Τσουνάμι Ελασσόνος

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2016 17:13

*ΤΙ θέμα είχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας; «Έγκριση του Μνημονίου Ενεργειών του Δήμου Ελασσόνας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων». Κάλλιον το προλαμβάνειν, που έγραφε και η εφημερίδα αναδεικνύοντας το θέμα. Το οποίο εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, με πληρότητα και επάρκεια. Και σύμφωνα με τις οδηγίες, όπως είπε, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ώστε να εκπονηθεί το τοπικό σχέδιο ‘’Ξενοκράτης’’. Όλα καλά, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε μετ΄ επαίνων και μάλιστα ομοφώνως το προταθέν σχέδιο. Το οποίο ήταν πολυσέλιδο, σχεδόν τόμος, με ιδιαιτέρως αναλυτικές οδηγίες, με πίνακες κ. λ. Μάλλον δεν το είχε διαβάσει κανείς τους ολόκληρο, περίπου όπως συνέβη και με το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο που υπερψήφισε η Βουλή.

***

*ΤΗΝ επομένη, κάποιος ‘’ψείρας’’ που φυλλομετρούσε το εγκριθέν σχέδιο, έβλεπε τις αναλυτικές οδηγίες, σε αλλεπάλληλα ξεχωριστά κεφάλαια, με την υπογραφή στο καθένα ‘’Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ελασσόνας’’, για το τι πρέπει να κάνει ο κόσμος σε περίπτωση σεισμού, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση του φαινομένου.

Τι του τράβηξε το ενδιαφέρον; Το κεφάλαιο με τις αναλυτικές οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιδράσουν οι Ελασσονίτες σε επερχόμενο τσουνάμι. Κι αυτό με την υπογραφή ‘’Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ελασσόνας’’. Ναι, να ξέρουν τι θα κάνουν, όταν θα βγει η θάλασσα έξω λόγω του σεισμού.

***

*ΚΑΤΙ ήξερε ο Νταλάρας και τραγουδούσε ‘’Ποιος είδε φάρο στον Ψηλορείτη στην Ελασσόνα λευκό πανί…’’ Συμπερασματικά, ερμηνεύοντας το σχέδιο, αν προκύψει τσουνάμι στην Ελασσόνα, αν, τότε ο κόσμος πρέπει να κινηθεί προς Βερδικούσια, όσο πιο μακριά από τη θάλασσα. (Διότι, καράβια βγήκαν στη στεριά και χάθηκαν στο χιόνι κι αυτός που τα ονειρεύτηκε τα περιμένει ακόμη).

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass