FAN FICTION: Εφαρμογές για τις καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2017 20:41

Πρωταπριλιά το Σάββατο, και οι κάτοχοι smartphone έχουν ένα ακόμα όπλο στη διάθεσή τους για να τιμήσουν την παράδοση και να κοροϊδέψουν τους γύρω τους.


Τα σύγχρονα κινητά διαθέτουν υπερσύγχρονη τεχνολογία με ενσωματωμένο θερμόμετρο, GPS, φακό και χίλια δυο άλλα εξαρτήματα. Εδώ, όμως, δημιουργείται εύκολα μια σύγχιση ως προς τα όρια των δυνατοτήτων αυτών των συσκευών.
Τα πρώτα χρόνια που εμφανίστηκαν τα «έξυπνα» τηλέφωνα, ο κόσμος δεν ήταν απόλυτα εξοικειωμένος μαζί τους και ζητούσε οδηγίες χρήσης στο ίντερνετ. Κάποιοι πλακατζήδες το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και διέδωσαν ότι τα τάμπλετ μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και σαν ζυγαριά και να υπολογίσουν το βάρος ενός ανθρώπου με μεγαλύτερη ακρίβεια από τις παραδοσιακές ζυγαριές. Το αποτέλεσμα; Χιλιάδες σπασμένα τάμπλετ, κυριώς από γυναίκες που πείστηκαν από τη φάρσα και βιάστηκαν να τα δοκιμάσουν.
Από τότε έχουν κυκλοφορήσει άπειρες εφαρμογές-φάρσες, που κάποιες δηλώνουν από την αρχή ότι πρόκειται γι’ αστείο, ενώ κάποιες άλλες είναι περισσότερο αληθοφανείς και υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια.
Μια καλή ιδέα για να ξεγελάσεις κάποιον, κυρίως άτομο μεγαλύτερης ηλικίας, είναι οι ψεύτικες εφαρμογές που μετρούν -υποτίθεται- την πίεση και το ζάχαρο. Οι εφαρμογές αυτές ζητάνε αρχικά να δηλώσεις το φύλο και την ηλικία του εξεταζόμενου και στη συνέχεια το θύμα πρέπει να αγγίξει την οθόνο για κάποια δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει η «εξέταση». Στο τέλος εμφανίζονται κάποια τυχαία αποτελέσματα, κάποιες φορές πολύ πιο πάνω ή κάτω από το όριο. Βέβαια, αν ξαναδοκιμάσεις να εξεταστείς θα σου δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα κάθε φορά. Υπάρχουν πολλές τέτοιες εφαρμογές, δοκιμάζεις τρεις-τέσσερις και επιλέγεις αυτή που σου φαίνεται πιο ρεαλιστική.
Το αν θα πετύχει η φάρσα εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη του κινητού. Μπορείς γι’ αρχή να δείξεις στο θύμα σου τον φακό του κινητού, υπάρχουν πολλές τέτοιες εφαρμογές που λειτουργούν πραγματικά. Στη συνέχεια, και αφού το θύμα «τσιμπήσει», προχωράς στο ζητούμενο, ότι δήθεν η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που μπορείς να κάνεις μέχρι και τις ιατρικές σου εξετάσεις εκεί. Ένα κακό αποτέλεσμα στις εξετάσεις, σε συνδυασμό με το κλασικό «Σαν πολύ χλωμός είσαι σήμερα, είσαι καλα;», που είναι ικανό να πανικοβάλλει και τους πιο ψύχραιμους, είναι εγγυημένο ότι θα βάλει το θύμα σου σε προβληματισμούς, αναφορές στις προηγούμενες εξετάσεις του που ήταν καλούτσικες, ή και σε δικαιολογίες για τον τρόπο ζωής που ακολουθεί. Αρκεί να μην τον αφήσεις να το πιστεύει για πολύ, γιατί μπορεί η πίεση να ανέβει στ’ αλήθεια στους πιο φοβητσιάρηδες...
Ή, ακόμα καλύτερα, αν έχεις κάποιον συγγενή μεγαλύτερης ηλικίας με smartphone που ξέρει -και δεν ξέρει- να το χρησιμοποιεί, μπορείς να τον βάλεις στο κόλπο, να του δείξεις πώς γίνεται αυτή η φάρσα και να τον αμολήσεις να πάει και να σπείρει τον τρόμο στο καφενείο! Βοήθησέ τον να πειράξει ο ίδιος τους απονήρευτους φίλους του που δεν διάβασαν το σημερινό «Fan Fiction», ιδιαίτερα αν είναι και λίγο χωρατατζής. Από κει και πέρα, εκείνος θα ξέρει καλύτερα πώς θα γίνει πειστικός και θα τιμήσει και φέτος το έθιμο με τη βοήθεια της τεχνολογίας...

 

• Επιμέλεια: Γιάννης Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass