Αδεια για διαστημικά ταξίδια στη Virgin Galactic

ΗΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ «ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ»

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2021 12:01

Την πολυπόθητη άδεια να μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα πήρε η Virgin Galactic, η «διαστημική»

εταιρεία του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας των ΗΠΑ (US Federal Aviation Administration). Η προχθεσινή απόφαση στην ουσία κάνει πραγματικότητα το όνειρο του εκκεντρικού επιχειρηματία που ξεκίνησε να οραματίζεται τα διαστημικά ταξίδια το 2004 και άρχιζε να κατασκευάζει και το κατάλληλο αεροσκάφος για αυτόν τον σκοπό.
Το SpaceShipTwo, το διαστημικό επιβατικό σκάφος της Virgin Galactic, ολοκλήρωσε τον προηγούμενο μήνα με επιτυχία την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση και προσγειώθηκε από τους δύο πιλότους με ασφάλεια. Το SpaceShipTwo μπορεί να φιλοξενήσει έξι επιβάτες και ήδη όλες οι θέσεις για τα πρώτα ταξίδια είναι «κλεισμένες». Το αεροσκάφος θα μεταφέρει το πρώτο εμπορικό επιβατικό διαστημόπλοιο (στο κέντρο της φωτογραφίας) σε μεγάλο ύψος, απ’ όπου θα εκτοξεύεται στο Διάστημα. Το διαστημικό ταξίδι θα διαρκεί δυόμιση ώρες, πέντε λεπτά από τις οποίες θα είναι σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Παρά την «αλμυρή» τιμή του – 250 χιλιάδες δολάρια έκαστος – τουλάχιστον 700 επίδοξοι «ταξιδευτές του Διαστήματος» έχουν καταθέσει προκαταβολή, ευελπιστώντας ότι στο εγγύς μέλλον θα καταφέρουν να νιώσουν, αν μη τι άλλο, την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας. Ο ίδιος ο Μπράνσον έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να είναι ο πρώτος που, μαζί με την οικογένειά του και τον αεροναυπηγό του σκάφους,Μπερτ Ρουτάν, θα δοκιμάσει τη νέα του υπηρεσία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass