Κορονοϊός και παραδόσεις της Tesla

Δημοσίευση: 26 Απρ 2020 12:48

Και όμως στη Νέα Υόρκη και μέσα στην πανδημία σε μία πόλη που συγκαταλέγεται στις περισσότερο «χτυπημένες» του κόσμου η Tesla παρέδωσε αυτοκίνητο σε Λαρισαίο συνεργάτη της στήλης που μένει εκεί και ήταν στα πρώτα δέκα αυτοκίνητα που παρέδωσε η εταιρεία από το νέο της αυτό μοντέλο.


Tesla model Υ λοιπόν και καλώς ήρθατε στο μέλλον.
Καταρχάς θα ξεκινήσουμε με τα πλεονεκτήματα που έχουν τα Tesla σε σχέση με συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες προσφέρουν σημαντική ισχύ και ροπή και άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Η μπαταρία βρίσκεται στο δάπεδο και αυτό χαμηλώνει το κέντρο βάρος του αυτοκινήτου, βελτιώνοντας την οδηγική συμπεριφορά. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι πολύ μικροί και αυτό απελευθερώνει τον χώρο στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου κάτω από το καπό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθηκευτικό σκοπό. Σε περίπτωση ατυχήματος η απουσία ενός βενζινοκινητήρα επιτρέπει στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου να συμπιεστεί πιο αποτελεσματικά και να απορροφήσει την ενέργεια της πρόσκρουσης, αυξάνοντας την παθητική ασφάλεια. Τα μειονεκτήματα είναι ότι η ηλεκτρική φόρτιση παίρνει περισσότερο χρόνο και απαιτεί ειδική υποδομή.
Τώρα ας πάμε να δούμε το μοντέλο Υ. Είναι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας cross over. Έχει μεγάλους εσωτερικούς χώρους. Έχει κάτω από το μπροστινό καπό έναν αποθηκευτικό χώρο, το «frunk» από σύντμηση του front trunk (μπροστινό πορτ μπαγκάζ). Έχει ένα μεγάλο πορτ μπαγκαζ που κρύβει πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από το δάπεδο. Με το πάτημα ενός κουμπιού τα πίσω καθίσματα μπορούν να πέσουν αυξάνοντας περισσότερο τον αποθηκευτικό χώρο. Η θέση του οδηγού έχει εκπληκτική ορατότητα, ενώ η οροφή του αυτοκινήτου είναι γυάλινη προσφέροντας μια απολαυστική θέα του ουρανού. Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με πολλαπλές κάμερες που χρησιμεύουν για τον αυτόματο πιλότο που διαθέτει. Το αυτοκίνητο μπορεί να πηγαίνει μόνο του σε εθνικές οδούς και σύντομα η Tesla υπόσχεται ότι θα απελευθερώσει το λογισμικό που θα επιτρέπει τον αυτόματο πιλότο μέσα στην πόλη. Η άπειρες ρυθμίσεις που έχει το αυτοκίνητο για κάθε λειτουργία του όπως απόδοση του κινητήρα, διαχείριση των αναρτήσεων, διαχείριση της κατανομής και γενικά ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς γίνονται από μία οθόνη αφής στο κεντρικό ταμπλό του αυτοκινήτου που περισσότερο θυμίζει ταινία του star trek παρά ένα αυτοκίνητο.
Από πλευράς επιδόσεων έχει 3.7 δευτερόλεπτα επιτάχυνση 0-100, τελική ταχύτητα 241 χλμ./ώρα και εμβέλεια 410 χιλιομέτρων. Η ιπποδύναμή του υπολογίζεται σε 462 ίππους. Η μεγάλη ισχύς και η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους προσφέρουν μια οδηγική συμπεριφορά υψηλής απόδοσης και όλα αυτά χωρίς να ακούτε τον παραμικρό θόρυβο.
Φορτίζει από ειδικό ταχυφορτιστή που μπορείτε να βάλετε σπίτι σας (φορτίζει και από απλή πρίζα, αλλά παίρνει πολυ χρόνο ) ή να σταματήσετε σε έναν από αυτούς που σταδιακά εγκαθιστούν παντού και το αυτοκίνητο θα σας ενημερώσει μόνο του πού υπάρχουν όταν επιλέξετε τη διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε.
Κύριοι, ανάψτε τους ηλεκτροκινητήρες σας!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass