Πατέντα φέρνει την επανάσταση στις μοτοσικλέτες

ΝΕΟ ONLINE ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CONTINENTAL

Δημοσίευση: 13 Νοε 2022 13:25

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε η γερμανική Continental στη διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας EICMA που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο της Ιταλίας, με την παρουσίαση της πλατφόρμας συνδεσιμότητας Connected Infotainment Box.


Στον χώρο των τεσσάρων τροχών, οι κατασκευαστές προσφέρουν ήδη μοντέλα που φέρουν multimedia συστήματα, τα οποία είναι διαρκώς συνδεδεμένα στο Internet χωρίς να χρειάζεται να «μεσολαβήσει» ένα smartphone για να προσφέρει δεδομένα.
Έχοντας εξελίξει το δικό της λογισμικό, αλλά και hardware, ο γερμανικός κολοσσός θέλει να κάνει το ίδιο και στις μοτοσικλέτες. Η πλατφόρμα Connected Infotainment Box που παρουσίασε στην EICMA φέρει ενσωματωμένες τεχνολογίες τηλεματικής και είναι το πρώτο βήμα προς την «κατάργηση» του smarthphone κατά την οδήγηση μοτοσικλέτας.
Η πλατφόρμα ανοίγει, παράλληλα, νέους δρόμους αναφορικά με την προσφερόμενη ασφάλεια, τις online ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και τις απομακρυσμένες αναβαθμίσεις, χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη στην αντιπροσωπεία.
«Οι συζητήσεις μας με τους κατασκευαστές επιβεβαίωσαν τη σημασία της ύπαρξης μια διαχρονικής λύσης συνδεσιμότητας για τις μοτοσικλέτες», δήλωσε σχετικά ο Harry Krickl, διευθυντής πωλήσεων της Continental, ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία του βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει το χάσμα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή μεταξύ των δικύκλων και του διαδικτύου.
Με το λανσάρισμα του Connected Infotainment Box, η Continental περιμένει να δει μια πραγματική έκρηξη στις online υπηρεσίες που προσφέρουν οι κατασκευαστές στον κάτοχο ενός δικύκλου, οι οποίες βρίσκονται πολύ πίσω σε σχέση με αυτά που βλέπουμε στον κόσμο του αυτοκινήτου.
Ανάμεσα στις δυνατότητες του συστήματος είναι πλοήγηση στροφή-στροφή, αλλά και οι Over The Air ενημερώσεις, τόσο για το λογισμικό του συστήματος όσο και για τα ηλεκτρονικά συστήματα που φέρει το ίδιο το δίκυκλο.
Το Connected Infotainment Box μπορεί να προσφέρει, παράλληλα, τη δυνατότητα εντοπισμού της μοτοσικλέτας σε περίπτωση που ανιχνευτεί κίνηση χωρίς να έχει τεθεί σε λειτουργία ο κινητήρας, ενώ στέλνει και σχετικό μήνυμα στο κινητό του αναβάτη, όπως και υπηρεσίες eCall (επείγουσα κλήση ανάγκης). Το τελευταίο απελευθερώνει και τον κατασκευαστή του δίκυκλου από τη δημιουργία έξτρα συστήματος γι’ αυτόν τον σκοπό.
Σύμφωνα με τους Γερμανούς, μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία που μπορεί να γίνει εφικτή με τη νέα πλατφόρμα είναι η άμεση επικοινωνία μεταξύ αναβατών, επίσης χωρίς τη χρήση κινητού τηλεφώνου.
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιος κατασκευαστής θα είναι εκείνος που θα υιοθετήσει πρώτος το νέο σύστημα της γερμανικής εταιρείας, το οποίο αναμένεται να γίνει κοινός τόπος στα δίτροχα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον αφού -τουλάχιστον- η Continental σκοπεύει να προσφέρει και πιο προσιτές εφαρμογές του Connected Infotainment Box για αντίστοιχης τιμής δίκυκλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass