ΚΟΜΙΚΣ - ΣΙΝΕΜΑ - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Fan Fiction...από τον Γιάννη Νικολάου

Δημοσίευση: 07 Νοε 2016 19:51 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Νοε 2016 19:58

Ο Negan είναι ο νέος «κακός» του Walking Dead

(και ήδη τον μισούν όλοι...)

Επιμέλεια στήλης: Γιάννης Νικολάου

Η σειρά «The Walking Dead», που προβάλλεται στην Αμερική από το 2010, είναι από αυτές που ακόμα και αν δεν τις παρακολουθούμε, τις συναντάμε συνεχώς μπροστά μας στο ίντερνετ και έχουμε πάνω-κάτω μια ιδέα για το τι διαδραματίζεται.

Εδώ παρακολουθούμε το κλασικό σενάριο της επίθεσης των ζόμπι, Zombie Apocalypse όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, που είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα των ταινιών θρίλερ.

Η ανθρωπότητα έχει προσβληθεί από έναν ιό που μετατρέπει τους ανθρώπους στα νεκροζώντανα και αιμοδιψή ζόμπι. Η αρρώστια αυτή μεταδίδεται από τα ζόμπι στους ανθρώπους και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο σερίφης Rick Grimes, ο οποίος είχε πέσει σε κώμα νωρίτερα και τώρα ξυπνάει και έρχεται αντιμέτωπος με την κατάρρευση της κοινωνίας όπως τη γνώριζε μέχρι τώρα. Μετά το αρχικό σοκ καταφέρνει να γλιτώσει από τα ζόμπι και να συγκεντρώσει μια ομάδα από επιζώντες που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο, μεταξύ των οποίων και την οικογένειά του. Πέρα από τα ζόμπι, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους ήρωές μας είναι οι άλλες ομάδες επιζώντων, που θα έφταναν στα άκρα για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Η 7η ΣΕΖΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Η σειρά έχει ήδη φτάσει στην 7η σεζόν, με το καστ των πρωταγωνιστών να αλλάζει συχνά, καθώς κάποιοι χάνουν τη ζωή τους και κάποιοι άλλοι προστίθενται στην πορεία. Οι ήρωές μας μετά από πολλές περιπέτειες και κινδύνους καταφέρνουν να φτάσουν σε μια ασφαλή περιοχή, τη Hilltop Colony, όπου υπάρχει μια κάποια οργάνωση και αποφασίζουν να εγκατασταθούν εκεί.

Τα προβλήματά τους, όμως, δεν σταματούν καθώς η περιοχή μαστίζεται από τους Σωτήρες, μια ομάδα 50 ατόμων που με αρχηγό τους τον Negan τρομοκρατούν και καταληστεύουν τους κατοίκους πουλώντας τους, παράλληλα, προστασία από τα ζόμπι. Σε μία από τις επιδρομές του ο Negan πιάνει αιχμάλωτους τους ήρωες, και σε μια επίδειξη ισχύος εκτελεί εν ψυχρώ δύο από αυτούς, αφήνωντας άφωνους εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο!

Μέσα σε μια βραδιά ο Negan έγινε ο πιο μισητός άνθρωπος στον πλανήτη για όσους παρακολουθούν τη σειρά, μιας και το ένα από τα θύματά του ήτανε από τους πρώτους πρωταγωνιστές του Walking Dead, που είχε κερδίσει τις καρδιές όλων των τηλεθεατών, οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως τα επόμενα επεισόδια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ SPOILERS

Κάποιοι βέβαια γνωρίζουν τη συνέχεια, μιας και η σειρά είναι βασισμένη στο κόμικ «The Walking Dead», το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε το 2003 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Η ιστορία είναι πιο προχωρημένη στο κόμικ και οι αναγνώστες του πειράζουν στο ίντερνετ τους τηλεθεατές, αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα για το τι θα γίνει παρακάτω. Αυτά λέγονται Spoilers στον κόσμο του διαδικτύου (από το spoil = χαλάω), το να σου λένε, δηλαδή, τη συνέχεια από κάτι που παρακολουθείς πριν να έρθει η κατάλληλη ώρα να το μάθεις, να σου χαλάσουν την έκπληξη. Στους περισσότερους δεν αρέσουν τα spoilers και έχει ξεσπάσει διαδικτυακός πόλεμος ανάμεσα σε γνωρίζοντες και μη. Από την άλλη, όποιος είναι ανυπόμονος μπορεί πλέον να μάθει τα πάντα με ελάχιστο ψάξιμο σε σχετικές ιστοσελίδες.

Εμείς εδώ, πάντως, λέμε όχι στα spoilers, προτιμάμε τις εκπλήξεις...

One Punch Man

Ίσως η καλύτερη σειρά Anime του 2016, το One Punch Man αφηγείται τις περιπέτειες του Σαϊτάμα, του πιο δυνατού ανθρώπου στον κόσμο, που μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο με μονάχα μία γροθιά, εξ ου και ο τίτλος της σειράς.

Μα καλά, θα πείτε, τι ενδιαφέρουσες ιστορίες μπορούνε να βγουν από έναν τέτοιο ήρωα, όταν είναι τόσο δυνατός που μπορούμε να προβλέψουμε το τέλος μιας μάχης πριν καν να ξεκινήσει;

Ο Σαϊτάμα δεν είναι ο συνηθισμένος ήρωας που συναντάμε σε τέτοιες σειρές κινουμένων σχεδίων. Είναι ένας ανθρωπάκος σεμνός και ταπεινός, που έχει βαρεθεί να αναζητά δυνατούς αντιπάλους και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ησυχία του και η καθημερινότητά του. Γρουσούζης και μονόχνωτος κατά βάθος...

Έλα, όμως, που η πόλη που ζει δέχεται συνεχώς επιθέσεις από κάθε λογής τερατούργημα, και όσοι τον γνωρίζουν τρέχουν να ζητήσουν τη βοήθειά του. Λογικό, αφού η σειρά είναι γιαπωνέζικη, και οι Ιάπωνες έχουν μακρά παράδοση σε τέρατα που καταστρέφουνκαι τρομοκρατούν πόλεις, σαν το Γκοντζίλα. Με τα πολλά, μετά από χίλια παρακάλια, ο Σαϊτάμα αφήνει τον καναπέ του και αναλαμβάνει την υπεράσπιση της πόλης, έχοντας πάντοτε το χαρακτηριστικό βαριεστημένο ύφος του.

Το σενάριο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά σκοπός της σειράς είναι να σατιρίσει τις υπόλοιπες γιαπωνέζικες παραγωγές και τους ήρωες που κάνουν τον σπουδαίο, φωνάζουν πολύ, ποζάρουν πολύ, και οι μάχες τους διαρκούν πολλά επεισόδια, κουράζοντας τον θεατή στο τέλος. Εδώ, μια γροθιά και καθάρισε ο Σαϊτάμα. Παρόλο που πρόκειται για σάτιρα, η σειρά καταφέρνει να συγκινήσει τον κόσμο περισσότερο από τις «σοβαρές», έχοντας εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο.

Η ιδέα ξεκίνησε από το ομώνυμο διαδυκτιακό κόμικ που έφτιαξε ένας Γιαπωνέζος καλλιτέχνης. Το κοινό λάτρεψε τον Σαϊτάμα και οι περιπέτειές του μεταφράστηκαν στα αγγλικά και έκαναν τον γύρο του πλανήτη.

Η πρώτη σεζόν της σειράς που ξεκίνησε το 2016 απότελείται από μόνο 12 επεισόδια, αλλά μιας και η ιστορία συνεχίζεται στο κόμικ, μόλις μαζευτεί αρκετό υλικό θα δούμε τη συνέχεια στις οθόνες μας μέσα στο 2017.

• Μπορείτε να δείτε τη σειρά One Punch Man και άλλες παρόμοιες, ψάχνωντας στο Google «watch one punch man online free».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass