Αντικατάσταση του Marquez και δηλώσεις Iannone

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2021 16:20

Από τη στιγμή που έσπασε το χέρι του στον πρώτο Αγώνα της Jerez, το περασμένο καλοκαίρι, ο Marc Marquez δεν έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.


Μετά από τρία χειρουργεία, το πιο πρόσφατο από τα οποία έγινε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, ο Marc αντιμετωπίζει το φάσμα του να μην είναι ούτε στους πρώτους Αγώνες του 2021.
Από την Τσεχία και μετά, ήταν ο Stefan Bradl αυτός που αντικατέστησε τον Marquez στο Πρωτάθλημα, καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει δύο φορές θέση στη δεκάδα.
Ωστόσο οι φήμες θέλουν τον Andrea Dovizioso να είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Marquez στα πρώτα GP του ’21, σε περίπτωση που ο Ισπανός δεν καταφέρει να επιστρέψει.
Αυτή η λύση πάντως δε βρίσκει σύμφωνο τον Santi Hernandez, τον αρχιμηχανικό του Marc Marquez, ο οποίος για το διάστημα που έλειπε ο Marc είχε αναλάβει τον Stefan Bradl.
«Δε μου φαίνεται νορμάλ να πάρει η Honda τον Dovizioso στη θέση του Marc», σχολίαζε. «Περισσότερο νόημα θα έχει να πάρει τη θέση του ο Stefan».
Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Alberto Puig, το αφεντικό του HRC, είχε μιλήσει με πολύ κολακευτικά λόγια για τη συμβολή του Bradl το 2020.
Συνεχίζοντας ο Hernandez, τόνισε:
«Ο Stefan κατανοούσε τα πράγματα που συμβαίνουν στους αγώνες και τα οποία μόνο σε Grand Prix μπορείς να τα καταλάβεις».
«Έχει την ταχύτητα και είναι και ο δοκιμαστής μας. Οπότε ποιος είναι καλύτερος από αυτόν για να αντικαταστήσει τον Marc;».
Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο έχει επιβάλλει ποινή αποκλεισμού στον Andrea Iannone έως τη 17η Δεκεμβρίου του 2023.
Ο λόγος είναι η λήψη παράνομης ουσίας στο Grand Prix της Μαλαισίας στα τέλη του 2019 κι έτσι ο Ιταλός έχει ελάχιστες ελπίδες να επιστρέψει στη δράση.
Ο Iannone θα είναι πλέον 34 ετών όταν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και πάλι, ενώ θα έχει μείνει αδρανής για 4 ολόκληρες αγωνιστικές σεζόν.
Ωστόσο ο ίδιος δεν έχει βγάλει από το μυαλό του το MotoGP και είναι χαρακτηριστική η απάντησή του στο Instagram, σε σχετική ερώτηση που του έγινε:
«Δεν έχω παρατήσει το MotoGP και όταν έλθει η ώρα θα το συζητήσω».
Ο Andrea Iannone είχε δεχτεί αρχικά ποινή 18 μηνών από τη FIM, ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και η WADA κατέφυγαν στο CAS.
Ο μεν Ιταλός ζητούσε την αθώωσή του, ο δε Οργανισμός κατά του Doping τον 4ετή αποκλεισμό του.
Εν τέλει και μετά από πολλές καθυστερήσεις, το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο συμφώνησε με την πλευρά της WADA και τιμώρησε τον Ιταλό με 4 χρόνια αποκλεισμό.
Η Aprilia είχε σταθεί στο πλευρό του Ιταλού σε όλο το διάστημα της δικαστικής του διαμάχης, ελπίζοντας ότι θα αθωωθεί και θα επιστρέψει στην ομάδα.
Τώρα θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον Bradley Smith και τον Lorenzo Savadori για το ποιος θα πλαισιώσει τον Aleix Espargaro στο γκαράζ της ομάδας φέτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass