Fan fiction: Οι Simpsons προέβλεψαν τον Τραμπ 16 χρόνια πριν

Δημοσίευση: 14 Νοε 2016 18:55
Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία της Αμερικής ήταν σίγουρα μια μεγάλη έκπληξη για όλους. Για όλους, εκτός από τους τηλεθεατές της σειράς The Simpsons, που ήταν σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα βλέπανε τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο στη θέση του πλανητάρχη.
Βλέπετε, η σειρά που παίζει εδώ και 28 χρόνια στις τηλεοράσεις, μας έχει συνηθίσει σε προβλέψεις για το μέλλον στις οποίες πέφτει πάντα μέσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ένα επεισόδιο που γυρίστηκε το 2000 βλέπουμε σκηνές από το μέλλον, όπου η Αμερική κυβερνάται από τον Ντόναλντ Τραμπ. Τρομακτική ομοιότητα αποτελεί η σκηνή που ο Τραμπ σε επόμενο επεισόδιο χαιρετάει τα πλήθη ενώ βρίσκεται στις κυλιόμενες σκάλες, και στις μέρες μας μετά η σκηνή αυτή γίνεται πραγματικότητα.
Πρωταγωνιστές της σειράς είναι η οικογένεια Simpsons, μια τυπική αμερικανική οικογένεια της μεσαίας τάξης, που ζει σε μια μικρή πολιτεία, το Springfield. Μέσα από τη ζωή των ηρώων οι δημιουργοί της σειράς σατιρίζουν την αμερικανική πραγματικότητα και επικαιρότητα.SimpsonsTrumpEpisode2000
Πιο πριν έγιναν κι άλλες προβλέψεις στις οποίες έπεσαν διάνα, ας δούμε μερικές από αυτές:
• Υπόνοιες για την 11η Σεπτεμβρίου από το 1997, που έκαναν τους απανταχού συνωμοσιολόγους να πετάξουν από τη χαρά τους.
• O Πόλεμος στη Συρία, καθώς και η σημαία των Σύριων ανταρτών, το 2001.
• Το 1990 σε ένα επεισόδιο πρωταγωνιστούσε ένα ψάρι με 3 μάτια που μεταλλάχτηκε από ένα ραδιενεργό ατύχημα. Το 2011 ένα ίδιο ψάρι ψαρεύτηκε στην Αργεντινή, προϊόν κι αυτό της ραδιενεργής μόλυνσης.
• Το 1995 γυρίστηκε ένα επεισόδιο - παράθυρο στο μέλλον για το (μακρινό τότε) 2010. Εκεί, βλέπουμε μια αφίσα στον τοίχο με τη μελλοντική συναυλία των Rolling Stones. Όπως γνωρίζουμε οι Rolling Stones παρά την ηλικία τους εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να διοργανώνουν μεγάλες συναυλίες σε όλο τον κόσμο.
Πέρα από αυτά, είδαμε από πολύ νωρίτερα τα σκάνδαλα με τα μεταλλαγμένα λαχανικά, τα σούπερ μάρκετ που πουλούσαν αλογίσιο κρέας, τον ιό Έμπολα, τις στημένες εκλογές, μέχρι και την απαίτηση των μουσουλμάνων να καλυφθούν γυμνά αγάλματα στα μουσεία.
Είδαμε, όμως, και τεχνολογικά επιτεύγματα όπως για το παιχνίδι Farmville, και ηλεκτρονικές συσκευές που θυμίζουν προϊόντα της Apple.
Όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με αυτή τη σειρά και το πώς οι δημιουργοί της μπορούνε να κάνουν όλες αυτές τις προβλέψεις για το μέλλον...
Πάντως αν δείτε στο μέλλον πρόεδρο της Αμερικής τον ηθοποιό Άρνολντ Σβατζενέγκερ, να θυμάστε ότι το διαβάσατε εδώ για πρώτη φορά!
Επιμέλεια : Γιάννης Νικολάου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass