Αυτό θα είναι το Ράλι Ντακάρ του 2021

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2020 15:40

Μπορεί να μπήκαμε μόλις στο καλοκαίρι, όμως η ASO ανέβασε για τα καλά το θερμόμετρο ανακοινώνοντας τα πλάνα της για το Ράλι Ντακάρ του 2021!


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η θρυλική δοκιμασία θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία – στο τρίτο κεφάλαιο μετά την Αφρική και τη δεκαετή διεξαγωγή του στη Νότια Αμερική.
Η χώρα του Κόλπου εξασφάλισε πέρυσι την πενταετή παρουσία του αγώνα στο συγκεκριμένο κομμάτι του πλανήτη, αλλά το αρχικό πλάνο ήθελε από φέτος η αγωνιστική διαδρομή να απλώνεται και σε άλλες χώρες.
Η Αίγυπτος και η Ιορδανία αναμενόταν να «μπουν στο παιχνίδι» το 2021, ωστόσο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 οδήγησαν τους διοργανωτές στην ασφαλή επιλογή να περιορίσουν το Ράλι Ντακάρ ξανά εντός των συνόρων της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του αγώνα, David Castera, οι ειδικές διαδρομές θα είναι σε 99% διαφορετικά εδάφη από πέρυσι! Μόνο 50-80 χιλιόμετρα αναμένεται να είναι ίδια με τον αγώνα του 2020. Η τελική διαδρομή θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο, όμως γνωστοποιήθηκε ήδη πως θα περνάει από νέες περιοχές, όπως η Al-Jawf στον Βορρά, το Qassim στην καρδιά της χώρας και τα Asser και Al-Baha στα νοτιοδυτικά. Το Ράλι Ντακάρ 2021 θα είναι το 43ο κατά σειρά, θα αρχίσει στις 3 Ιανουαρίου στην Τζέντα και θα τερματίσει εκεί στις 15 του μήνα. Θα περιλαμβάνει 11 ειδικές διαδρομές που θα μοιράζονται σε δύο loop και μία μαραθώνια διαδρομή, ενώ η ημέρα ξεκούρασης θα είναι στις 9 Ιανουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass