F1

Deja vu στο Red Bull Ring και εκκίνηση του μεταγραφικού παζαριού

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2021 16:20

Ο ένατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021 πραγματοποιείται σήμερα στις 16.00, και η Formula 1 παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο Red Bull Ring, αυτήν τη φορά για το Γκραν Πρι της Αυστρίας. Μετά τον αγώνα του περασμένου Σαββατοκύριακου, οδηγοί και ομάδες αναμένεται να έχουν

συγκεντρώσει πολλά δεδομένα, ώστε να δουν τι πήγε και τι δεν πήγε καλά και ανάλογα να το επαναλάβουν, ή να το διορθώσουν. Από την πλευρά της η Pirelli, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει διαφορετικές συνθήκες αγώνα στην ίδια πίστα, θα φέρει ένα «σκαλί» πιο μαλακές γόμες από αυτές που είχε στο Γκραν Πρι της Στυρίας, γεγονός που ανοίγει, θεωρητικά, τον δρόμο για μια παραπάνω αλλαγή ελαστικών. Θα είναι αυτό αρκετό ώστε η Mercedes να ανατρέψει τις εις βάρος της ισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί μετά τις 4 συνεχόμενες νίκες της Red Bull; Ή η βροχή που αναμενόταν την προηγούμενη Κυριακή αλλά δεν ήρθε ποτέ, θα κάνει τώρα την εμφάνισή της αλλάζοντας για όλους τα δεδομένα;
Εντείνονται οι φήμες περί τοποθέτησης του Μικ Σουμάχερ στην Alfa Romeo - και η θέση του Κίμι Ράικονεν εκεί φαντάζει επισφαλής.
Στα 41 του χρόνια ο Κίμι είναι ανταγωνιστικός όσο ποτέ, αλλά με τις ιδιαιτερότητες των φετινών ελαστικών «πληρώνει» αρκετά το σχετικά ήπιο -«ευγενικό» προς τα ελαστικά- οδηγικό του στιλ και έχει χάσει έξι από τις μονομαχίες του με τον ομόλογό του στην Alfa Romeo, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, στις οκτώ δοκιμές κατάταξης των φετινών GP. Συνδέοντας δεδομένα μπορεί κανείς να φτάσει στο συμπέρασμα ότι η πιο λογική απόφαση και για τις δύο πλευρές είναι η αντικατάσταση του Κίμι με τον Μικ Σουμάχερ στην Alfa Romeo το 2022 - όμως τα πράγματα περιπλέκονται από δύο άλλες παραμέτρους. Η πρώτη είναι ότι ο Ράικονεν είναι, εκτός από οδηγός, και μέτοχος της ομάδας που δημιουργήθηκε με την επένδυση της Alfa Romeo στη Sauber. Η δεύτερη παράμετρος είναι ότι κανείς δεν εγγυάται ότι το μονοθέσιο της Alfa Romeo το 2022 θα είναι ταχύτερο εκείνου της Haas. Η σημερινή μάχη κρίνει πολλά για τις κουβέντες των μεταγραφών που μόλις ξεκίνησαν και η σημερινή μάχη θα κρίνει πολλά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass