ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΑΚΗ:

Να αναλάβουμε την ατομική ευθύνη που μας αναλογεί

ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2023 9:34

Μία νέα, δυναμική γυναίκα, με όρεξη να προσφέρει στον τόπο της, η Σοφία Κανάκη, κατέρχεται υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, με τον Κώστα Αγοραστό, στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» και μιλά στην «Ε» για τις προτεραιότητές της και τις ηθικές της αξίες.
Γεννημένη 32 χρόνια πριν, στην πόλη της Λάρισας και μεγαλωμένη από δύο υπέροχους -όπως υπογραμμίζει- γονείς, η Σοφία Κανάκη είναι μία από τις υποψηφιότητες της «Συμμαχίας υπέρ των Πολιτών» που ήρθε για να μείνει, ενισχύοντας τη φαρέτρα του Κώστα Αγοραστού με τον δυναμισμό, το πείσμα και την όρεξη που τη χαρακτηρίζουν.

* Κυρία Κανάκη, διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό σας, διακρίνει έναν άνθρωπο με συνεχές ενδιαφέρον για εξειδίκευση στα γνωστικά του αντικείμενα και διάθεση για αυτοβελτίωση. Κάντε μας μια αναφορά σε αυτά.
- «Είμαι ενεργή νηπιαγωγός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ)» στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και κατέχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Κινησιολογία» από το Α.Π.Θ. Συνέχισα στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) «Ηγεσία και Διοίκηση στην Εκπαίδευση», αποκτώντας έτσι μια σφαιρική οπτική για την καθημερινότητα των σχολείων σε λειτουργικό και διοικητικό επίπεδο. Υπήρξα πανελληνιονίκης σε ατομικό επίπεδο στη ρυθμική γυμναστική και στον στίβο με τις σκυτάλες, ενώ η αγάπη μου για τον αθλητισμό με παρακίνησε ώστε να αποφοιτήσω από τη Σχολή Προπονητών Β’ κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζομαι ως προπονήτρια στον Γυμναστικό Σύλλογο Νίκη Λάρισας και νιώθω τυχερή, καθώς ο πρωταθλητισμός, με έμαθε να αγωνίζομαι, να βελτιώνομαι και να διεκδικώ με πράξεις. Αυτό, με ακολουθεί στην ενήλικη ζωή μου και ευχαριστώ τους γονείς μου που μου δώσανε την ευκαιρία, ενώ στέκονται δίπλα μου, σε κάθε βήμα».

* Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πάρετε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά;
- «Για να αλλάξει κάτι, οφείλουμε να αναλάβουμε την ατομική ευθύνη που μας αναλογεί και συλλογικά να πράξουμε με ενσυναίσθηση και συνέπεια τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση. Με γνώμονα αυτό, αποφάσισα να δεχτώ την τιμητική πρόταση του κυρίου Κώστα Αγοραστού».

* Γιατί με τον Κώστα Αγοραστό και τη «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών»;
- «Η δεκαετής εμπειρία μου με τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες, επιβεβαιώνει την άποψή μου πως η ανάγκη για προσβάσιμες δομές και καθολικά σχεδιασμένες δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, είναι επιτακτική. Αυτό είναι κάτι το οποίο ο Περιφερειάρχης το έχει αντιληφθεί, κερδίζοντας και τη δίκη μου εμπιστοσύνη.
Επίσης, με τις παράλληλες προτεραιότητες που θέτει η «Συμμαχία» ως προς τη βιωσιμότητα της Θεσσαλίας, με κάνει να αισιοδοξώ για το περιβάλλον, στο οποίο καλούνται να μεγαλώσουν τα παιδιά μας».
 
* Τι υπάρχει στην ατζέντα της Σοφίας Κανάκη για την προεκλογική περίοδο;
- «Δημιουργία Σχολείων Περμακουλτούρας με στόχο την αειφορία, αθλητικές κατασκηνώσεις προετοιμασίας των μελλοντικών αθλητών μας, καθολικά σχεδιασμένα προγράμματα προαγωγής αθλητισμού για όλους και φυσικά αδέσποτα και κατοικίδια για τα οποία πολλά λέγονται αλλά στην πράξη τίποτα οργανωμένο».

* Τι φαντάζει για εσάς ιδανικό ως αποτέλεσμα;
- «Αγώνας στα «μέτρα» μου με συνέπεια και ειλικρίνεια είναι όσα θέλω να δω κοιτάζοντας πίσω την επόμενη μέρα! Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι των πολιτών!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass