Χατζηκρανιώτης και σενάρια...

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 22:10

* ΝΕΑ σενάρια πυροδότησε στον Τύρναβο η προ ημερών παραίτηση του αντιδημάρχου Αλέκου Χατζηκρανιώτη από τα καθήκοντά του και η ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη της πλειοψηφίας του Παναγιώτη Σαρχώση. Όχι πολιτικά, γιατί ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος το ξεκαθάρισε με τον πλέον επίσημο τρόπο, αλλά ...αριθμητικά.

Όσοι μάλιστα αρέσκονται στο παιχνίδι των υπολογισμών έπιασαν δουλειά με χαρτί και μολύβι.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Ο κ. Χατζηκρανιώτης είναι ο δεύτερος από την ομάδα της πλειοψηφίας που ανεξαρτητοποιείται -είχε προηγηθεί ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ρίζος από τον Αμπελώνα. Αυτό σημαίνει ότι με τις δύο απώλειες η δημοτική παράταξη του δημάρχου μετρά πλέον 14 δημοτικούς συμβούλους έναντι των αρχικά 16 μελών. Αν οι δύο προστεθούν στη συνολικά δύναμη της αντιπολίτευσης, αυτή αυξάνεται από 11 σε 13 δημοτικούς συμβούλους.

Και εδώ βρίσκεται το ενδιαφέρον. Στον Τύρναβο θεωρείται σχεδόν βέβαιη η αποχώρηση ενός ακόμα δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης. Εάν οι φήμες επιβεβαιωθούν τότε θεωρητικά η παράταξη του δημάρχου χάνει την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αφού θα διαθέτει τους 13 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους με την αντιπολίτευση των 14 να παίρνει το πάνω χέρι και τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρητικά βεβαίως πάντα, γιατί πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατο να συμφωνήσει το σύνολο της αντιπολίτευσης, όπως σχεδόν αδύνατο θεωρείται να βρεθούν άπαντες παρόντες για να καταψηφίσουν εισήγηση της πλειοψηφίας ή ακόμα να στηρίξουν μια καινούργια δική τους εισήγηση ή πρωτοβουλία.

Χώρια που η δημοτική αρχή σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα μπορεί να επιστρατεύσει τα μεγάλα της όπλα. Ας μην ξεχνάμε πως ο πρώτος παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος ως μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα: Να στηρίζει μεγάλες επιλογές της πλειοψηφίας επειδή είναι πολιτικά κοντά της έστω και αν αποχώρησε από αυτή ή να απέχει συνειδητά από τη συζήτησή τους για να μην υποχρεωθεί να στηρίξει τις επιλογές της δημοτικής αρχής γνωρίζοντας όμως ότι με την απουσία του αλλάζει πάλι ο συσχετισμός των δυνάμεων υπέρ της δημοτικής αρχής.

Γι’ αυτό τον λόγο οι συζητήσεις και οι πιέσεις για να αποτραπούν οι παραιτήσεις είχαν ενταθεί εδώ και καιρό...

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass