Πιο Λαρισαίος και από τους Λαρισαίους

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2016 17:40

 

* ΤΟΣΟΣ ήταν ο θαυμασμός του πρώην υπουργού Πολιτισμού και πρόεδρου του σωματείου "Διαζώματος", Σταύρου Μπένου, για τον ανασκαφέα του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας κ. Αθανάσιο Τζαφάλια, που στην ομιλία του στη Λάρισα- για το μνημείο- στο πλαίσιο της εκδήλωσης των αρχιτεκτόνων και του Δήμου Λαρισαίων για την ανάπλαση του Φρουρίου, είχε ετοιμάσει προβολή διαφανειών με παρουσίαση στιγμιότυπων από εμφανίσεις του αρχαιολόγου.

Ο κ. Μπένος, αδιαμφισβήτητα παίρνει τον τίτλο του πιο ένθερμου Ελληνα υποστηρικτή του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, ο οποίος αναγνωρίζει τους ανθρώπους που δούλεψαν στο μεγαλειώδες έργο και κατέθεσαν ψυχή.

Θα ...βόλευε βέβαια να ήταν ακόμη υπουργός Πολιτισμού.

***

* ΞΕΡΕΙ δε για το ιστορικό ανάδειξης του θεάτρου, περισσότερα από όσα οι Λαρισαίοι. Κι αυτό το απέδειξε κάνοντας αναφορά και προβάλλοντας με μεγάλα γράμματα στην ομιλία του Λαρισαίους "αφανείς ήρωες" της διαδρομής αποκάλυψης του μνημείου, οι οποίοι στην κυριολεξία ήταν οι πρώτοι που το έβγαλαν από την αφάνεια. Είναι ο πολιτικός μηχανικός κ. Λευτέρης Αμανίτης και οι δικηγόροι κ. Ιωάννης Θεούλης και κ. Γεώργιος Σακελλαρίδης, που ήταν παρών στην εκδήλωση. Ο πρώτος γιατί μόλις αντίκρισε, στα θεμέλια πολυκατοικίας στο Φρούριο στο πλαίσιο έργου που ανέλαβε, τα πρώτα μάρμαρα του μνημείου, προτίμησε να ξεκινήσει τον δύσκολο αγώνα να έρθει στο φως το θέατρο από το οικονομικό κέρδος που θα είχε από την ανέγερση ενός νέου ακινήτου.

Και οι δικηγόροι ήταν δύο από τα πέντε μέλη μιας ομάδας Λαρισαίων, που ευαισθητοποιήθηκαν πρώτοι να ξεκινήσουν επίσης έναν αγώνα αφύπνισης της κοινωνίας και της δημοτικής αρχής, πριν τριάντα χρόνια, για να βγει στο φως ο αρχαίος θησαυρός της πόλης.

Όλοι τους οραματιστές και σπάνια παραδείγματα ανθρώπων, που αξίζει να αναφέρουμε... και η πόλη οφείλει να θυμάται.

***

* ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΥΣ έπλεξε επίσης ο κ. Μπένος, για τον αείμνηστο δήμαρχο Λάρισας, Αριστείδη Λαμπρούλη, που στήριξε το όραμα της διαμόρφωσης του κέντρου της πόλης με πεζόδρομους και χώρους πρασίνου, για την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λάρισας, δίνοντας τα εύσημα στη γενική διευθύντρια του δήμου Λαρισαίων κ. Λίλη Γιοβρή και γενικά για φορείς και ανθρώπους της πόλης που έβαλαν όλοι τους ένα λιθαράκι στο να αναδειχθεί η περιοχή του Φρουρίου σε αρχαιολογικό χώρο όλων των ιστορικών εποχών της Λάρισας, μέσα σε προστατευμένο περιβάλλον πρασίνου.

* ΕΚΤΟΣ από το λόγια, ο πρόεδρος Στ. Μπένος, προχωρά και σε πράξεις: Το "Διάζωμα" θα χρηματοδοτήσει τις τελευταίες μελέτες αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου, για να είναι σε ετοιμότητα το έργο να διεκδικήσει κονδύλια του επόμενου κοινοτικού προγράμματος.

* ΣΕΙΡΑ του Δήμου Λαρισαίων να τον κάνει επίτιμο πολίτη για να ανταποδώσει!

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass