Πληρώνουν μέσω ταυτοποίησης προσώπου

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2017 16:28

Οι Κινέζοι καταναλωτές θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν τα ψώνια τους χωρίς πορτοφόλι, χάρη σε μια νέα τεχνολογία που θα τους επιτρέπει να πληρώνουν μέσω της ταυτοποίησης του προσώπου τους.

«Ολοκληρώσαμε τις δοκιμές για ένα σύστημα πληρωμών μέσω αναγνώρισης προσώπου και θα χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Τσεν Τζιντόνγκ, που είναι επικεφαλής της τεχνολογίας βιομετρικής ταυτοποίησης στην Ant Financial, την εταιρία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

Το σύστημα πληρωμών Alipay ήδη πραγματοποιεί δοκιμές για τη νέα αυτή τεχνολογία. Σύμφωνα με το βίντεο που δείχνει πώς λειτουργεί η τεχνολογία αυτή, οι καταναλωτές μπορούν να ολοκληρώσουν τις πληρωμές τους σε μόλις δύο βήματα: πρώτα γίνεται σάρωση του προσώπου τους και στη συνέχεια οι χρήστες πληκτρολογούν τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού των κινητών τους τηλεφώνων.

Παρόλο που πολλοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι, κάποιοι εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι ασφαλές. Ο Τσεν δήλωσε στο πρακτορείο Νέα Κίνα ότι η Alipay θα ζητήσει από τους χρηστές να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους, να χαμογελούν, να κουνούν το κεφάλι τους ή να κάνουν άλλες κινήσεις όταν χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτή προκειμένου να διαφοροποιούνται από φωτογραφίες ή βίντεο. Ο Τσεν δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα λανσαριστεί η υπηρεσία αυτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass