Drone - γεράκι θα σώζει ανθρώπους

ΤΟ SNAG ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΤΗΝΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2021 14:05

Το SNAG είναι ένα drone που λειτουργεί ως μηχανικό πτηνό και μπορεί ανάμεσα στα άλλα να γραπώνεται στα κλαδιά των δέντρων.


Καθημερινά κάνουν την εμφάνισή τους νέα μοντέλα αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων με διαφόρων ειδών δυνατότητες και πολλών ειδών χρήσεις. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στις ΗΠΑ παρουσιάζει στην επιθεώρηση «Science Robotics» ένα drone που κατασκεύασε το οποίο είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστό.
Ονομάζεται SNAG και είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που λειτουργούν τα γεράκια τόσο στον τρόπο που απογειώνεται/προσγειώνεται και κυρίως με τον τρόπο που γραπώνεται στα κλαδιά των δέντρων και άλλες επιφάνειες. Το drone διαθέτει τρισδιάστατης εκτύπωσης σκελετική δομή με άκρα που μιμούνται τη λειτουργία των ποδιών του γερακιού και μηχανικά μέρη που αντικαθιστούν τους μύες και τους τένοντες του πτηνού. Μάλιστα το drone μπορεί εκτός των άλλων να πιάνει στον αέρα αντικείμενα.
Το SNAG διαθέτει κάμερες, αισθητήρες και εξοπλισμό με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιεί μια γκάμα αποστολών όπως παρακολούθηση της άγριας ζωής και των οικοσυστημάτων γενικότερα αλλά να κάνει και κλιματικές έρευνες. Το SNAG θα μπορεί να κάνει ελέγχους σε δάση για να εντοπίζει τυχόν κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς. Όμως θα μπορεί να συμμετέχει και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους κίνδυνο. «Όπως και τα πτηνά, το SNAG διαθέτει δύο πόδια που κινούνται αυτόνομα με γαμψές άκρες και μηχανισμούς που να μιμούνται τη λειτουργία των αληθινών άκρων των πτηνών» αναφέρει ο Ουίλιαμ Ρόντερικ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass