×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/222021

Επιστροφή του Marquez στις πίστες

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2019 15:19

Στην παρουσίαση της Repsol Honda, ο Marc Marquez παραδεχόταν ότι ο φετινός χειμώνας ήταν ο πιο δύσκολος και ο πιο βαρετός της καριέρας του.

Ο λόγος είναι το πρόβλημα στον αριστερό του ώμο, που τον οδήγησε σ’ ένα δύσκολο χειρουργείο τον Δεκέμβριο και κατ’ επέκταση σε εβδομάδες αποθεραπείας. Ο Ισπανός δεν μπορούσε να προπονηθεί όπως θα ήθελε και δούλευε υπομονετικά ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για το τεστ της Sepang την άλλη εβδομάδα.

Πριν από λίγες ώρες, ο Marquez οδήγησε, για πρώτη φορά μετά το χειρουργείο, μοτοσικλέτα σε πίστα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε το προηγούμενο διάστημα προπόνηση με ποδήλατο, έχοντας παρέα τον αδελφό του και στη συνέχεια δοκίμασε μοτοσικλέτα. Φυσικά δεν οδήγησε την RC213V, αλλά μια Honda NSF 100 βαμμένη στα χρώματα της ομάδας του. Οι γύροι που έκανε αποδείχθηκαν χρήσιμοι, καθώς ήταν μια ευκαιρία για να αξιολογήσει ως ένα βαθμό την κατάσταση του ώμου του.

 

Ο τολμηρός Ricciardo

2RIKIARNTO FOTO

O Daniel Ricciardo σόκαρε τα paddock της Formula 1 όταν πήρε την τολμηρή απόφαση να αφήσει τη Red Bull Racing, μία ομάδα που διεκδικεί νίκες, για να πάει στη Renault F1 που στα τρία χρόνια που αγωνίζεται ως εργοστασιακή συμμετοχή, δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο.

Το καλύτερο πλασάρισμα της ομάδας με βάση στο Ένστοουν το 2018, ήταν στην πέμπτη θέση – στα Grand Prix Αζερμπαϊτζάν και Γερμανίας. Ωστόσο, ο «Honey Badger» πίστεψε στο όραμα της γαλλικής ομάδας, εμπιστεύτηκε το πλάνο που του παρουσίασαν οι Cyril Abiteboul και Marcin Budkowski κι έτσι τόλμησε τη μεγάλη αλλαγή.

Παρότι ξέρει πως θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να έχει στα χέρια του ξανά ένα «όπλο» που θα του επιτρέψει να πάρει νίκες. «Όταν υπέγραψα με τη Renault, ήξερα πως είχα πολλή δουλειά μπροστά μου. Ξέρω πως προσπαθούν σκληρά να βελτιώσουν τα πράγματα, επεκτείνουν πολλά τμήματα της ομάδας και προσπαθούν να είναι πιο ισχυροί το 2019 κι ακόμα περισσότερο το 2020. Φέτος θα έχουμε ένα νέο μονοθέσιο, θα είναι μία αρκεί. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δώσω τα πάντα και να προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Και θα δούμε που θα μας βγάλει αυτό», είπε ο Ricciardo με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο planetf1.com. Το μονοθέσιο της Renault για το 2019 θα αποκαλυφθεί στις 12 Φεβρουαρίου. Teammate του Αυστραλού θα είναι ο Γερμανός Nico Hulkenberg.

 

Συναρπάζει η φετινή Formula E

3FORMOYLA FOTO1

Συναρπαστικά εξελίσσεται η σεζόν 2018/2019 για τη Formula Ε, καθώς στα τρία πρώτα ePrix, έχουμε ισάριθμους διαφορετικούς νικητές! Στους δρόμους του Σαντιάγκο της Χιλής ήταν η σειρά του Sam Bird! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Lucas di Grassi της Audi Sport ABT Schaeffler είχε πετύχει τον καλύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών, ωστόσο αποκλείστηκε εκ των υστέρων για παρατυπία στον γύρο επιστροφής στα pit.

Έτσι την pole κληρονόμησε ο πρωταθλητής της περιόδου 2015/2016, Sebastien Buemi. Ο Ελβετός ήθελε όσο τίποτα να χαρίσει στη Nissan e.dams την πρώτη της νίκη αλλά οι ελπίδες του καρφώθηκαν στον τοίχο ενώ δεχόταν πίεση από τον Bird. Ο οδηγός της Envision Virgin Racing πήρε τα ηνία και παρότι τον καταδίωκε ο Pascal Wehrlein, κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του, να παίξει άμυνα τις κρίσιμες στιγμές και να πετύχει την πρώτη φετινή του νίκη. Χάρη σε αυτή ο Βρετανός οδηγός πέρασε και στην κορυφή της βαθμολογίας. Όσο για τον Wehrlein που έκανε ντεμπούτο στη Formula E, χάρισε πολύτιμους βαθμούς στη MAHINDRA RACING. Το βάθρο συμπλήρωσε ο συμπατριώτης του Daniel Abt της Audi Sport ABT Schaeffler, επωφελούμενος την ποινή που δέχθηκε ο Alex Sims της BMW i Andretti Motorsport, επειδή νωρίτερα είχε προκαλέσει σύγκρουση με τον τέταρτο στο φινάλε του αγώνα, Edoardo Mortara της VENTURI Formula E Team.

Χαμηλή πτήση σημείωσε ο Jerome D’Ambrosio που είδε όγδοος την καρό σημαία αλλά έπεσε δέκατος όταν δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων γιατί δεν επιβράδυνε όσο έπρεπε υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας. Έτσι έχασε και τα ηνία στη βαθμολογία. Όσο για δύο άλλους πρωταγωνιστές των πρώτων αγώνων, τους Antonio Felix da Costa και Jean-Eric Vergne, δεν κατάφεραν να βαθμολογηθούν.

 

---------Οδηγός---------

Gallery άρθρου

{gallery}222021{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass