ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

Επίτοιχοι λέβητες, κλιματιστικά και ηλιακοί θερμοσίφωνες

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2014 14:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:43

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και προστίμων της πολεοδομίας, ο Π.Σ.Δ.Μ.-Η. συνιστά στο καταναλωτικό κοινό να απευθύνεται σε μέλη του συλλόγου, διπλωματούχους μηχανολόγους-ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ώστε να τηρείται η νόμιμη διαδικασία στην εγκατάσταση επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου, κλιματιστικού ή ηλιακού θερμοσίφωνα στα ακίνητα.

Στην ανακοίνωσή του ο τοπικός σύλλογος μηχανολόγων –ηλεκτρολόγων μηχανικών σημειώνει ότι «επιδιώκει να αποφευχθούν φαινόμενα ταλαιπωρίας των καταναλωτών με βεβαιώσεις αυθαιρεσιών προς αυτούς, και τα σχετικά υψηλά πρόστιμα που προβλέπει η νέα νομοθεσία για ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτου.

Για παράδειγμα ένας καταναλωτής έχει προβεί σε εγκατάσταση επίτοιχου λέβητα αερίου σε υφιστάμενο ακίνητο. Εφ’ όσον δεν έχει κάνει την νόμιμη διαδικασία δύναται η Υπηρεσία Δόμησης να βεβαιώσει την αυθαιρεσία και να του επιβάλλει πρόστιμο, κατ’ ελάχιστο 500 ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό Ν. 4067/9-4-2012, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το νόμο 4178/2013, για τις περιπτώσεις τοποθέτησης σε υφιστάμενα κτίρια κλιματιστικών, επίτοιχων λεβήτων φυσικού αερίου, ηλιακών θερμοσιφώνων απαιτείται, προ 48 ωρών, έγγραφη ενημέρωση για την εκτέλεσή τους της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης που γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ιδιαίτερα για τις εγκαταστάσεις επίτοιχων λεβήτων αερίου σε υφιστάμενα κτίρια, βάσει του ΦΕΚ 976/Β’-28/03/2012, άρθρο 3, παράγραφος 3.1, καταναλωτής υποχρεώνεται να υποβάλλει προς θεώρηση στην Εταιρεία Αερίου σχετική μελέτη την οποία η εταιρεία αερίου πρέπει να θεωρεί».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass