Το μεγαλύτερο Hummer στον κόσμο

ΕΧΕΙ ΜΗΚΟΣ 14 ΜΕΤΡΑ, ΥΨΟΣ 6 ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ 5,8 ΜΕΤΡΑ * ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2023 10:30

Το θρυλικό Hummer H1 μπορεί να προκαλέσει τρόμο στους υπόλοιπους οδηγούς με τις διαστάσεις του. Φανταστείτε λοιπόν τι κάνει αυτό εδώ το μοναδικό Hummer που έχει το τριπλάσιο μέγεθος.
Προορισμένο αρχικά μόνο για στρατιωτική χρήση, τo Hummer H1 είναι ένα από τα πλέον διάσημα εκτός δρόμου οχήματα που έχουν κατασκευαστεί, ένα μοντέλο που συνέβαλε αποφασιστικά με την προβολή του στην άνθιση και των πωλήσεων των SUVs σε όλο τον κόσμο.


Με μήκος για τη βασική έκδοση κοντά στα 4,7 μέτρα και πλάτος που ξεπερνά τα 2,1 μέτρα, το Hummer H1 καταφέρνει να εντυπωσιάζει με τις διαστάσεις ακόμη και σήμερα. Ωστόσο ακόμη και αυτό το σκληροτράχηλο και εμβληματικό off-roader ωχριά μπροστά στο γιγαντιαίο και μοναδικό «Hummer», το οποίο μπορεί και κινείται κανονικά σε δημόσιο δρόμο.
Το τεράστιο όχημα που αντιγράφει τη σχεδίαση του αμερικάνικου off-roader αποτελεί δημιουργία του Σεΐχη Hamad bin Hamdan Al Nahyan των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του μέλους της βασιλικής οικογένειας που τρέφει μεγάλη αγάπη για τα εκτός δρόμου οχήματα.
Τόσο μεγάλη που έχει δημιουργήσει στα ΗΑΕ γι’ αυτόν τον λόγο το Μουσείο Ιστορίας Off Road, το οποίο φιλοξενεί περισσότερα από 350 εκτός δρόμου οχήματα κάθε λογής.
Το Hummer Η1 Χ3, όπως φέρεται να είναι η επίσημη ονομασία του, έχει μήκος που φτάνει στα 14 μέτρα με το ύψος και το πλάτος να βρίσκονται στα έξι και 5,8 μέτρα αντίστοιχα. Για την κίνησή του φροντίζουν τέσσερεις συνολικά κινητήρες πετρελαίου, ένας για κάθε τεράστιο τροχό. Παρά την ύπαρξη τεσσάρων μοτέρ, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει μόλις που ξεπερνά τα 30 χλμ./ώρα.
Αν και εξωτερικά δεν υπάρχει κάτι που το προδίδει, το Hummer είναι επί της ουσίας είναι ένα... διώροφο σπίτι με ρόδες με την είσοδο να γίνεται από την «κοιλιά» του, μέσω πτυσσόμενης σκάλας, ένας από τους λόγους που η ταχύτητα κίνησης είναι τόσο χαμηλή έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανάρτηση.
Στον πρώτο όροφο βρίσκεται ο νιπτήρας κουζίνας και η τουαλέτα, ενώ στον δεύτερο όροφο φιλοξενείται το δωμάτιο ελέγχου από το οποίο απουσιάζει το παραδοσιακό τιμόνι και το σαλόνι που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τουλάχιστον δέκα άτομα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass