Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία «αφασική»

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2015 0:31

 

Του Δημήτρη Βάλλα

«Ζούμε σε μια περίοδο που ο κόσμος μετά τις τελευταίες εκλογές έχει μπει στα σπίτια του.

Για να βγει ο κόσμος στους δρόμους πάλι θέλει πολλή δουλειά και θέλει ο καθένας να πιστέψει ότι τη λύση δεν μπορεί να του τη δώσει κανένας άλλος όποια και αν είναι η πολιτική εξέλιξη σε επίπεδο διακυβέρνησης . Όταν οι πολιτικές που ασκούνται είναι οι ίδιες ο εργαζόμενος πρέπει να καταλάβει ότι ο αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών είναι πάρα πολύ σκληρός.

…Δυστυχώς ώρες -ώρες μιλάμε για μια κοινωνία «αφασική» που δεν συγκινείται δηλαδή από τα στοιχειώδη. Κάποιοι λένε ότι αυτή την κοινωνία την έστειλαν στα σπίτια, ότι δεν έχει ελπίδα, όμως η ελπίδα δεν μπορεί να γεννηθεί έτσι, αν ο καθένας μας δεν αφιερώσει κάποιον χρόνο για να διεκδικήσει.

Εμείς ξεκινάμε ένα δίμηνο κινητοποιήσεων που άρχισε ήδη από την Αθήνα με συγκέντρωση όλων των Σωματείων και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φτάσει και σε όλα τα νομαρχιακά τμήματα της χώρας για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και προχωράμε σε μεγάλο συλλαλητήριο μέσα στον Οκτώβριο με αφορμή το πρώτο νομοσχέδιο, στην πανεργατική απεργία μέσα στις 10-12 Νοεμβρίου και αμέσως μετά θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και για το δεύτερο πακέτο που έρχεται. Όλα όμως αυτά προϋποθέτουν συσπείρωση από όλους τους εργαζόμενους, γιατί μπορεί να λέμε εμείς στο Δημόσιο διάφορα πράγματα, όμως είναι βέβαιο ότι στον ιδιωτικό τομέα οι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι εκεί αντιμετωπίζουν πολύ χειρότερες συνθήκες, συνθήκες «ζούγκλας» που πραγματικά χρειάζεται πολύ μεγάλη αντίσταση για να αντιμετωπιστούν».

Τα παραπάνω επισήμανε χθες βράδυ μιλώντας στην «Ε» το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και αιρετός του ΚΥΣΠΕ κ. Δημήτρης Μπράτης που βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο ενημέρωσης των εργαζομένων για το εργασιακό, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Ο κ. Μπράτης αναφέρθηκε ακόμα και σε ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για στήριξη του προέδρου του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας που διώκεται για συκοφαντική δυσφήμιση έπειτα από αγωγή που του έγινε τονίζοντας ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες και η παρουσία και οι δηλώσεις των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν θα έπρεπε να διώκονται, αλλά να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass