Όχι στα βλαχοχώρια

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2016 20:21

*ΝΑ και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση για την προωθούμενη εγκατάσταση προσφύγων στα βλαχοχώρια. Ο γιατρός Απ. Νούσιας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σμιξιωτών, δράττεται της ευκαιρίας που προσφέρθηκε από χθεσινό σχόλιο, συμφωνεί με όσα αναφέρθηκαν για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα. Και συνεχίζει διατυπώνοντας τεκμηριωμένες αντιρρήσεις.

«Θα ήθελα να τονίσω ότι στα χωριά δεν είναι ερημιά τον χειμώνα. Ξεχνάει να αναφέρει ότι λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της Δυτικής Μακεδονίας και αυτό με την καλύτερη ποιότητα χιονιού και μακρύτερη διάρκεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Επιπλέον τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες καλύπτουν περίπου το 70% των κλινών του ορεινού όγκου. Επίσης είναι το σήμα κατατεθέν και το μοναδικό τουριστικό προϊόν της περιοχής των Γρεβενών. Άρα η εγκατάστασή τους θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό, με επακόλουθη ζημία στις υπόλοιπες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα χωριά. Ας μην ξεχνάμε τα παραδείγματα των hot spots στα νησιά Λέσβος, Κως, όπου είχαμε φέτος τεράστια μείωση του τουρισμού. Τέλος η εγκατάσταση των προσφύγων θα προκαλέσει διαταραχή της κοινωνικής ειρήνης και πληθυσμιακή αλλοίωση, σε μια περιοχή όπου θεωρείται από τις πιο παρθένες της χώρας μας, με τους κατοίκους να ακολουθούν ακόμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα (κτηνοτροφία, υλοτομία). Γι’ αυτό δεν είμαστε και ούτε θέλουμε να γίνουμε "Αράχωβα". Θέλουμε ανάπτυξη, αλλά παράλληλα δείχνουμε σεβασμό στο περιβάλλον, στον επισκέπτη και στην παράδοσή μας».

(Ξεκίνησε η συζήτηση).

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass