Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης στη F4 και φέτος

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2021 16:02

Μετά την περσινή πρώτη του εμπειρία από τον άκρως ανταγωνιστικό θεσμό της Ιταλικής Formula 4, ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης επιστρέφει φέτος με «γεμάτο» πρόγραμμα και φιλοδοξίες!


Ο 16χρονος οδηγός έλαβε πέρυσι μέρος σε δύο γύρους του πρωταθλήματος που έχει αναδείξει πολλά ταλέντα που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια. Ο Έλληνας οδηγός έτρεξε πέρυσι στους τριπλούς αγώνες των γύρων στην πίστα του Red Bull Ring, στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας και στον «Ναό της Ταχύτητας», την πίστα της Μόντσα στην Ιταλίας. Και στους δύο συμμετείχε με την ομάδα της CRAM Motorsport, με την οποία συμμετείχε σε έξι ημέρες επίσημων δοκιμών. Νωρίτερα, είχε συμμετάσχει σε τεστ με τις BVM και BHAI TECH Racing. Με την CRAM να αποδεικνύεται μία από τις πρωταγωνίστριες της Ιταλικής F4 το 2020, ο Μαρκογιάννης επέλεξε να παραμείνει στην ομάδα και το 2021 θα έχει διευρυμένο πρόγραμμα, αφού -κορονοϊού επιτρέποντος- σκοπεύει να λάβει μέρος σε 5 από τους 7 γύρους της σεζόν. Δηλαδή σε συνολικά 15 αγώνες, αφού κάθε γύρος περιλαμβάνει 3 μάχες.
Όσο για την έως τώρα πορεία του ταλαντούχου οδηγού, ξεκίνησε την εμπλοκή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε μικρή ηλικία, και στα 8 και 10 του χρόνια αντίστοιχα κατέκτησε τους τίτλους του επάθλου Rotax Max Challenge της χώρας μας, στις κατηγορίες Micro και Mini αντίστοιχα.
Δύο χρόνια αργότερα, εξασφάλισε διετές συμβόλαιο με την επίσημη ομάδα της Birel Art και συμμετείχε στα διεθνή πρωταθλήματα karting: WSK (World Series Kart) και FIA European Championship, στις κατηγορίες Junior (OKJ) και Senior (ΟΚ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass