Εμπροσθοφυλακές

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2017 20:20
* MEION πέντε τα εκατό τα τέλη είναι καλά; Να τ΄ αφήσω; Βάλε και σοκολάτες κυρ Στέφανε, βάλε και σαλάμι…  Ζ. * MEION πέντε τα εκατό τα τέλη είναι καλά; Να τ΄ αφήσω; Βάλε και σοκολάτες κυρ Στέφανε, βάλε και σαλάμι… Ζ.

*ΚΑΤΕΦΤΑΣΕ ο χειμώνας. Έκαναν τουλάχιστον την εμφάνισή τους οι εμπροσθοφυλακές του.

Όχι τίποτ΄ άλλο, μα έτσι που το πήγαινε μέχρι πρότινος, κάποιοι εργοδότες σκέφτονταν να καταβάλλουν Δώρο Πάσχα.

Το χιονάκι όμως, έστω κι αυτό το λίγο για τη Λάρισα, έβαλε πια τη σφραγίδα του. Κι έγιναν Χριστούγεννα.

Ζ.

Το δέσιμο…

* ΟΛΑ σε μια κλωστή κινούνται… Λεπτές οι ισορροπίες παντού και πάντα, πόσο μάλλον στην ευμετάβλητη οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Εταίροι, συνεργάτες, σύμμαχοι… μέχρι πρότινος Γιαννακόπουλος και Αδάμ. Κοινή η σύμπλευσή τους, ο ένας πρόεδρος, ο άλλος αντιπρόεδρος και τούμπαλιν στα επιμελητηριακά… Τώρα υπάρχει μια απόσταση, μια αποξένωση… λείπει το δέσιμο, η χημεία.

"Εμείς, έλεγε χθες ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, με την παράταξη του κ. Παπαλέξη είμαστε "δεμένοι" πάρα πολύ, είμαστε ένα, να το θυμάστε αυτό μέχρι το τέλος της θητείας"... Με τέτοιο "δέσιμο" πώς να χωρέσει τρίτος…

 ***

* Ο οποίος… τρίτος απουσίασε επιδεικτικά από τη συνεδρίαση κατανομής των αξιωμάτων στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του φορέα. Προφανώς ο β΄ αντιπρόεδρος έκρινε πως η απουσία του θα ήταν περισσότερο χρήσιμη από… την παρουσία του.

Όχι, ότι η παρουσία του ήταν αναγκαία αλλά η συνεδρίαση έπρεπε, απαιτείτο να έχει μια πλήρη θεσμική συγκρότηση. Άλλωστε είχε προγραμματιστεί και συνέντευξη Τύπου της νέας Δ.Ε. Η οποία δόθηκε τελικά πριν από τη συνεδρίαση της κατανομής των αξιωμάτων! Θα πείραζε δηλαδή όλοι μαζί, πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της διοίκησης, να αναφερθούν και στις προτεραιότητές τους;

 ***

* ΠΑΝΤΩΣ το παζλ της 7μελούς διοικητικής επιτροπής οριστικοποιήθηκε. Οι εκλεκτοί του Γιαννακόπουλου για τα αξιώματα τρεις, η Καλλιόπη Τζήκα, ο Δημ. Οικονόμου και ο Γ. Τσιαπλές και του Παπαλέξη ο Ιωαν. Ζησάκης. Στη θέση του Ζησάκη θα ήταν ο Χρήστος Τερζούδης, αλλά οι ενασχόληση στο Δήμο δεν θα του επέτρεπε τη διαρκή και ενεργή συμμετοχή με τα επιμελητηριακά. Η πορεία και η ιστορία θα δείξει αν και "οι επτά θα είναι υπέροχοι"…

 ***

* ΟΣΟ για την πρωτοβουλία στήριξης της τοπικής αγοράς και την καμπάνια που πρόκειται να ξεκινήσει η νέα διοίκηση άμεσα, αξιέπαινη, αξιόλογη. Τα αντανακλαστικά λειτουργούν, η εμπειρία και η γνώση υπάρχει, οπότε το να αναδεικνύονται ζητήματα που σήμερα βρίσκονται σε λανθάνουσα φάση, είναι μια καλή αρχή…

Γ.Ν.

Κουρασμένος

*ΠΑΡΑΠΑΝΩ από βαρεμάρα για τον φοιτητή που επέστρεψε για τις διακοπές στη Λάρισα.

- Το μόνο που θέλω απ΄ τα Χριστούγεννα είναι να κοιμάμαι μέχρι τα Φώτα.

Ζ.

Υπήρχε λόγος

*ΓΙΑ αύριο, παραμονή Χριστουγέννων μετατέθηκε η μεγάλη λοταρία της Εφορίας. Μάλλον θα σκέφτηκαν ότι έτσι θα λειτουργήσει ο συνειρμός περί μποναμά. Κανένας δεν τους είπε άραγε στο υπουργείο ότι ο Αηβασίλης κατεβαίνει με δωράκια απ΄ την καμινάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Τα Χριστούγεννα οι καλικάντζαροι είναι που ξεκινούν τη δωδεκαήμερη παρουσία τους.

***

*ΚΑΤΑ πάσα πιθανότητα το υπουργείο μετέθεσε την κλήρωση υποκύπτοντας στις ικεσίες των λογιστικών γραφείων. Την Τετάρτη που θα ξανανοίξουν θα έχει εκτονωθεί η αγωνία των πελατών τους για το αν κέρδισαν, θα υποστούν έτσι μικρότερη πίεση. Στην προηγηθείσα πρώτη μικροκλήρωση τον περασμένο μήνα είχαν υποφέρει τα πάνδεινα.

Ζ.

Και βελάκια

*ΔΕΝ είχαν και πολλή εμπιστοσύνη στη νέα χρονιά οι νεαροί Λαρισαίοι. Ούτε και στον εαυτό τους δηλαδή.

-Έβαλα ρε παιδιά στόχους για το 2018 και γελάει το 2017.

***

*-ΡΕ σεις; Βάζω τους στόχους του 2018. Αύριο θα αγοράσω και τα βελάκια.

***

*- ΕΓΩ πάντως, θέλω να μου φέρει το 2018 αυτά που μου πήρε το 2017, για να είμαστε πάτσι το 2019...

Ζ.

 

Τάδε έφη

*ΕΝ ανθρώποις ευδοκία… Και κάτι παραπάνω. Πρεμιέρα απόψε για το ‘’Θεσσαλικό’’ κι αξίζει να υπογραμμιστούν τα όσα δήλωσε χθες ο Πάνος Σάπκας. «Για τον Κώστα Τσιάνο δεν χρειάζεται να σας πω τίποτα». Αμέσως όμως άλλαξε γνώμη ο αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε: «Είναι η ιστορία μας, ο άνθρωπος που εμπιστευόμαστε, είναι παρών και γενναιόδωρος όπως πάντα. Και τον ευχαριστούμε». (Δεν άξιζε να επαναληφθούν αυτές οι 17 λέξεις;)

Ζ.

Ανάγκες

*ΕΜΜΕΣΗ αλλά σαφής η έκκληση του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στους Λαρισαίους να δώσουν αίμα για συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερης ποσότητας αίματος. Οι ανάγκες της εορταστικής περιόδου εμφανίζονται στατιστικά αυξημένες και το Κέντρο οφείλει να είναι προετοιμασμένο για να καλύψει τις όποιες ανάγκες παρουσιαστούν.

Στον Αμπελώνα πάντως τα τελευταία χρόνια ακολουθούν πιστά τη λαϊκή ρήση «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Και να ήθελαν να το ξεχάσουν φροντίζει να το θυμίζει ο δάσκαλος Απόστολος Παπαϊωάννου με τον δραστήριο αιμοδοτικό σύλλογο, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όργωσε τα χωριά του Δήμου Τυρνάβου στις αρχές του μήνα για να ενισχύσει την τράπεζα αίματος του συλλόγου.

Με το ίδιο σύνθημα του Κέντρου «μια φιάλη αίμα είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί ο καθένας να προσφέρει στον συνάνθρωπό τους. Είναι το δώρο που θα του σώσει τη ζωή!». Με τον Αμπελωνίτη δάσκαλο να τα (ξανα)καταφέρνει θαυμάσια.

Δ.Κ.

Με βήμα ταχύ

*- Οι πλειστηριασμοί των σπιτιών και η ποινικοποίηση των αντιδράσεων, γνωμάτευσε ο Λαρισαίος Α. Α., είναι δύο ακόμα βήματα στην επίπονη πορεία προς τον Σοσιαλισμό.

Ζ.

Ανάκατα

*ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ οι Λαρισαίοι συριζαίοι, έχουν ξεθαρρέψει. Λένε ότι όταν έχει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, μαζεύονται παρέες σε σπίτια, παραγγέλνουν πίτσες και απολαμβάνουν το ματσάκι με τον Μητσοτάκη.

Μετά και την τελευταία εμφάνιση του αρχηγού της ΝΔ και το γνωστό ολίσθημα, λάνσαραν και το ακόλουθο: «Όταν θέλεις πολύ να γίνεις ρεζίλι, θα συνωμοτήσει το σύμπαν για να τα καταφέρεις» Πάολο Αϊνστάιν. (Κι όλα μπερδεύονται γλυκά.)

Ζ.

Αγώνες

* ΕΝΑ ακόμα πρόβλημα στις σχέσεις του Παναγιώτη Σαρχώση με τον Αμπελώνα προστέθηκε με αφορμή το επεισόδιο με τον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού του Νίκο Κουβέλα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και μπορεί ο τελευταίος να είχε αποστασιοποιηθεί από την παράταξή του όμως η απειλή του προέδρου Τάσου Ψύρρα ακόμα και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν τον έβαλε απλά απέναντι στη δημοτική αρχή, τον έθεσε στη λίστα των ορκισμένων αντιπάλων της. Γιατί ο επιλαχών δημοτικός σύμβουλος το είπε καθαρά στη χθεσινή δήλωσή του ότι δηλαδή θα αγωνιστεί στο μέλλον για να διορθώσει το λάθος που έκανε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές –τότε που έκανε αγώνα για να εκλεγεί δήμαρχος ο Παν. Σαρχώσης.

Πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει; Ο χρόνος θα δείξει αν και ο δήμαρχος δείχνει δημόσια να μην ανησυχεί ιδιαίτερα.

Δ.Κ.

Απίστευτος

*ΦΟΒΕΡΟΣ και τρομερός ο Γιάννης Μότσιος. Όχι μονάχα διότι είναι ένας σύλλογος μόνος του, όταν άλλοι προσπαθούν με συμβούλια και συνελεύσεις, διαδικασίες και χαμένες ώρες. Παρότι έμπορος κι όχι φιλόλογος, αναδεικνύεται σε γλωσσοπλάστη. Να, στην τελευταία του ανακοίνωση, συνδυάζοντας το καπηλεύονται και το καπελώνουν, ο πρόεδρος μοντάρισε μια ολοκαίνουργια λέξη, το να καπηλώσουν. (Σε τι γήπεδο να τον παίξουν οι οχτροί.)

Ζ.

Σημειολογικά

*Ο Λαρισαίος, εκ των παραληπτών, ανέλυσε σημειολογικά τη χριστουγεννιάτικη κάρτα που έστειλε, ηλεκτρονικά βέβαια, ο βουλευτής Χρ. Κέλλας.

- Ένα κομψό καραβάκι στολισμένο με λαμπιόνια, με το όνομα ‘’Αγάπη’’ στην πλώρη, ελληνική σημαία να κυματίζει στην πρύμνη, άστρο φωτεινό στα άλμπουρα κι έναν σταυρό ψηλά στο κατάρτι. Και χαμηλά, η καμπύλη στην επιφάνεια της θάλασσας και στον ορίζοντα να δείχνει ότι η Γη δεν είναι επίπεδη.

-Και πολύ σωστά. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν είναι σίγουροι γι’ αυτό το τελευταίο.

Ζ.

 

Ακριβολόγοι

*ΠΑΛΙ ακριβολογούσαν στη συντροφιά των Λαρισαίων, χαμένοι στη μετάφραση. Στα ελληνικά.

- Με πειράζει ο καφές.

- Λες; Μήπως του έκανες κάτι εσύ πρώτος;

***

*- ΠΟΝΑΕΙ το πόδι μου, τι να κάνω;

- Βάλε πάγο.

- Καλή ιδέα, φέρνω το ουίσκι.

Ζ.

Υπήρχε λόγος

*ΟΡΘΩΣ έγινε αισθητή η απουσία της. Όντως η Λένα Αξιόγλου, το πλέον υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος στη Λάρισα, πράγματι δεν μετείχε στο συνέδριο της ΝΔ. Και επίσης πολύ σωστά μάντεψε η εφημερίδα προχθές ότι αυτή η απουσία δεν μπορεί να συνδυάζεται με πολιτικό πρόβλημα, με διαφωνία ή κάτι ανάλογο.

***

*Η Λαρισαία δικηγόρος εξηγεί ότι λόγω μικρού ατυχήματος, το οποίο όμως της προκάλεσε αισθητικό πρόβλημα στο πρόσωπο, προσωρινό μεν αλλά ικανό να μην της επιτρέψει να εμφανιστεί στο συνέδριο. «Ήμουν σαν ερυθρόδερμος», ομολογεί αυτοσαρκαζόμενη. «Ειδοποίησα σχετικά τον πρόεδρο και τον κύριο Αυγενάκη…». Κι επειδή το συνέδριο δεν γινόταν να αναβληθεί προχώρησαν χωρίς εκείνη.

Ζ.

Ένας πέρασε

*ΕΡΙΞΕ λίγο παραπάνω χιόνι σ΄ αυτά τα υψίπεδα της Φθιώτιδας, εκεί στα 6.000 μέτρα και διαλύθηκε ξανά το σύμπαν. Πάει ο ελληνοευρωπαϊκός πολιτισμός, επιστροφή στα τριτοκοσμικά. Δίπλωσαν ξανά νταλίκες, μετά εκδόθηκε απαγορευτικό, μετά. Μποτιλιάρισμα και των γονέων. Αναμονή, αγωνία και ταλαιπωρία. Μαρτίνιασε ο κόσμος, τον τραγάνιασε ο κατά τα λοιπά σύγχρονος αυτοκινητόδρομος. Είχαν αρχίσει και οι μετακινήσεις για τα Χριστούγεννα…

***

*ΕΔΩ σε θέλω μάστορα… Στα δύσκολα αποδείχθηκε περισσότερο από επαρκής. Καταφανώς έμπειρος αλλά και ψύχραιμος, επιμελής και υπομονετικός, ο οδηγός του λεωφορείου ΚΤΕΛ που είχε αναχωρήσει από Λάρισα το μεσημέρι, ονόματι Μιχαλούδης. Τον σταμάτησε κι αυτόν το χιόνι στην εθνική οδό, έβαλε όμως τις αλυσίδες, καθάρισε, ξεκόλλησε κι έφυγε ενώ άλλοι οδηγοί τον κοίταζαν αποσβολωμένοι. Το μόνο αυτοκίνητο που συνέχισε κανονικά το ταξίδι του ήταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λάρισας. Με σήμα το αλογάκι σούζα. (Οι υπόλοιποι έφαγαν ένα γεμάτο τρίωρο αναμονής στον δρόμο.)

Ζ.

Μοναδικό

* ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ χθες ο συνταξιούχος γεωπόνος Δημήτρης Κουλουκτσής με το άρθρο του για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φέτας. Ένα κείμενο που φιλοδοξεί να αναδείξει ίσως και να υπενθυμίσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του «λευκού θησαυρού» που το έχουν καταστήσει γνωστό όχι μόνο στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια αγορά σε μια εποχή γενικότερων αμφισβητήσεων και αναθεωρήσεων με τις γνωστές συμφωνίες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών.

Κυρίως όμως τεκμηριώνει επιστημονικά τους λόγους για τους οποίους η ελληνική φέτα είναι παραγωγικά προϊόν μοναδικό. Και αυτό ουδείς πρέπει να το ξεχνά, ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες…

Δ.Κ.

Και σφουγγάρισμα;

*ΟΙ νεαρές Λαρισαίες έλεγαν τον πόνο τους.

- Ό, τι δεν κάνει σε σένα, το κάνει σε άλλη, λένε. Να το ξέρεις.

- Ναι; Σε ποια καλέ πάει και σφουγγαρίζει ο δικός μου;

***

*- ΔΕΝ προετοίμαζα εγώ δύο ώρες τον τσακωμό για να γυρίσει αυτός σπίτι να μου πει «είχες δίκιο μωράκι μου…». Δεν το δέχομαι.

Ζ.

Πρεμιέρα, αλλά…

*ΜΠΟΡΕΙ και να τους μάτιασαν. Παρότι τον λένε Ε-65, ήταν 80 τα χιλιόμετρα του νέου δρόμου που διασχίζει την Κεντρική Ελλάδα με βορειοδυτική κατεύθυνση και ο οποίος δόθηκε χθες στην κυκλοφορία. Χθες που θα ξεκινούσε και η χριστουγεννιάτικη άνοδος των Αθηναίων που κατάγονται από Τρίκαλα και Καρδίτσα. Και οι οποίοι λόγω του νέου οδικού άξονα εκτός από ασφάλεια θα κερδίζουν μισή ώρα στη διαδρομή. Μόνο καλό; Τρίκαλο. Κι ύστερα ήρθε το χιόνι. Κι έχασαν απίστευτο χρόνο στον δρόμο.

Ζ.

Στην ομίχλη

*ΤΙ ήταν πάλι αυτό που συνέβη με τους έξι διευθυντές γυμνασίων… Τα κατάφεραν οι αρμόδιοι να μπλεχτούν στα τυπικά, χάθηκαν στην ομίχλη της γραφειοκρατίας. Είχε κολλήσει λέει το σύστημα, το ΠΥΣΔΕ τους δέχτηκε παρότι εμφανίζονταν εκπρόθεσμοι, συναίνεσε κι ο προϊστάμενος Γιάννης Καψάλης, όχι όμως κάποιοι συνδικαλιστές, οπότε η περιφερειακή Ελένη Αναστασοπούλου τους ‘’καθάρισε’’. Λέγεται ότι δημιουργήθηκε και θέμα μεταξύ διευθύντριας και προϊσταμένου. Κι ήρθε εν τέλει το δικαστήριο να τους επαναφέρει. Και μέχρι να προχωρήσει η υπόθεση θα έχει τελειώσει η σχολική χρονιά κι όλα καλά.

-Μήπως θα έπρεπε να συμβουλευτούν τον σπεσιαλίστα σε τέτοια θέματα, τον Ν. Ντίτορα της Αποκεντρωμένης; σκέφτηκε φωναχτά ο κακεντρεχής.

-Μπα, θα είναι απασχολημένος. Γρασάροντας την γκιλοτίνα.

Ζ.

Τι να πρωτοδεί…

*ΜΗΝ τα βάζετε με τα παιδιά, είναι γνωστό από παλιά.

Τα πιτσιρίκια ήταν σε σειρά για φαγητό στο σχολείο. Στην αρχή του τραπεζιού ήταν μια μεγάλη λεκάνη με μήλα. Η δασκάλα έχει βάλει δίπλα ένα χαρτόνι όπου έγραφε. «Πάρτε μόνο ένα. Ο Θεός κοιτάει».

Στην άλλη άκρη του τραπεζιού υπήρχε μια μεγάλη πιατέλα με μπισκότα σοκολάτας. Κι ένα παιδί άφησε δίπλα ένα σημείωμα. «Πάρτε όσα θέλετε. Ο Θεός προσέχει τα μήλα».

Ζ.

Πληρότητα

* ΑΥΞΗΜΕΝΗ πληρότητα εμφανίζουν τα ξενοδοχεία της πόλης. Φαίνεται ότι το «Πάρκο των Ευχών» λειτούργησε θετικά και έκανε τη Λάρισα χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Ζ.Π.

 

 

OTAN KLEINEI H EUNIKH ODOS KOKKALHS

* ΟΤΑΝ κλείνει η εθνική οδός λόγω χιονιά, δεν εξαιρείται κανένας. Ούτε τα κυβερνητικά στελέχη. Έτσι μεταξύ των αποκλεισμένων στην ε.ο. Αθηνών – Λαμίας ήταν και ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης. Η είδηση αναστάτωσε τους συνεργάτες στο πολιτικό του γραφείο στη Λάρισα, καθώς ακυρώθηκαν πολλά προγραμματισμένα ραντεβού που είχε ο Λαρισαίος πολιτικός. Έτσι βγήκαν τα ημερολόγια στο τραπέζι και αναζητούνταν ελεύθερες ώρες και μέρες μέσα στις γιορτές, για να γίνουν τότε, οι χθεσινές ακυρωμένες επαφές.

 

 

EUIMO BAYARIKO MAJIMOS

ΕΘΙΜΟ Βαυαρικό το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έφερε στην Ελλάδα ο πρώτος βασιλιάς Όθωνας», θυμίζει ο Μ. Χαρακόπουλος, ο οποίος βρήκε αληθινό Δέντρο στη Βουλή της Βαυαρίας στο Μόναχο. Όπου και φωτογραφήθηκαν με τον Κώστα Καραμανλή τζούνιορ κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή τους στη Γερμανία. «Μπορεί στα χρόνια της κρίσης να υπήρξαν σκιές στις ελληνογερμανικές σχέσεις, όμως», σχολίαζε ο Λαρισαίος, «στη Βαυαρία όπου υπάρχει αξιόλογη ελληνική παρουσία, είναι εμφανής η επίδραση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού ακόμη και στην αρχιτεκτονική των δημοσίων κτιρίων».

Ζ.

 

 

AYTH TH FORA GIANNAKOP

*ΑΥΤΗ τη φορά τα βλέμματα δεν ήταν προσανατολισμένα στη Μαρία Κοτάκου. Αλλά στον Σωτήρη Γιαννακόπουλο, στο βάθος, κατά την πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών, κυρίως για τους επαγγελματίες. (Μπήκε με το δεξί ο πρόεδρος.)

Ζ.

 

 

KAUORISTIKH MPARGIVTAS

*ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ η συνεισφορά του Κώστα Μπαργιώτα στην ομάδα μπάσκετ της Βουλής. Ιδίως όταν καθόταν στον πάγκο. (Φανερό πάντως ότι του ταιριάζει καλύτερα το ποδόσφαιρο.)

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass