Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ

Ζυγαριές και GPS το 24ωρο μάτι του μελισσοκόμου στις κυψέλες

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2016 10:42

Λύση στο πρόβλημα των κλοπών μελισσοκυψελών, το οποίο μάλιστα στη Θεσσαλία είναι ιδιαίτερα έντονο, υπόσχεται να δώσει μια καινοτόμος εφαρμογή που εφηύρε ο Λαρισαίος Βασίλης Στάμος. Πρόκειται για συστήματα GPS και ηλεκτρονικές ζυγαριές, οι οποίες τοποθετούνται πάνω στη μελισσοκυψέλη και δίνουν τη δυνατότητα για τη μεταφορά δεδομένων με την αποστολή ενός μηνύματος SMS ή με ένα email ή ακόμη και με τη χρήση της online εφαρμογή.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από 3 περίπου χρόνια όταν ο Βασίλης Στάμος και οι συνεργάτες του στο ebeezzz διαπίστωσαν ότι στην αγορά υπήρχαν (και ακόμη υπάρχουν), προϊόντα που είναι πάρα πολύ ακριβά και υπήρχε μία αναντιστοιχία στις υπηρεσίες που προσέφεραν. Πολύ ακριβά αλλά φτωχές υπηρεσίες. Έτσι δημιουργήσανε μία ζυγαριά για μελισσοκομική χρήση από το μηδέν, με καινοτόμες λειτουργίες όπως την προστασία κλοπής των κυψελών, τη δυνατότητα να πάρουν απόβαρο όταν προσθέτουν πάτωμα (όροφο) στα μελίσσια, χωρίς να χάσουνε τη μέτρηση του καθαρού βάρους που υπήρχε μέχρι τότε. Ακόμη η ηλεκτρονική ζυγαριά βοηθά στην αποστολή δεδομένων σε παραπάνω από 100 χρήστες, και στη δυνατότητα να έχουνε μέτρηση όποτε θέλει ο μελισσοκόμος. Εκτός της ζυγαριάς μπορεί να τοποθετηθεί και αυτόνομο σύστημα GPS με ακρόαση χώρου αλλά και σύστημα που μπορεί να παγιδέψει ασύρματα μέχρι 300 κυψέλες και να λαμβάνει δεδομένα απ όλες, όπως θερμοκρασία, υγρασία, αλλά και ειδοποίηση σε περίπτωση κλοπής.

Και όλα αυτά χωρίς να γίνει χρήση έτοιμων ηλεκτρονικών συστημάτων που υπάρχουν στο εμπόριο, αλλά με σχεδιασμό και υλοποίηση εφαρμογών της ομάδας ebeezzz.

Γιώργος Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass