MOTOGP

Μάχη στο Portimao

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ MARC MARQUEZ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2021 14:01

Ο τρίτος αγώνας του MotoGP για το 2021 θα γίνει στην Πορτογαλία σήμερα στις 15.00 και συγκεκριμένα στην πίστα του Portimalo. Μια πίστα 4,6 χλμ. με 9 δεξιές και 6 αριστερές στροφές.

Επιπλέον, η ευθεία της είναι κοντά στο ένα χιλιόμετρο. «Ελπίζουμε ότι θα δούμε και πάλι έναν εξαιρετικό αγώνα, όπως και στους δύο πρώτους της χρονιάς», λέει ο Piero Taramasso, ο υπεύθυνος στο Τμήμα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. «Ειδικά μετά τα ρεκόρ που σημειώσαμε σε δύσκολες συνθήκες πίστας στο Qatar. Επίσης φαντάζομαι ότι οι οπαδοί θα είναι κολλημένοι στις οθόνες τους, φωνάζοντας για τον αγαπημένο τους οδηγό, σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο». Τώρα που απαντήθηκε το πρώτο ερώτημα για την επιστροφή του Marc Marquez, το επόμενο είναι πόσο θα του πάρει για να επιστρέψει στα επίπεδα που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά σε αυτό το ερώτημα την απάντηση θα τη δώσει ο χρόνος και μόνο αυτός. Ο Marc μπορεί να ήταν ανταγωνιστικός με την RC213V-S που οδήγησε τις προηγούμενες εβδομάδες στο Portimao και στη Βαρκελώνη, όμως ένα αγωνιστικό τριήμερο και το αποκορύφωμά του, ο αγώνας, είναι μια παντελώς διαφορετική ιστορία.
Ας δούμε όμως τα δεδομένα της επιστροφής του. Στο Portimao επιστρέφει με δύο μειονεκτήματα. Πρώτον ότι έχει να ανέβει στη μοτοσικλέτα του 9 μήνες και δεύτερον ότι δεν έχει οδηγήσει στο Portimao. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους του. Από την άλλη όμως, έχουν περάσει μόνο δύο αγώνες για τη φετινή σεζόν και η κατάσταση στη βαθμολογία μόνο αποθαρρυντική δεν δείχνει. Ο Zarco είναι μπροστά με 40 βαθμούς, ωστόσο θεωρητικά δεν είναι αυτός ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τον τίτλο. Αυτοί είναι τόσο ο Fabio Quartararo, όσο και ο Maverick Vinales, που είναι 36 β. μπροστά από τον Marc, αλλά πηγαίνουν σε μια πίστα δύσκολη για την Yamaha. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Joan Mir έχει μια διαφορά 22 βαθμών υπέρ του και ο δεύτερος της περσινής σεζόν έχει συγκεντρώσει όλους κι όλους τέσσερις βαθμούς. Πάντως είναι γεγονός ότι στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν υπάρχει τόσο μεγάλη απουσία από κάποιον αναβάτη και ιδιαίτερα από έναν του βεληνεκούς του Marc Marquez, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι να περιμένουμε. Την ίδια στιγμή, είναι αλήθεια και ότι σπάνια έχουμε δει ένα τόσο μεγάλο ταλέντο όπως ο Ισπανός. Και μια τελευταία παράμετρος: o Marc επιστρέφει σε μια μοτοσικλέτα με το νέο πίσω ελαστικό της Michelin που δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ και που έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε κορυφαίους οδηγούς πέρυσι, όπως για παράδειγμα ο Andrea Dovizioso. Προβλέπεται ένας συναρπαστικός αγώνας...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass