«Όραμα της Ν.Δ. και του Κυρ. Μητσοτάκη, μια αυτοδύναμη Ελλάδα»

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΕΛΕΝΗ ΑΞΙΟΓΛΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2019 22:00

«Όραμα της Ν.Δ. και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη είναι -όπως ο ίδιος είπε- μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, χωρίς να ρωτούμε τι ψήφισαν στο παρελθόν. Αναπτύσσουμε το σχέδιο και το πρόγραμμά μας, ζητώντας τη θετική ψήφο τους» τονίζει η υποψήφιας βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Ελένη (Λένα) Αξιόγλου.

Η κ. Αξιόγλου, μιλώντας σήμερα στην «Ε», σημειώνει πως το δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, είναι «ποιος μπορεί να φέρει ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία. Ποιος θα πετύχει να αποκατασταθεί η ρευστότητα» και παρουσιάζει άξονες του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ εστιάζοντας και στις φοροελαφρύνσεις «που ευνοούν τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών».

Προσθέτοντας ότι «αμέσως μετά τις ευρωεκλογές είδαμε όλοι την αντίδραση των αγορών στην προοπτική αντικατάστασης μιας κυβέρνησης που εφήρμοσε αυστηρή λιτότητα και εξαντλητική υπερφορολόγηση από μια κυβέρνηση με σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ανέβηκε στις 837 μονάδες στην πρώτη εβδομάδα μετά τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ενώ η απόδοση του 10ετούς Ελληνικού Ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 3%. Απεδείχθη ότι κλειδί για την οριστική έξοδο από την κρίση είναι η εμπιστοσύνη».

Υπενθυμίζει πως ο πρόεδρος της ΝΔ «σεβόμενος το εκλογικό σώμα, τους Έλληνες πολίτες, δεν προεξοφλεί σε καμία περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα. Απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εθνικές εκλογές και τονίζει ότι δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός και καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος».

Η κ. Αξιόγλου σημειώνει τον εκλογικό στόχο της ΝΔ στη Λάρισα και τέλος εξηγεί γιατί να την επιλέξουν οι πολίτες υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ πιστεύει ότι όλοι υπόκεινται σε αξιολόγηση. Όχι τιμωρητική αξιολόγηση, αλλά αξιολόγηση-επιβράβευση των καλύτερων. Ζητώ από τους συμπολίτες μου στον Νομό Λάρισας την αξιολόγηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ και προτίμησή μου με σταυρό!». Αναλυτικά η συζήτησή μας έχει ως εξής:

 

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Κακάρα

 

* Κυρία Αξιόγλου, συμμετέχετε στη μάχη των εθνικών εκλογών ως υποψήφια βουλευτής. Ποιο νομίζετε πως είναι το δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

«Το δίλημμα είναι: Ποιος μπορεί να φέρει ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία! Ποιος θα πετύχει να αποκατασταθεί η ρευστότητα, και προτείνουμε στους πολίτες:

1. Το αφορολόγητο διατηρείται στη νέα φορολογική κλίμακα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Δεν αλλάζει η δέσμευσή μας ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο.

2. Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων θα είναι 9%, από 22% σήμερα.

3. Το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Έτσι, για παράδειγμα, έγγαμος μισθωτός με δύο παιδιά και εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώνει 0 ευρώ, ενώ σήμερα πλήρωνε 200 ευρώ φόρο.

4. Το τέλος επιτηδεύματος καταργείται σταδιακά όπως και η εισφορά αλληλεγγύης. Έτσι ένας άγαμος νέος ελεύθερος επαγγελματίας με 10.000 ευρώ εισόδημα θα πληρώνει 900 ευρώ φόρο, αντί για 2.200 ευρώ. Δηλαδή θα μείνουν στην τσέπη του άμεσα 1.300 ευρώ, ενώ σταδιακά θα καταργηθεί και το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ. Θα έχει έτσι όφελος 1.950 ευρώ τον χρόνο. Κάθε χρόνο.

Και όλα αυτά χωρίς τις ελαφρύνσεις σε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές. Μεταξύ άλλων, πιστεύουμε ότι η ρύθμιση για τις 120 δόσεις, είναι ανάγκη να βελτιωθεί και να επεκταθεί ώστε να βοηθά όλους.

Η δική μας πρόταση δεν αρκείται σε ημίμετρα και δίνει δραστικές λύσεις στο πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Προβλέπει ότι: Για οφειλές έως 20.000 ευρώ, δεν θα υπάρχει καμία προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση. Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα ισχύουν μόνο για μεγάλες οφειλές. Όχι για τους πολλούς πολίτες που σήμερα προσπαθούν με κόπο να παραμείνουν συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Έτσι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλετών θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Η ελάχιστη καταβολή θα πέσει στα 20 ευρώ τον μήνα. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για οφειλές έως 3.000 ευρώ, που αφορούν πάνω από 3 εκατομμύρια οφειλέτες. Αυτές θα χωριστούν σε δύο τμήματα, το ένα εξ’ αυτών θα παγώσει και θα αντιμετωπιστεί όταν αποπληρωθεί και η τελευταία ρυθμισμένη δόση. Θα δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις να δίνουν μπόνους και πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους».

 

* Ως στέλεχος της Πολιτικής Επιτροπής, πώς ερμηνεύετε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ποιο πιστεύετε πως είναι το μήνυμα των πολιτών προς τη ΝΔ, αναδεικνύοντάς την πρώτο κόμμα;

«Η ελληνική κοινωνία έχει και εμπειρία και αξιοπρέπεια και μεγάλη ωριμότητα, το 33% είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τις ευρωεκλογές.

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές είδαμε όλοι την αντίδραση των αγορών στην προοπτική αντικατάστασης μιας κυβέρνησης που εφήρμοσε αυστηρή λιτότητα και εξαντλητική υπερφορολόγηση από μια κυβέρνηση με σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ανέβηκε στις 837 μονάδες στην πρώτη εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ενώ η απόδοση του 10ετούς Ελληνικού Ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 3%. Απεδείχθη ότι κλειδί για την οριστική έξοδο από την κρίση είναι η εμπιστοσύνη».

 

* Η συζήτηση σ’ αυτή τη βραχύβια προεκλογική περίοδο εστιάζει κυρίως στα θέματα της οικονομίας και της έντασης στο Αιγαίο, ενώ «ξεχάσαμε» τη Μακεδονία. Τι θα αλλάξει στην οικονομία με τη ΝΔ για μισθωτούς και χαμηλοσυνταξιούχους;

«Είναι γεγονός ότι η ετερογένεια των λαών της Βαλκανικής χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για άσκηση πολιτικής εξουσίας και έτσι προέκυψε χωρίς αντίσταση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Συμφωνία των Πρεσπών, που έχουμε αποδοκιμάσει ως Ν.Δ.

Όσον αφορά στις τουρκικές προκλήσεις, είναι επιβεβλημένο να υπάρχει εθνική γραμμή εντός της Ελλάδος, αλλά και απόλυτη συνεννόηση με τη Λευκωσία, όπως και ο Πρόεδρός μας δήλωσε, και με κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Έχουμε προσδιορίσει τα πεδία μείωσης των δαπανών. Για παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο διοικούνται τα νοσοκομεία προφανώς και δεν μπορεί να θεωρείται υπόδειγμα χρηστής διαχείρισης, όταν ακόμα δεν υπάρχουν κεντρικά συστήματα προμηθειών με αποτέλεσμα να κάνουν τα νοσοκομεία τις προμήθειες για τις τρέχουσες ανάγκες τους. Προφανώς δεν θα απολυθεί κανένας!

Προβλέπουμε φοροελαφρύνσεις που ευνοούν τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών. Θα σας δώσουμε μερικά απλά παραδείγματα: Με τη διατήρηση του αφορολογήτου, ο συνταξιούχος δεν θα χάσει τη 12η σύνταξή του. Ενδεικτικά, αν η σύνταξή του είναι 750 ευρώ τον μήνα, αύριο θα κρατήσει στην τσέπη του 442 ευρώ παραπάνω.

Οι ιδιοκτήτες ενός μέσου ακινήτου θα γλιτώνουν τουλάχιστον 150 ευρώ από τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ».

 

* Αισιοδοξείτε πως θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ;

«Καταρχάς, κυρίαρχος είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός θα μας υποδείξει τελικά τι θέλει. Εάν θέλει πραγματικά μια κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, αποτελεσματική ή εάν επιθυμεί κάτι διαφορετικό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι σήμερα και όπως θα είναι εννοείται την επόμενη των εκλογών, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας για τον απλούστατο λόγο ότι μας χωρίζει άβυσσος.

Όχι μόνο ως προς τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε βασικές πολιτικές προτεραιότητες στη λειτουργία της οικονομίας, στη λειτουργία του κράτους, αλλά και ως προς τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ίδια την αξία που αποδίδουμε στην αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Άρα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας.

Από εκεί και πέρα, θα εξετάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα γίνει σ’ αυτή την περίπτωση. Μπορούμε να σας πούμε όμως μια εκτίμηση. Η χώρα σε κάθε περίπτωση θα κυβερνηθεί μετά τις επόμενες εκλογές. Και θα κυβερνηθεί διότι ο εφιάλτης της απλής αναλογικής θα καταστήσει τη χώρα μη κυβερνήσιμη διότι θ’ απαιτήσει -εκ των πραγμάτων- μία συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων που δεν μπορεί να γίνει στην πράξη. Όλοι το βλέπουν.

Όραμα της Ν.Δ. και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη είναι -όπως ο ίδιος είπε- μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, χωρίς να ρωτούμε τι ψήφισαν στο παρελθόν. Αναπτύσσουμε το σχέδιο και το πρόγραμμά μας, ζητώντας τη θετική ψήφο τους. Ότι ασχέτως του αποτελέσματος των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία θα αναζητήσει μετεκλογικώς τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις!».

 

* Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα προχωρήσετε σε συνεργασίες με άλλα κόμματα;

«Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. σεβόμενος το εκλογικό σώμα, τους Έλληνες πολίτες, δεν προεξοφλεί σε καμία περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα. Απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εθνικές εκλογές και τονίζει ότι δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός και καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Είπε, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ζητάει από τον Ελληνικό λαό μια ισχυρή εντολή. Και όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας απάντησε ότι, ναι, «η ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία». Γιατί μόνο έτσι είμαστε σίγουροι την επόμενη μέρα ότι δεν θα μπούμε σε περιπέτειες. Γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές, η χώρα οδηγείται και πάλι σε εκλογές, με απλή αναλογική. Και βέβαια ξαναφέρνουν τον κ. Τσίπρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι η πραγματικότητα του εκλογικού συστήματος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. «Ο σκοπός μου είναι να έχω όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή» τόνισε χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε, θα επιδιώξουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις σε επίπεδο πολιτικών. Έχουμε ένα νέο γύρο συνταγματικής αναθεώρησης. Έχουμε ζητήματα που αφορούν στον εκλογικό νόμο. Παραδείγματος χάρη, για να αλλάξει ο νόμος και να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, χρειάζονται 200 ψήφοι βάσει του Συντάγματος. Θα αναζητήσουμε λοιπόν διευρυμένες συγκλίσεις και πλειοψηφίες. Το ίδιο θα κάνουμε και για μια σειρά από κρίσιμα νομοσχέδια. Και βέβαια αυτές οι συγκλίσεις πρέπει να έχουν και αποτύπωμα πραγματικό στην κοινωνία.

Δεν υπάρχει όμως κανένα περιθώριο οποιασδήποτε ενδεχόμενης συνεργασίας με το κόμμα Βελόπουλου, αυτό έχει δηλώσει ο Πρόεδρος Ν.Δ.».

 

* Σε τοπικό επίπεδο, στόχος της ΝΔ είναι η εκλογή και τρίτου βουλευτή;

«Αν θυμηθούμε τους 4 βουλευτές που είχε η Ν.Δ. στη Λάρισα, ναι, ο ταπεινός μας στόχος σ’ αυτές τις εκλογές είναι να εκπροσωπηθεί ο νομός Λάρισας και από 3ο βουλευτή από τη Ν.Δ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ν.Δ. είχε ήδη μια σημαντική εκλογική επιτυχία την 26η Μαΐου και είμαστε αισιόδοξοι. Όμως στις 7 Ιουλίου η κάλπη είναι άδεια. Δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, πρέπει να ξαναγεμίσει. Δεν δικαιολογείται επομένως κανένας εφησυχασμός».

 

* Απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους, με ποια κριτήρια ζητάτε από τους πολίτες να προτιμήσουν την Ελένη Αξιόγλου;

«Η Ν.Δ. πιστεύει ότι όλοι υπόκεινται σε αξιολόγηση. Όχι τιμωρητική αξιολόγηση, αλλά αξιολόγηση-επιβράβευση των καλύτερων. Ζητώ από τους συμπολίτες μου στον Νομό Λάρισας την αξιολόγηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ και την προτίμησή μου με σταυρό!

Έχω σπουδάσει με επιμέλεια και διακρίσεις, κερδίζω εδώ και 30 τριάντα έτη την αξιοπρεπή μου επιβίωση μέχρι σήμερα με παροχή δικηγορικών υπηρεσιών αρχικά στη νομική Υπηρεσία της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά και με ανάθεση υποθέσεων από πελάτες. Δεν συντηρούμαι ως σήμερα οικονομικά από άσκηση πολιτικής. Άρα, για μένα είναι προσφορά και μεράκι –αγώνας κοινωνικής βελτίωσης όλων μας.

Με αυτό το κριτήριο, ότι δηλαδή αγαπώ αυτό που κάνω και συμμετέχω 20 χρόνια τώρα, πλέον της δράσης στα φοιτητικά μου χρόνια και όχι ότι έχω οικονομικό όφελος, ζητώ να με ψηφίσουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass