FAN FICTION: Παιχνίδια για κινητά που θα ξεκουράσουν τους νέους γονείς

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2017 21:09

Αυτή τη φορά θα ξεφύγουμε λίγο από τη συνήθη θεματολογία της στήλης και θα επικεντρωθούμε σε μια άλλη χρήση της τεχνολογίας, που θα εκτιμηθεί δεόντως από νέους γονείς αλλά και από τους φίλους τους.


Όλο και περισσότεροι γονείς χρησιμοποιούν το τάμπλετ ή το κινητό τους για να κρατήσουν τα παιδιά τους απασχολημένα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, ενός γεύματος ή ακόμα και όταν χρειαστούν οι ίδιοι λίγη σύντομη αλλά πολύτιμη ξεκούραση.
Αλλά και όσοι δεν είναι ακόμα γονείς σίγουρα έχουν βρεθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή οικογενειακές επισκέψεις όπου χρειάζεται να κρατήσουν ένα μικρό ζιζάνιο απασχολημένο για να μπορέσουν να πούνε δύο κουβέντες με τους γονείς τους. Η καλύτερη λύση είναι να έχουμε όλοι στα κινητά μας μια-δυο εφαρμογές για μικρά παιδιά γιατί δεν ξέρουμε πότε θα μας φανούν χρήσιμες.
Από την άλλη δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το να γίνεται υπερβολική χρήση τέτοιων εφαρμογών μιας και η επαφή με τον πραγματικό κόσμο και η κοινωνικοποίηση είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για ένα παιδί. Το πόση ώρα θα περάσει το παιδί με μια ηλεκτρονική συσκευή είναι στην κρίση του γονιού.
Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές εκπαιδευτικού χαρακτήρα και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, αλλά εδώ θα δούμε μια σειρά από μικρές δωρεάν εφαρμογές για Android και iOS που σκοπό έχουν απλά και μόνο να απασχολήσουν για λίγο έναν μικρό ταραξία που κλαίει και φωνάζει.

 

INTERNET1

1: Επιδρομή ζωυφίων στο Ant Smasher

Ένα πολύ απλό παιχνίδι, που όμως έχει κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων παικτών σε όλο τον κόσμο.
Εδώ περνάνε από την οθόνη σου πλήθoς εντόμων που πρέπει να τα λιώσεις με το δάχτυλό σου. Αν καταφέρουν και φτάσουν στην άλλη άκρη της οθόνης χάνεις μια ζωή, αλλά υπάρχουν και ζωύφια που δεν πρέπει να αγγίξεις, όπως μέλισσες, σκορπιοί και άλλα. Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι.
Υπάρχει και η πιο απλή εκδοχή, όπου δεν χάνεις ποτέ, το «Baby Mode». Σε αυτό μπορείς να αφήσεις το αγγελούδι σου να σπέρνει τον τρόμο στα αθώα ζωάκια μέχρι να βαρεθεί. Κυκλοφορούν και ξεκαρδιστικά βίντεο στο ίντερνετ που πρωταγωνιστούν κατοικίδια ζώα που παίζουν το παιχνίδι σε τάμπλετ, νομίζοντας ότι πρόκειται για πραγματικά έντομα.
Το παιχνίδι έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία, μιας και το παίζουν και αρκετοί ενήλικες καθώς σταδιακά γίνεται όλο και πιο δύσκολο.
Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει άπειρες παραλλαγές του.

 

INTERNET4

2: Μελωδικά λουλούδια με το Kapu Bloom Tunes

Το Kapu Bloom Tunes συνδυάζει δύο από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών: τη ζωγραφική και τη μουσική.
Τα παιδιά θα φυτέψουν μαγικούς σπόρους που θα φιλοτεχνήσουν τα ίδια και όταν θα φυτρώσει το λουλούδι τους, τα πέταλά του θα έχουν παρόμοι μοτίβο με το σπόρο και πατώντας πάνω τους θα παίζουν όμορφες μελωδίες.
Το παιχνίδι είναι απλό και εύκολο, χωρίς σκορ, επίπεδα δυσκολίας και χρονικό περιορισμό. Επίσης δεν παίζει ρόλο η γλώσσα, οπότε δεν χρειάζεται να γνωρίζει το παιδί ανάγνωση. Είναι ιδανικό για ηλικίες μέχρι τριών ετών.

 

INTERNET2

3: Παιχνίδι μνήμης με ζωάκια

Δεν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά αν ψάξετε για «Animals Memory Game» στα App Stores θα βρείτε πολλά διαφορετικά τέτοια παιχνίδια.
Πρόκειται για τα κλασικά παιχνίδια μνήμης που έχουμε παίξει όλοι κατά καιρούς, με μια σειρά από αναποδογυρισμένες κάρτες που κρύβουν από πίσω τους ζευγάρια με ίδιες εικόνες. Κάθε φορά επιλέγεις δύο κάρτες με σκοπό να ταιριάξεις δύο όμοιες  που θα εξαφανιστούν από μπροστά σου, μέχρι να βρεις όλα τα ζευγάρια.
Τα περισσότερα από αυτά είναι ειδικά προσαρμοσμένα για παιδιά με ήχους ζώων και αρκετά εφέ που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον τους και θα τα απασχολήσουν αρκετή ώρα. Από εκεί και πέρα ένα τέτοιο παιχνίδι θα βοηθήσει το παιδί στον τρόπο σκέψης του και θα το μάθει να χρησιμοποιεί τη μνήμη και τη λογική του.
Αυτά τα παιχνίδια έχουν και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας για να προσαρμόζονται σε όλες τις ηλικίες, με αποτέλεσμα να έχουν φανατικό κοινό και ανάμεσα στους μεγαλύτερους παίκτες.

 

INTERNET5

4: Ήχοι για τον ύπνο του μωρού

Μια εφαρμογή που κυριολετικά θα σώσει τους γονείς που το μωρό τους δυσκολεύεται να κοιμηθεί.
Το Baby Sleep Sounds παράγει συνεχείς και μονότονους ήχους, το «λευκό θόρυβο» που λένε, που γαληνεύουν το μωρό γιατί θυμίζουν τους ήχους που άκουγε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του προσφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας.
Είναι αποτελεσματικότερο από τα νανουρίσματα και τη μουσική, γι’ αυτό το επιλέγουν πολλοί γονείς για να ηρεμήσουν τα παιδιά τους.
Υπάρχει μια ποικιλία από τέτοιους ήχους, όπως το πιστολάκι, το πλυντήριο, η ηλεκτρική σκούπα, ο κινητήρας οχήματος, η βρύση που στάζει, το ντους, το μουσικό κουτί και άλλα. Διαθέτει και χρονόμετρο που απενεργοποιεί την εφαρμογή μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.
Βέβαια η συσκευή που θα χρησιμοποιείτε θα πρέπει να βρίσκεται σε μία ασφαλή απόσταση από το ευαίσθητο αυτί του μωρού, και εννοείται ότι μια τέτοια εφαρμογή πρόκειται για μια λύση για τις δύσκολες ώρες αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μόνιμα την ανθρώπινη επαφή του μωρού με τον γονιό του.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολάου

 

Αν σας φάνηκε χρήσιμο το αφιέρωμα, η σελίδα της εφημερίδας στο FACEBOOKθα χαρεί να φιλοξενήσει και τις δικές σας προτάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass