Στάση στο Montmelo πριν το Qatar

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2021 16:15

Μία εβδομάδα περίπου πριν ξεκινήσουν τα τεστ στην πίστα του Κατάρ, αρκετοί οδηγοί τόσο της μεγάλης κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όσο και των κατηγοριών Moto2 και Moto3, βρέθηκαν στην πίστα της Βαρκελώνης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να

κάνουν μερικούς γύρους καθώς προετοιμάζονται για την έναρξη της νέας σεζόν, αλλά και να δοκιμάσουν την καινούρια χάραξη της 10ης στροφής.
Στην πίστα βρέθηκε τόσο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 Joan Mir, όσο και οι Fabio Quartararo, Jack Miller, Alex Rins, Pol Espargaro, Johann Zarco, Alex Marquez, Takaaki Nakagami και ο Aleix Espargaro. Yπήρξαν και αρκετοί αναβάτες από τις κατηγορίες Moto2 και Moto3, όπως ο Remy Gardner μαζί με τον ομόσταυλό του, τον Raul Fernandez, αλλά και ο Marcos Ramirez με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto3 πέρυσι, Albert Arenas. Eπιπλέον, την προετοιμασία του συνέχισε στην Καταλανική πίστα ο Jaume Masia με την καινούρια του ομάδα, ενώ μαζί τους ήταν και ένας οδηγός της κατηγορίας MotoE, ο Dominique Aegerter.
Ο Joan Mir οδήγησε τη Suzuki GSXR1000 και είπε: "Αισθάνομαι ωραία στη μοτοσυκλέτα. Δοκίμασα τη νέα στροφή. Είμαι έτοιμος για το Κατάρ”. Ο Fabio Quartararo με Yamaha R1, δήλωσε ότι: “Από το Portimao δεν έχω μπει σε πίστα, έτσι αισθάνθηκα καλά. Όλα ήταν στάνταρ και έτσι ήταν εύκολο να οδηγήσω. Είμαι ευχαριστημένος το να συνηθίσουν οι μυς μου σε μια μοτοσυκλέτα δρόμου. Μου άρεσε η νέα χάραξη στην πίστα.
Για τους δύο πρώτους αγώνες είναι καλά, το πρόβλημα είναι όταν φτάσουμε στο Portimao που ήταν δύσκολα πέρυσι με την Μ1. Για το Qatar δεν έχω στρες, αλλά είναι περισσότερο για το Portimao για να δω πώς δουλεύει η μοτοσυκλέτα.” Ο Jack Miller πάνω σε μια Ducati Panigale V4S φάνηκε να το διασκεδάζει: “Είναι σαν σε επίσημο τεστ εδώ! Είναι πραγματικά ωραία, το Montmelo είναι φανταστικό και να είναι παρόμοια με την παλιά η 10η στροφή είναι φανταστικό. Έκαναν 10/10 δουλειάς. Είναι σπουδαίο να είσαι στην πίστα με όλους αυτούς τους μεγάλους οδηγούς πάλι και ανυπομονώ για το Qatar.” Ο Pol Espargaro με την Honda CBR1000RR-R ήταν χαρούμενος: “Ήταν “cool”, να έρχεσαι πίσω μετά από καιρό, να βλέπεις αντιπάλους, οδηγούς από τη Moto2 και τη Moto3 να δίνουν μάχες μεταξύ τους. Όλοι οι χειμώνες είναι μεγάλοι, αλλά ειδικά ο φετινός ήταν πολύ μακρύς, περιμένοντας εκείνη τη στιγμή. Ανυπομονώ να ανέβω στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα για να δω τι θα καταφέρω, εκεί που άλλοι οδηγοί δυσκολεύτηκαν. Αισθάνομαι ότι τώρα είναι η ώρα μου και θα το δοκιμάσω να το κάνω”. Ο Alex Marquez από την πλευρά του είχε την ευκαιρία να οδηγήσει και τη φοβερή Honda RC213V-S, την μοτοσυκλέτα ρέπλικα των αγωνιστικών και των 200,000 ευρώ και αρκέστηκε στο να πει ότι είναι χαρούμενος που την οδήγησε και πάλι. Όλοι οι οδηγοί κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Fausto Gresini.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass