Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη ξαδέρφη της Γής

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2015 19:29

Σύμφωνα με νέα δημοσίευση της NASA ανακαλύφθηκε μέσο του τηλεσκοπίου Kepler ένας νέος πλανήτης για τον οποίο ισχυρίζονται επιστήμονες ότι είναι ο συγγενής της Γής.

Είναι τόσο μεγάλη η ομοιότητα που τον χαρακτηρίζουν ως η μεγάλη ξαδέρφη του πλανήτης μας.

Το όνομα του είναι Kepler-452b και έχει παρόμοιο σχήμα με της Γής, περιστρέφεται και αυτός γύρο από ένα μεγαλύτερο άστρο όμοιο του Ηλίου και σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη.

Απέχει από εμάς 1.400 έτη φωτός και βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου κατατασσόμενος στην κατηγορία των υπέρ-Γαιών με 60% μεγαλύτερη διάμετρο από αυτή της Γής. Είναι πάρα πολλές οι πιθανότητες όπως λένε οι επιστήμονες ο πλανήτης να έχει ζωή αφού απ ότι φαίνεται έχει ουρανό, θάλασσα και είναι βραχώδης.

Η περιστροφή του γύρο από το άστρο που τον φωτίζει κρατά 385 μέρες δηλαδή 5% μεγαλύτερη περιστροφή απ ότι κάνει η Γή γύρο από τον Ήλιο, καθώς και η απόσταση είναι 5% μεγαλύτερη από τον αστέρα του απ ότι ο πλανήτης μας από το δικό του. Είναι 6 δισεκατομμυρίων ετών, δηλαδή 1,5 δισεκατομμύρια χρόνια πιο μεγάλος σε ηλικία από τον Ήλιο μας , καθώς επίσης έχει την ίδια θερμοκρασία με αυτή της Γής, είναι 20% πιο λαμπερός και με 10% μεγαλύτερη διάμετρο.

Αυτή τη στιγμή όπως ανακοινώσε η NASA υπάρχουν άλλοι 11 υποψήφιοι έξω πλανήτες με για ζωή τους οποίους μελετά η διαστημική εταιρία.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass