Με τρεις ζάχαρες

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2019 19:03
• ΜΕ δώρα έφυγε από τη Λάρισα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, καθώς όταν ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό της στη χθεσινή εκδήλωση της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνος της πρόσφερε ένα λεύκωμα με την ιστορία των 8.000 χρόνων της Λάρισας και μια πλακέτα με το θεσσαλικό άτι, το σύμβολο της πόλης. Εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Καπετάνος, από την παρουσία της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη στη Λάρισα, την καλωσόρισε δια μικροφώνου ως «η Μαρέβα της καρδιάς μας». Η είσοδος της κ. Μητσοτάκη ήταν πανηγυρική, καθώς εκτός από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου, τα ηχεία μετέδιδαν μουσική που θύμιζε προεκλογική συγκέντρωση. • ΜΕ δώρα έφυγε από τη Λάρισα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, καθώς όταν ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό της στη χθεσινή εκδήλωση της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνος της πρόσφερε ένα λεύκωμα με την ιστορία των 8.000 χρόνων της Λάρισας και μια πλακέτα με το θεσσαλικό άτι, το σύμβολο της πόλης. Εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Καπετάνος, από την παρουσία της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη στη Λάρισα, την καλωσόρισε δια μικροφώνου ως «η Μαρέβα της καρδιάς μας». Η είσοδος της κ. Μητσοτάκη ήταν πανηγυρική, καθώς εκτός από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου, τα ηχεία μετέδιδαν μουσική που θύμιζε προεκλογική συγκέντρωση.

* ΚΑΙ ξαφνικά τόσο γλυκός καιρός... Θα έριξε και τρεις ζάχαρες χθες ο ουρανός. Τι κι αν προαναγγέλλουν τα δελτία ότι από αύριο-μεθαύριο θ’ αρχίσει να χαλάει πάλι, οι Λαρισαίοι απλώθηκαν από χθες και τον απολαμβάνουν.

Σήμερα που θα έχουν διαδοθεί τα νέα, αναμένεται η επέλαση των παππούδων στους οποίους ο χειμώνας είχε επιβάλει στέρηση εξόδου. Προς το μεσημεράκι θα βγουν και τα μηχανοκίνητα, τα τροχοφόρα με τα μωρά του χειμώνα στην πρώτη τους βόλτα.                            

Ζ.

 

Βολεύει

* - ΟΤΑΝ πεθάνω λέω να ζητήσω να με αποτεφρώσουν.

Ο Τυρναβίτης αποκάλυπτε σε φίλο τα σχέδιά του για το μέλλον.

- Με τόσο κρασί και τσίπουρο που έχεις πιεί εσύ, καλύτερα να σε εμφιαλώσουν.

Ζ.

 

Νέα ανατροπή;

* «ΤΟ παράδοξο είναι πως σε μια εποχή που η Ελλάδα άρχισε να γνωρίζει κυβερνήσεις συμμαχιών και η απλή αναλογική νομοθετήθηκε, ο δικομματισμός δεν ηττήθηκε αλλά αναβιώνει με νέους όρους». Η χρήσιμη επισήμανση από τον Ν. Λ. «Τα μικρότερα ενδιάμεσα και πολύτιμα για έναν πολυκομματισμό κόμματα, κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι».

* * *

* ΠΑΜΕ λοιπόν για νέα ανατροπή; «Το πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται όπως και οι ηγέτες και ηγετίσκοι του. Σύντομα πολλά από τα πρόσωπα που ποζάρουν ως πολιτικοί παράγοντες δεν θα είναι στις οθόνες μας και τα πράγματα θα αλλάξουν αθόρυβα ή με πάταγο. Υπάρχουν ηγέτες που έφερε στην επιφάνεια η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού οι οποίοι γράφουν ήδη τα απομνημονεύματά τους».

* * *

* ΕΚΤΟΣ από τους μικρούς όμως επηρεάζονται καίρια και οι βασικοί παίχτες: «Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πλέον και η επανίδρυσή του αφορά την αντιστοιχία της ηγεσίας του με την εκλογική βάση. Η ΝΔ καθώς βιάζεται να πάρει την κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ταυτότητάς της και ο Κ. Μητσοτάκης να εξετάσει το ενδεχόμενο να μη γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Το ΚΙΝΑΛ, με τα χαμηλά ποσοστά του, όχι μόνο δεν μπορεί να μιλά στο όνομα της Κεντροαριστεράς, η οποία σχετίζεται με τον μισό πληθυσμό, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να μην υπάρχει ή να μην είναι στη Βουλή». (Σεναριογράφος σκ-ληρός με όλους.)

Ζ.

 

Νέα ...«Μανωλάδα»

* ΓΙΑ «νέα ...«Μανωλάδα» στη Λάρισα» έκαναν λόγο χθες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Με αφορμή το κρούσμα ρατσιστικής και φασιστικής συμπεριφοράς, από κτηνοτρόφο σε βάρος δύο αλλοδαπών.

Η ευκολία με την οποία τα Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για νέα Μανωλάδα, νέο Κωσταλέξι κ.λπ. είναι γνωστή από παλιά και δυστυχώς δεν θα αλλάξει. Αλλά πρώτα ας σηκώσουν ένα τηλέφωνο, ας ρωτήσουν τι και πώς συνέβη αντί των ανέλεγκτων αντιγραφών. Κάτω, Ανω ή ...Παρακάτω Μηλιά, στα χιλιάδες χρόνια ιστορίας της περιοχής δεν είχαμε και δεν προβλέπεται να αποκτήσουμε ως νομός Λάρισας. Τουλάχιστον με βάση τα όσα προβλέπονται από το πολίτευμα. Τα άλλα περί ρατσισμού και φασισμού, σωστά καταγγέλλονται. Όποιος θέλει να παραστήσει τον άνδρα, όχι σε ανυπεράσπιστους...

Β.Κ.

 

Θράσος

* ΑΚΟΥ να δεις θράσος. Να είναι κάποιος αλλοδαπός στην Ελλάδα, να δουλεύει σε μαντριά και να θέλει και να πληρωθεί κιόλας. Δούλεψε τρεις μήνες τσομπάνος και θέλει και να πληρωθεί. Έλεος δηλαδή...

Β.Κ.

 

Γόνοι

* ΥΠΟΒΟΛΗ υποψηφιοτήτων, περιέγραφε ο Λαρισαίος. Για τις ευρωεκλογές.

- Όνομα;

- Νίκος.

- Επάγγελμα;

- Παπανδρέου. (Υπάρχουν κι άλλοι, συμπεριλαμβανόμενοι επίσης στον όρο «Βαρβιτσιώτηδες» που χρησιμοποιήθηκε προχθές στην εφημερίδα.)

Ζ.

 

Εύσημα

* ΠΟΛΛΟΙ είδαν το συνέδριο στην εφημερίδα, λίγοι αντελήφθησαν ότι το ΣΒΑΚ της Λάρισας είναι το πρώτο που εφαρμόζεται πανελληνίως. Κι η πόλη ήδη διδάσκει ‘’know how’’ καθώς κι αλλού στη χώρα μελετώνται ή συζητούνται Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, την ώρα που στη Λάρισα έχουν προχωρήσει ήδη έργα βάσει της εγκεκριμένη μελέτης.

* * *

* ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ η γενική διευθύντρια του Δήμου Λίλη Γιοβρή, συνέχαιρε πέραν της δημοτικής αρχής και του αντιδημάρχου Δημ. Μαβίδη και τον μελετητή Χρυσόστομο Ριζομυλιώτη, συγκοινωνιολόγο. Και ιδιαιτέρως την ομάδα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που έτρεξε όλη την πολύπλοκη διαδικασία και επέβλεψε τη μελέτη, ήτοι το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων με τον προϊστάμενο Αλέξη Παπαχατζή και τις μηχανικούς Αμαλία Μιχάλη και Τίνη Μαγλαρά. (Έγραψαν ιστορία.)

Ζ.

 

Μπουφές

* ΣΤΙΣ συνεντεύξεις Τύπου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Λάρισας-ΟΚΑΝΑ, υπάρχει πάντα ένας λιτός μπουφές με κουλουράκια, καφέ και τυροπιτάκια, για τους δημοσιογράφους.

Άσχετα αν τις περισσότερες φορές, λόγω της βιασύνης των δημοσιογράφων να προλάβουν την επικαιρότητα, φεύγουν βιαστικοί και μένει ανέγγιχτος, παρόλα αυτά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την κίνηση του φορέα.

Λ.Κ.

 

Προσεγγίσεις

* Κάθε περίπτωση και διαφορετική, ανάλογα την ηλικία ή και το επάγγελμα των Λαρισαίων.

Το νεανικό ζευγάρι:

- Είμαι παρθένος με καρκίνο. Εσύ;

- Σώπα... Εγώ, έχω κάνει σεξ και δεν έχω και τίποτα.

* * *

* Ο μαθηματικός της παρέας:

- Το σεξ είναι πάνω απ’ όλα μαθηματικά. Προσθέτεις το κρεβάτι, αφαιρείς τα ρούχα, διαιρείς τα πόδια και εύχεσαι να μην πολλαπλασιαστείς.

* * *

* Η μεσήλικη:

- Έπιασα τον άντρα μου με πιτσιρίκα στο κρεβάτι.

- Και τι έκανες;

- Της ζήτησα χίλια συγγνώμη για τα χάλια του.

Ζ.

 

Νόμπελ;

* ΝΑ πάρουν το Νόμπελ, ναι. Αλλά αυτό της ειρήνης; Για μια συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών που «υπαγορεύθηκε» από τα ενεργειακά συμφέροντα με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ; Νόμπελ Ειρήνης για μια διεθνή αντιπαράθεση Αμερικανών και Ρώσων στα Βαλκάνια με χαρακτηριστικά ψυχρού πολέμου όταν επίσης στο εσωτερικό των χωρών, καλή ώρα όπως η δική μας ενισχύθηκε ο διχασμός, δηλητηριάζοντας ακόμη και αμούστακα παιδιά;

Στην Ελλάδα όπου δεν δίστασαν, οι μεν της ΝΔ να παριστάνουν τους υπερπατριώτες ψαρεύοντας ψήφους στην πραγματικότητα στα θολά νερά του εθνικισμού και οι δε του ΣΥΡΙΖΑ, να βαφτίζουν φασίστες, αδιακρίτως τους διαφωνούντες ή τους συμμετέχοντες στα πρώτα συλλαλητήρια; Για την ειρήνη θα τιμηθούν;

Β.Κ.

 

Μετοχικό Ταμείο

* «Ούτε φωνή - ούτε ακρόαση» τιτλοφορεί το σημείωμά του για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ο Λαρισαίος Αθ. Α. «Το ταμείο ΜΤΠΥ πληρώνει ως γνωστό το μέρισμα στους συνταξιούχους του ανά τρίμηνο.

Το τελευταίο τρίμηνο είχα περικοπή δύο μερισμάτων, του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, χωρίς καμία ενημέρωση για τον λόγο.

Μάταια προσπάθησα να επικοινωνήσω με το ταμείο, με τα τηλέφωνα επικοινωνίας που η ίδια υπηρεσία έχει ανακοινώσει. Ποτέ δεν τα κατάφερα, παρά τις πολλές προσπάθειες που έκανα.

Προσπάθεια έγινε και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά, δεν έχω καμία πιθανότητα να εξυπηρετηθώ ή έστω να απαντήσουν κάπως;». (Ρητορικό το ερώτημα.)

Ζ.

 

Τους ξέχασαν;

* Δεν μπήκε καλά το ‘19 για τους οκταμηνίτες του Δήμου καθώς λέει δεν έχουν δει φέτος το χρώμα του χρήματος. Κάτι πήγε λάθος, κάτι στράβωσε στην υπηρεσία, δεν προωθήθηκε εγκαίρως η διαδικασία. Ελπίζουν τώρα στο τέλος του μήνα, έτσι τους διαβεβαίωσαν. Τώρα, το πώς περνούν ως τότε είναι άλλη ιστορία.                       

Ζ.

 

Η κ. Βαγενά

και η «Ε»

* Η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Άννα Βαγενά απαντά σε χθεσινό σχόλιο της στήλης:

Αξιότιμε κ. διευθυντά,

Απαντώντας στο δημοσίευμα της στήλης Ψιθυριστά / Φύλλο της 19ης Φεβρουαρίου 2019 της εφημερίδας «Ελευθερία», έχω να πω τα εξής:

Για εμένα δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης της δημοσιότητας, καθώς από αυτή έχω χορτάσει στη ζωή μου.

Εκείνο που διεκδικώ είναι η δημοσιογραφική δεοντολογία, η ίση μεταχείριση, το πολιτικό ήθος και η ηθική. Αυτό.

Δεν πρόκειται να επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα. Και ο νοών νοείτω.

ΥΓ. Γνωρίζω ότι σας έχει αποσταλεί από το γραφείο Τύπου της υπουργού Πολιτισμού δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψή της στη Λάρισα. Θα μπορούσατε ίσως να το δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας. Σε περίπτωση που δεν το έχετε, σας το επισυνάπτω».

* * *

* ΚΑΙ μια απάντηση της «Ε»:

Κύρια Βαγενά,

διαπιστώνουμε ότι μάλλον δεν διαβάζετε την «Ελευθερία». Αλλιώς θα διαπιστώνατε ότι τα όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του ΥΠ.ΠΟ., περιέχονται στο διήμερο ρεπορτάζ της «Ε». Αλίμονο αν περιμέναμε από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου να ενημερωθούμε για την επίσκεψη της υπουργού στη Λάρισα. Προφανώς παρασύρεστε από το πώς λειτουργούν τα site, όχι οι εφημερίδες όπως η «Ε».

Επίσης, απευθυνόμενη στην «Ε», με τα όσα αναφέρετε περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ίσης μεταχείρισης και ήθους, απλά παραβιάζετε ανοικτές θύρες.

 

Φρεναρισμένη ΝΔ

* ΤΟ ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε από καιρό επισήμως του υποψήφιους βουλευτές του, τον συνδυασμό του ΚΙΝΑΛ δηλαδή, οι οποίοι και ξεκίνησαν τον προεκλογικό τους αγώνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λογικό να καθυστερεί, δεν επιθυμεί μεγάλη προεκλογική περίοδο, όπως και κάθε κυβέρνηση, άλλωστε απωθεί τις εκλογές για τον Οκτώβριο. Η ΝΔ όμως; Γιατί το αναβάλλει; Πιθανώς για να μην προκύψουν δυσαρεστημένοι από τους φιλόδοξους που θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων και να μην έχουν αυτοί τον χρόνο να κινηθούν εναντίον. (Το πάει φρεναρισμένα, στον κατήφορο.)

* * *

* ΩΣΤΟΣΟ οι πολιτευόμενοι αδημονούν. Χωρίς να έχουν χρισθεί επισήμως υποψήφιοι βουλευτές, δεν μπορούν να ξεκινήσουν την προεκλογική τους καμπάνια. Κινούνται μόνο παρασκηνιακά, στο ημίφως. Ενώ οι νυν βουλευτές τρέχουν στο ξέφωτο κι επωφελούνται εις βάρος των φερέλπιδων πολιτευτών. Οι οποίοι σπεύδουν κι αυτοί να δώσουν το παρών σε πίτες κει εκδηλώσεις και οι οικοδεσπότες των συλλόγων δεν ξέρουν αν πρέπει να τους προσφωνήσουν και με τι τίτλο. Μιλάμε για πολιτικά δράματα. Φυσικά κάποιοι εξ αυτών, απλώς θέλουν και το λένε ότι θα κατέβουν, τελικά δεν θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο, δεν χωράνε όλοι και το ξέρουν.

* * *

* ΟΙ νυν βουλευτές και εκ νέου υποψήφιοι εξ οφίτσιο ξεκίνησαν τον καλπασμό προς τις κάλπες. Να, στην Καρδίτσα, ο έμπειρος Κ. Τσιάρας οργάνωσε ήδη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, κάνοντας επίδειξη δύναμης, με αφορμή την κοπή της πίτας του πολιτικού του γραφείου. Στη Λάρισα, οι συνάδελφοί του ακόμη το σκέφτονται. Κι έχει ένα ενδιαφέρον το ποιος από τους δύο θα προλάβει τον άλλο, ποιος θα φανεί πιο έτοιμος.

Ζ.

 

Και τα κολάν

* ΤΟ φιλοσοφούσαν χθες στο χαλαρό οι μεσήλικες Λαρισαίοι.

- Γενικά είμαι ωραίος τύπος, ρε σεις. Αρκεί να έχω πιεί πριν μισό κιλό τσίπουρο.

* * *

* - ΕΓΩ πάλι, χθες το βράδυ μέτραγα σαλιγκάρια για να με πάρει ο ύπνος. Βλακεία μου. Μέχρι να περάσει το δεύτερο είχε πάει 5 τα ξημερώματα πια.

* * *

* - ΝΑ το ξέρετε, ότι όπως οι μεθυσμένοι, τα παιδιά έτσι και τα κολάν λένε πάντα την αλήθεια. Ιδίως αυτά, τίποτε δεν μπορούν να κρύψουν.

Ζ.

 

Φιλικά

* ΣΤΗΝ Αγιά λοιπόν, η τακτική της ΝΔ «όλοι φίλοι», δείχνει να ευδοκιμεί. Με την αρωγή και των τοπικών γαλάζιων παραγόντων. Ο Γρ. Καλαγιάς φερειπείν, που έχει ανακοινώσει τη δικιά του, φέρεται με το γάντι στην επικείμενη υποψηφιότητα του Γιάννη Αγγελάκα, απόστρατοι κι οι δυό τους, ο ένας πιλότος ο άλλος γιατρός. Και κανένας δεν επιτίθεται στον έμπορο ορθοπεδικών Δημ. Ευθυμίου, που καθόλου δεν αποκλείεται να είναι κι εκείνος υποψήφιος δήμαρχος. Καθώς ούτε ο Σάκης Ολύμπιος το έχει ξεκόψει, μπορεί και να κάνουν και γαλάζιο κουαρτέτο. (Να μαζευτούν προεκλογικά να παίξουν και καμιά ξερή; Κι όποιος κερδίσει).                               Ζ.


Ξέρει

* ΤΑ γνωρίζει τα κατατόπια στην Ίωνος Δραγούμη, ο Αιμίλιος Νταγιάννης, που συμφώνησε με τον δήμαρχο ότι θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό του. Τόσα χρόνια ήταν διευθυντής στο υποκατάστημα της Πειραιώς κολλητά στο Δημαρχείο... Προκάλεσε αίσθηση το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας. Τραπεζικό στέλεχος στην Αγροτική και μετέπειτα Πειραιώς, πάνω από δέκα χρόνια πρόεδρος στο Οικονομικό Επιμελητήριο, εκλεγόμενος σε αλλεπάλληλες θητείες. Ξέρει από εκλογές ο βλάχος, έχει δράση και αναγνωρισιμότητα αλλά και διεισδυτικότητα πολύ πέραν του ΠΑΣΟΚ, αμφιπλεύρως κιόλας. Και με εμπειρία, «αυτός είναι για να διοικήσει», έλεγε τοπικός παράγοντας.

Ζ.

 

Επισκέπτρια

* - Ε βρε παιδιά, μην της το κάνετε κι εσείς αυτό...

Συζητούσαν χθες στη Λάρισα για τα νευράκια της Α. Βαγενά.

- Μα ηθοποιός χωρίς φώτα, κάμερες, φωτογραφίες, ίσον θάνατος.

- Κι επιπλέον, μια στις τόσες εμφανίζεται στη Λάρισα, να μη βγαίνει και φωτογραφίες;    

Ζ.

 

 

--------------------------------------

 

 

EKTOS APO THN KOPH UELEI KAI DIANOMH

• ΕΚΤΟΣ από την κοπή θέλει και διανομή η πίτα της Πυροσβεστικής. Να λοιπόν επί το έργον οι πυροσβέστριες στη Λάρισα. Νοικοκυρεμένες δουλειές και στην κατάσβεση και παντού.                                         Ζ.

 

KAMARVNEI O DHMARXOS JENAGVNTAS STHN POLH

• ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ο δήμαρχος ξεναγώντας στην πόλη του επισκέπτες που μετείχαν στο συνέδριο για την Αστική κινητικότητα, καθώς τους αναλύει πως άρχισε ήδη να εφαρμόζεται το σχέδιο.

Ζ.

 


 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass