Aυτόνομο ελικόπτερο Black Hawk

ΠΕΤΑΞΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΛΟΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΑΚΙ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2022 16:10

Τη στιγμή που οι πολεμικές μηχανές ζεσταίνονται στην ανατολική Ευρώπη ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα από τα γνωστότερα στρατιωτικά ελικόπτερα στον κόσμο, το Black Hawk, απέκτησε αυτόνομο... αδελφάκι. Ένα Black Hawk στο οποίο δεν υπήρχε μέσα πιλότος ή άλλο μέλος του πληρώματος πραγματοποίησε μια πτήση διάρκειας τριάντα λεπτών στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις Κάμπελ στο Κεντάκι.

Το αυτόνομο ελικόπτερο είναι προϊόν της συνεργασίας της Υπηρεσίας Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων του αμερικανικού στρατού (DARPA) και της Lockheed Martin Sikorsky.
Το μοντέλο αυτό μπορεί να λειτουργεί ως συμβατικό ελικόπτερο με πιλότο και πλήρωμα αλλά διαθέτει λειτουργία αυτόνομης πτήσης με έναν υπολογιστή να αναλαμβάνει τον έλεγχο του σκάφους αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Η λειτουργία αυτή που ονομάζεται Aircrew Labor In-Cockpit Automation System (ALIAS) επέτρεψε στο Black Hawk να πετάξει χωρίς να υπάρχει κανένας άνθρωπος μέσα σε αυτό. Στη δοκιμαστική πτήση το αυτόνομο σύστημα έπρεπε να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια και να πραγματοποιήσει διάφορες μανούβρες που είχαν σχεδιαστεί για να ελεγχθεί η ανταπόκριση και οι δυνατότητες του νέου συστήματος.
Αυτή η αυτόνομη έκδοση του Black Hawk προορίζεται σύμφωνα με τους επιτελείς του αμερικανικού Πενταγώνου για αποστολές μεταφοράς φορτίων σε εμπόλεμες ζώνες και τη διάσωση στρατιωτών χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των πιλότων και του πληρώματος. Πολύ σημαντικό ήταν ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε το πρόγραμμα των ασκήσεων με επιτυχία και στη συνέχεια προσγειώθηκε τέλεια κάτι που όπως είναι ευνόητο αποτελεί κομβικό στοιχείο της λειτουργίας και χρήσης του σκάφους.
Το ALIAS μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από τον πιλότο του ελικοπτέρου όταν βρεθεί σε συνθήκες έλλειψης ορατότητας δίνοντας στο αυτόνομο σύστημα τον έλεγχο του σκάφους με το σύστημα να βασίζεται στη χρήση αισθητήρων και άλλων οργάνων για να το διατηρεί με ασφάλεια στον αέρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass