Fun Fiction: Το δημοφιλέστερο παιχνίδι αυτή τη στιγμή

Δημοσίευση: 30 Νοε 2016 18:52

Overwatch...

Σε τριάντα χρόνια από τώρα, η ανθρωπότητα ζει τη χρυσή εποχή της. Οι πόλεμοι έχουν εκλείψει και ζούνε όλοι πλουσιοπάροχα χάρη στα Omnics, ρομπότ-εργάτες με τεχνητή νοημοσύνη που παράγουν τα πάντα με φθηνό κόστος για όλους, εξασφαλίζοντας τη δίκαιη κατανομή του πλούτου παγκοσμίως.

Μέχρι που τα ρομπότ αυτά στρέφονται τελικά ενάντια στους αφέντες τους, προκαλώντας μια πρωτοφανή παγκόσμια κρίση. Πανικόβλητα, τα Ηνωμένα Έθνη δημιουργούν την ομάδα Overwatch με σκοπό να καταπολεμήσουν την απειλή των ρομπότ και να αποκαταστήσουν την τάξη σε όλο τον πλανήτη.

Όντως ο στρατός των Overwatch αποδείχθηκε αποτελεσματικός και η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη. Η φήμη τους εξαπλώθηκε παγκοσμίως, και το όνειρο του κάθε ανθρώπου με κάποιες παραπάνω ικανότητες ήτανε να ενταχθεί στους κόλπους των Overwatch.

Μέχρι που οι επικεφαλής του στρατού των ηρώων ήρθαν σε ρήξη μεταξύ τους για πολλούς και διάφορους λόγους, προκαλώντας σχίσμα στους κόλπους των Overwatch, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της Blackwatch, παρακλάδι της αρχικής ομάδας. Όλα αυτά, μαζί με μια σειρά από στρατιωτικες πανωλεθρίες οδήγησαν τα Ηνωμένα Έθνη στην απόφαση να καταργήσουν τους Overwatch και να κυρήξουν παράνομη κάθε δραστηριότητά τους.

Βρισκόμαστε τώρα εξήντα χρόνια στο μέλλον, και ο πλανήτης έχει παραδοθεί στην πλήρη αναρχία. Κουμάντο κάνουν οι πολυεθνικές και οι τρομοκρατικές οργανώσεις, και επιπλέον τα ρομπότ Omnics έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση, κάποια πρώην μέλη των Overwatch προχώρησαν στην (παράνομη) ανασύσταση της ομάδας, στρατολογώντας συνεχώς νέα μέλη και αποκτώντας καινούριους συμμάχους.

15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Το παιχνίδι Overwatch (διαθέσιμο για PlayStation 4, Xbox One και για υπολογιστές) έχει κάνει τεράστια επιτυχία, μετρώντας ήδη 15 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως και ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά. Το μυστικό της επιτυχίας του αποτελούν οι πολυάριθμοι χαρακτήρες του Overwatch, με τις δικές του δεξιότητες και ιδιαιτερότητες ο καθένας, που δεν αφήνουν τον παίκτη να βαρεθεί ούτε μια στιγμή.

Πρόκειται για ομαδικό παιχνίδι (Multiplayer), που οι παίκτες οργανώνονται σε ομάδες των έξι ατόμων και μονομαχούν μεταξύ τους (6x6). Πέρα από τις μονομαχίες υπάρχουν πολλές και διάφορες αποστολές και δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:

• Οι επιθετικοί (Offense) είναι παίκτες που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον αντίπαλο, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί και μπορούν σχετικά εύκολα να νικηθούν.

• Οι αμυντικοί (Defense), αδύναμοι παίκτες αλλά θωρακισμένοι σε σημείο που δυσκολεύουν πολύ την αντίπαλη ομάδα.

• Οι πολύ δυνατοί (Tank) είναι ακόμα πιο δύσκολο να εξοντωθούν και μπορούν να αντέξουν τα πυρά των αντιπάλων για να προχωρήσει η υπόλοιπη ομάδα ανενόχλητη.

• Οι βοηθητικοί (Support) είναι ίσως οι σημαντικότεροι παίκτες που δυναμώνουν την ομάδα τους και αποδυναμώνουν τον εχθρό. Παρόλο που συνήθως δεν είναι και πολύ δυνατοί, αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους αποδεικνύονται σωτήριοι για την ομάδα τους.

Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει έναν από αυτούς τους ρόλους, ανάλογα με τους χαρακτήρες που έχει στην κατοχή του, και να βοηθήσει την ομάδα του.

Πίσω από αυτή την επιτυχία κρύβεται η εταιρία Blizzard (θυμάστε το StarCraft που έκανε πάταγο το 1998;) η οποία συνεχίζει να εξελίσσει το Overwatch υποσχόμενη πολλές εκπλήξεις στους φανατικούς του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι θεωρείται πλέον eSport, ψηφιακό άθλημα, δηλαδή, και μέσα στο 2017 θα δούμε τη διεξαγωγή παγκόσμιων πρωταθλημάτων Overwatch που δε θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα παραδοσιακά αθλήματα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα!

Μπορώ να παίξω παιχνίδια Android στον υπολογιστή μου;BlueStacks

Βεβαίως μπορείς, χάρη στο BlueStacks!

Το BlueStacks είναι ένα πρόγραμμα - εξομοιωτής Android, που μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου δωρεάν από την ιστοσελίδα www.bluestacks.com.

Αφού εγκαταστήσεις το πρόγραμμα μπορείς να μπεις σε όλα τα μεγάλα app-stores όπως το Google Play, το GetJar, το AppStore της Amazon και το 1Mobile Market. Οι περισσότερες εφαρμογές μπορούν να κατεβούνε στον υπολογιστή σου (άλλες δωρεάν, άλλες επί πληρωμή, ακριβώς όπως θα τις κατέβαζες στο κινητό) και να τρέξουν από εκεί.

Αν έχεις εφαρμογές ήδη εγκατεστημένες στο κινητό και θέλεις να τις περάσεις και στον υπολογιστή, μπορείς κατά την εγκατάσταση του BlueStacks να επιλέξεις «YES» στην ερώτηση αν έχεις ήδη τηλέφωνο Android. Τότε οι εφαρμογές θα συγχρονίζονται από το κινητό στον υπολογιστή σου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δώσεις τον αριθμό τηλεφώνου και το email σου, αλλά δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος να τα δει κάποιος τρίτος, ούτε να υπάρξουν κρυφές χρεώσεις. Στη συνέχεια θα σου αποσταλεί από το BlueStacks μήνυμα με περαιτέρω οδηγίες για το πώς θα γίνει σωστά ο συγχρονισμός.

Μετά την εγκατάσταση του προγράμματος, το BlueStacks σου δίνει έτοιμα μερικά παιχνίδια, αλλά μπορείς να ψάξεις κι εσύ για αυτά που σε ενδιαφέρουν.

Κάποιες εφαρμογές μπορεί να μην τρέχουν σωστά, όπως υπηρεσίες μηνυμάτων σαν το WhatsApp Messenger.

Όσο για τα παιχνίδια, μην περιμένεις θαύματα. Μπορεί μεν να λειτουργούν, αλλά υπάρχει περίπτωση να αργούν αρκετά, ανάλογα με την κατάσταση και την παλαιότητα του υπολογιστή σου...

Επιμέλεια στήλης: Γιάννης Νικολάου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass