ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ

«Το κυβερνητικό μας έργο αν και σύντομο, είναι τεράστιο»

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2020 22:15

 «Το κυβερνητικό μας έργο, συγκρινόμενο με το διάστημα ζωής της κυβέρνησης είναι τεράστιο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όχι μόνο στον νομό μας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα είναι οι θέσεις εργασίας που θα πρέπει επιτέλους να δημιουργηθούν. Το μέλλον της χώρας περνάει μέσα από την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και τις νέες τεχνολογίες». Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, με συνέντευξή της στην «Ε», σε μια συζήτηση περισσότερο ανθρώπινη παρά πολιτική. Η νεαρή βουλευτής χαρακτηρίζει θετικές τις πρώτες εντυπώσεις της από τα έδρανα της Βουλής, παραδέχεται ότι έχει αλλάξει άρδην η ζωή της, καθώς «δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια για πράγματα που άλλοτε γέμιζαν τον ελεύθερο χρόνο μου, γιατί τώρα πολύ απλά δεν διαθέτω καθόλου. Επίσης, είμαι πολύ πιο προσεκτική σε πράγματα που κάποτε δεν έδινα καθόλου σημασία». Για τη σχέση της με τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού θεωρεί ότι «είναι άριστη», ενώ σχολιάζοντας την άποψη κάποιων ότι «ο νομός Λάρισας δεν έχει πλέον υψηλές προσβάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου», απαντά πως «το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο προσώπων, όσο νοοτροπίας».

 

* Κυρία Μπίζιου, σίγουρα το 2019 είναι ένα έτος - σταθμός στη ζωή σας, με την εκλογή σας ως βουλευτής της ΝΔ. Ένας στόχος ζωής που εκπληρώθηκε;

- Το 2019, κ. Ρούστα, ήταν όντως ένα έτος - σταθμός για τη ζωή μου. Οι πολίτες του νομού της Λάρισας μού έδειξαν εμπιστοσύνη και μου έδωσαν την εντολή σε νεαρή ηλικία να τους εκπροσωπήσω στο εθνικό κοινοβούλιο. Μια εντολή που αποτελεί τιμή και μεγάλη ευθύνη. Στην Ελλάδα, αλλά και στον νομό της Λάρισας είναι πολλά εκείνα που πρέπει να αλλάξουν και ως εκ τούτου, εμείς οι εκλεγμένοι βουλευτές φέρουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί, ώστε αυτές οι αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και προς όφελος των πολλών. Επιπλέον, σημειώστε, πως η σχέση του πολιτικού με τον πολίτη είχε διαρραγεί τα προηγούμενα χρόνια και αυτό είναι για μένα ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν τη στάση, τη συμπεριφορά και την πορεία μου μέσα και έξω από τη Βουλή. Οφείλουμε ως πολιτικό σύστημα να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος να ζήσουμε ξανά άσχημες, για τη δημοκρατία μας, καταστάσεις. Ωστόσο, στην πολιτική δεν νομίζω πως οι στόχοι θα πρέπει να είναι ατομικοί. Το 2019 ήταν ένα έτος - σταθμός για ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι Έλληνες επέλεξαν να τελειώσουν με το ψέμα και τον λαϊκισμό. Αυτό το γεγονός από μόνο του έχει εξαιρετική σημασία καθώς είναι ο πρώτος λαός σε ολόκληρη την Ευρώπη που αντιδρά στα φαινόμενα αυτά, τα οποία ήταν απότοκα της κρίσης.

 

* Καίτοι το χρονικό διάστημα των 6 μηνών είναι μικρό για απολογισμούς, δώστε μας τις πρώτες εντυπώσεις σας από τη «ζωή» στα έδρανα της Βουλής.

- Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Σκληρή δουλειά, αμέτρητες ώρες παρακολούθησης του κοινοβουλευτικού έργου, επαφές με ολόκληρη την κυβερνητική και κρατική μηχανή, διάβασμα και υποχρεώσεις με βάση το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ένα έργο που οι ρυθμοί υλοποίησής του θα επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο.

 

* Ζώντας εκ των έσω την πολιτική ζωή και τον ρόλο του βουλευτή, τα πράγματα είναι όπως τα φανταζόσασταν;

- Τα πράγματα νομίζω πουθενά δεν είναι όπως τα φαντάζεσαι, αν δεν τα ζήσεις από μέσα. Πολλοί, ίσως, μένουν στη «λάμψη» που δημιουργεί ο τίτλος. Ο ρόλος του βουλευτή δεν είναι εύκολος, αν φυσικά θέλεις να είσαι χρήσιμος στους πολίτες και στον τόπο σου.

 

* Πόσο έχει αλλάξει τη ζωή σας η ενασχόληση με τα κοινά;

- Αρκετά, όσον αφορά στις προτεραιότητές μου, τον χρόνο μου και σίγουρα τις πιο προσωπικές μου επιλογές. Όλα αυτά συνιστούν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, την οποία καλούμαι να διαχειριστώ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για πράγματα που άλλοτε γέμιζαν τον ελεύθερο χρόνο μου, γιατί τώρα πολύ απλά δεν διαθέτω καθόλου. Επίσης, είμαι πολύ πιο προσεκτική σε πράγματα που κάποτε δεν έδινα καθόλου σημασία. Δυστυχώς ή ευτυχώς το να είσαι δημόσιο πρόσωπο απαιτεί και την ανάλογη συμπεριφορά.

 

* Ποια η σχέση σας με τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού; Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, ο ανταγωνισμός είναι υγιής;

- Η σχέση με τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού είναι άριστη. Αυτό είναι αυτονόητο, ειδικά για εμάς τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι φέρουμε μεγάλη ευθύνη. Μπορεί να υπάρχει ενδεχομένως αυτό που λέτε «υγιής ανταγωνισμός», νομίζω όμως πως όλοι μας γνωρίζουμε ότι αν το καράβι δεν πάει καλά, δεν θα σωθεί κανείς κι αυτό γιατί προτεραιότητα έχει η χώρα και όχι οι δικές μας -θεμιτές- προσωπικές φιλοδοξίες.

 

* Με άριστα το 10, πόσο θα βαθμολογούσατε το κυβερνητικό έργο;

- Το κυβερνητικό μας έργο, συγκρινόμενο με το διάστημα ζωής της κυβέρνησης είναι τεράστιο. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες είναι πολλές και καλύπτουν ήδη όλα σχεδόν τα πεδία της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Έχουμε ήδη ψηφίσει μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας, στηρίζουμε έμπρακτα την υγιή επιχειρηματικότητα, δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα στην εκπαίδευση και την υγεία, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταθούμε στο πλευρό των γεωργών και κτηνοτρόφων της χώρας μας.

 

* Τι απαντάτε σ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο νομός Λάρισας δεν έχει πλέον υψηλές προσβάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή και τα πρόσωπα που επελέγησαν να στελεχώσουν την κυβέρνηση, αλλά και τη συγκρότηση των εποπτευόμενων -από υπουργεία- φορέων και οργανισμών;

- Δεν έχω να απαντήσω σε κάτι που αφορά στο αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να επιλέγει εκείνος το σχήμα που θεωρεί ικανότερο για να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Πιστεύω επίσης, κύριε Ρούστα, πως το θέμα στην Ελλάδα γενικότερα, δεν είναι τόσο προσώπων, όσο νοοτροπίας. Και αυτό καλό θα ήταν κάποια στιγμή να το συνειδητοποιήσουμε όλοι.

 

* Ποιο θα χαρακτηρίζατε το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει σήμερα η κυβέρνησή σας σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας και ποιες πρωτοβουλίες έχετε λάβει προσωπικά για την επίλυσή του;

- Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όχι μόνο στον νομό μας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα είναι οι θέσεις εργασίας που θα πρέπει επιτέλους να δημιουργηθούν, δίνοντας διέξοδο σε χιλιάδες ανθρώπους. Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν ακριβώς αυτό τον στόχο: την πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσω επενδύσεων, οι οποίες θα φέρουν και νέες θέσεις εργασίας. Δικός μου προσανατολισμός είναι αυτή η αναγκαία για την ανάπτυξη της χώρας συνθήκη, να επιτευχθεί και μέσα από την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα. Η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι δύο κλάδοι που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας και ταυτόχρονα να απασχολήσουν νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα βρουν θέσεις εργασίας με μέλλον. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση έχω συναντηθεί σχεδόν με όλους τους φορείς, έχω επισκεφθεί και συνεργαστεί στενά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη και σύντομα όλα αυτά θα αποτυπωθούν στο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση. Το μέλλον της χώρας περνάει μέσα από την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και τις νέες τεχνολογίες.

 

Συνέντευξη: Γιώργος Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass