρία και είπα ναι. Για εμένα δεν έχει σημασία πού παίζω. Εγώ απευθύνομαι στους ανθρώπους είτε βρίσκονται στον Αμαζόνιο είτε στο Παρίσι, σημασία έχει ο κόσμος που έρχεται. Οι άνθρωποι χρειάζονται ο ένας τον άλλο ανεξαρτήτως πού βρίσκονται.
* Τι θα ακούσουμε στην αποψινή σας συναυλία;
- Θα παίξουμε μουσική από τους δύο δίσκους και καινούργια τραγούδια. Οι άνθρωποι ακούν με την καρδιά και όχι με τα αυτιά τους. Η μουσική είναι μια εκκλησιά χωρίς θρησκεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass