Το MOTOGP στο φανταστικό Misano

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2021 13:35
O 14oς αγώνας της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:00 O 14oς αγώνας της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:00

Στην ιστορική αυτήν πίστα αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο GP στο Misano έγινε το 1980. Ο αγώνας των 500cc ολοκληρώθηκε σε 40 γύρους, σε φορά αντίθετη με αυτή του ρολογιού και νικητής ήταν ο Kenny Roberts. Από το 1980 μέχρι το 1993, το Misano φιλοξένησε δέκα GP.

Μετά δεν ήταν στο Ημερολόγιο για 13 χρόνια, καθώς το 1993 είχε το ατύχημα εκεί ο Wayne Rainey και σταμάτησε η καριέρα του. Όταν τα GP επέστρεψαν στο Misano, η πίστα είχε αλλάξει σε 4,18 χλμ. μήκος και με φορά αντίθετη από αυτή που ίσχυε μέχρι το 1993. Η Yamaha είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής από το 2007 και μετά, όταν το Misano επέστρεψε στο Ημερολόγιο Αγώνων. Οι πιο επιτυχημένοι αναβάτες στην πίστα του Misano (πάντα από το 2007 κι έπειτα) είναι οι Marc Marquez και φυσικά ο Valentino Rossi.
Ο καιρός αναμένεται να είναι ασταθής και αυτό ευνοεί την Ducati. Ο νικητής του προηγούμενο αγώνα Bagnaia δήλωσε: "H νίκη της Κυριακής στην Aragon ήταν φανταστική και μου έδωσε τη σωστή ενέργεια για το Misano. Η ομάδα μου και εγώ κάνουμε φανταστική δουλειά και νιώθω πολύ άνετα να οδηγώ την Desmosedici GP μου, οπότε είμαι αισιόδοξος για αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ και προπονούμαι συχνά εκεί με την Panigale V4 μου. Επίσης, πέρυσι πήρα το πρώτο μου βάθρο στα MotoGP εκεί. Είμαι πολύ αποφασισμένος και έτοιμος να παλέψω ξανά για τη νίκη μπροστά στους οπαδούς μας". Ο Miller επίσης είναι έτοιμος για το Misano. Στην Aragon ήταν ανταγωνιστικός στις δοκιμές αλλά στον αγώνα κάτι έλειπε. "Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφουμε στο Misano", δήλωσε ο Jack. "Είναι ο δεύτερος εντός έδρας αγώνας μας και η ατμόσφαιρα είναι πάντα εκπληκτική, με τους οπαδούς στην κερκίδα της Ducati. O τελευταίος αγώνας της Aragon δεν πήγε όπως ελπίζαμε, αλλά στους τελευταίους αγώνες, η αίσθηση που έχω πάνω στην Desmosedici GP είναι πολύ θετική και αυτό με κάνει πολύ αισιόδοξο. Είμαι αποφασισμένος να πετύχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στον εντός έδρας αγώνα μας".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass