ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΙΟΥΦΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ένας αριθμός για όλες τις συναλλαγές στο Δημόσιο

* Την ενοποίηση του ΑΜΚΑ με τον αριθμό της ταυτότητας και τον ΑΦΜ σχεδιάζει η κυβέρνηση

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2015 20:41

 

Σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού των λειτουργιών του κράτους θα αποτελέσει η επικείμενη ενοποίηση του ΑΜΚΑ με τους αριθμούς των δελτίων ταυτότητας και φορολογικού μητρώου. Η καθιέρωση αυτής της καινοτομίας θα αποτελέσει σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημ. Σιούφα αποφασιστικό βήμα και για την πάταξη της γραφειοκρατίας καθώς ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές του σχεδιασμού αυτού.

Πρωτίστως να σημειώσουμε πως προσφάτως ο νέος υπουργός εσωτερικών κ. Κουρουμπλής ανήγγειλε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για την ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να υπάρχει μόνο ένας αριθμός για τις συναλλαγές με το Δημόσιο. Το σχέδιο αυτό όμως, για την ενοποίηση των παραπάνω μοναδικών αριθμών για τον πολίτη, είναι παλιό. Η πρόταση αυτή ήρθε πριν από χρόνια από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα και όπως μας θυμίζει ο ίδιος η καθιέρωση του ΑΜΚΑ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της ΝΔ της περιόδου 1990 -1993.

Ο αριθμός αυτός καθιερώθηκε με το ν. 2084/92, τον οποίο εισηγήθηκε στη Βουλή ως αρμόδιος υπουργός. Έκτοτε παρακολουθώντας την εφαρμογή της ρύθμισης δεν έπαψε να υποστηρίζει την επέκτασή του, ως ενιαίου και μοναδικού αριθμού για κάθε πολίτη, τόσο για την κοινωνική ασφάλιση – υγεία όσο για το δελτίο ταυτότητας και τον αριθμό φορολογικού μητρώου.

"Η θεσμοθέτηση ενός και μοναδικού αριθμού για όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο και με οποιονδήποτε τρίτο θα έχει άμεσα και ευεργετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής θα ενισχύσει τη διαφάνεια των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών και θα περιορίσει αποτελεσματικά τη γραφειοκρατία, επισημαίνει στην "Ε" ο κ. Σιούφας. Εκτιμώ ότι οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επιβάλλεται να εξετάσουν και να προχωρήσουν άμεσα στη λύση αυτή, στο πλαίσιο των υπό εξέλιξη μεταρρυθμίσεων. Είναι η απλούστερη λύση με πολλαπλά οφέλη για την Πολιτεία και τους πολίτες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass