Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια «σκοτώνουν» την ταχύτητα του WiFi

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2023 15:37

Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια φαίνεται να είναι η «ένοχη» διακόσμηση που «σκοτώνει» την ταχύτητα του Wi-Fi στο σπίτι ή το γραφείο μας.

Πώς γίνεται αυτό; Τα φωτάκια αυτά, που αναβοσβήνουν σε διαφορετικούς ρυθμούς, μπορούν να δημιουργήσουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία στη συνέχεια επηρεάζουν την ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση.
Τι μπορούν να κάνουν όσοι και όσες αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο πρόβλημα; Απλώς θα πρέπει να μετακινήσουν το ρούτερ λίγο πιο μακριά από το σημείο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τα φωτάκια.
«Για να μειώσετε τον αντίκτυπό του θα πρέπει να κρατήσετε το ρούτερ σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα χριστουγεννιάτικα φώτα σας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ειδικός και προσθέτει «Δυστυχώς, αυτά τα «φανταχτερά» αντικείμενα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που μπορεί να είναι κακή για το Wi-Fi σας. Μερικά φώτα μπορεί να μην έχουν μεγάλη επίδραση, όταν όμως έχετε εκατοντάδες από αυτά γύρω από το σπίτι σας, τα αποτελέσματά τους μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, προκαλώντας παρεμβολές στο σήμα του Wi-Fi και, τελικά, ακόμη και διακοπή της σύνδεσης. Αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό ως επαναλαμβανόμενος ηλεκτρικός παλμικός θόρυβος. Μπορεί να «ρίξει» το σήμα του WiFi ή να το κάνει ασταθές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass