Ραντεβού καλλιτεχνών στην Κεντρική

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2016 19:03


* ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ο καλλιτεχνικός κόσμος της Λάρισας και αποκτά φωνή.

Σήμερα στην Κεντρική πλατεία 75 καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση-παρέμβαση ενάντια στον φασισμό, στον ρατσισμό και στον πόλεμο. Στόχος της νεοσυσταθείσας Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών και Φορέων της πόλης, να παρεμβαίνει με «όπλο» τον πολιτισμό.
* * *
* ΣΕ κάποιους φαίνεται όμως δεν άρεσε η σκέψη για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού και αποφάσισαν να την πολεμήσουν χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Έτσι εδώ και αρκετές μέρες σαμποτάρουν την εκδήλωση με αναρτήσεις που κάνουν λόγο για συναυλία μπολσεβίκων και Συριζαίων για τους λαθραίους μουσουλμάνους και άλλα μηνύματα που ξεχειλίζουν από «πατριωτισμό».
Κακώς, πολύ κακώς... Δεν πρέπει τέτοιες σκιές να πέφτουν πάνω σε εκδηλώσεις πολιτισμού. Πάντως ο κ. Νίκος Σαμαρίνας μέλος της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών και Φορέων της πόλης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο χθες σε συνέντευξη Τύπου για το αν δέχονται απειλές και πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση, δήλωσε ότι η αδιαφορία και η στήριξη του κόσμου στην εκδήλωση θα είναι η πιο ηχηρή απάντηση για εκείνους.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass