ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 19:04
• ΠΕΡΑΝ των ευρωπαϊκών, ο Κ. Αγοραστός διατηρεί και υπερατλαντικές σχέσεις. Πολύ θερμές φερειπείν με τον πρώην συνάδελφό του στις ΗΠΑ Κρις Σπύρου, τον Αμερικανοκαρδιτσιώτη. «Στην πολιτική υπάρχουν πολλοί αγορασμένοι αλλά ένας Αγοραστός», ήταν το ευφυολόγημα με το οποίο τον φιλοδώρησε.  Ζ. • ΠΕΡΑΝ των ευρωπαϊκών, ο Κ. Αγοραστός διατηρεί και υπερατλαντικές σχέσεις. Πολύ θερμές φερειπείν με τον πρώην συνάδελφό του στις ΗΠΑ Κρις Σπύρου, τον Αμερικανοκαρδιτσιώτη. «Στην πολιτική υπάρχουν πολλοί αγορασμένοι αλλά ένας Αγοραστός», ήταν το ευφυολόγημα με το οποίο τον φιλοδώρησε. Ζ.

Βρεγμένοι;

* ΟΠΟΤΕ λογικά σήμερα, σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά, οι Λαρισαίοι θα ξυπνήσουν βρεγμένοι. Μπόρες μέσα στη νύχτα, λέει, που θα γίνουν βροχούλες στη διάρκεια της μέρας. Ας τα κάνει και λιγάκι μούσκεμα ο καιρός, τι πειράζει...

Ζ.

 

Άντε γεια

* ΌΤΑΝ σαν σήμερα Παρασκευή σου λέει κάποιος συνάδελφος, εκεί προς το μεσημεράκι, «Καλό Σαββατοκύριακο», στην πραγματικότητα εννοεί «Μη με ξαναενοχλήσεις μέχρι τη Δευτέρα».

Ζ.

 

Κι άλλη;

* Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης προτίθεται να δημιουργήσει Αναπτυξιακή Εταιρεία, που έλειψε τόσα χρόνια από την πόλη και η οποία θα διαχειρίζεται με τη δέουσα ευελιξία ζητήματα της Λάρισας. Να όμως που, όπως έγραφε χθες η εφημερίδα, αναζωογονείται η ΑΕΝΟΛ, απέκτησε νέα διοίκηση η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι ΟΤΑ, όλοι οι δήμοι του νομού κι η Περιφέρεια. Και ο δήμος της Λάρισας που εκπροσωπείται σε λίαν υψηλό βαθμό διά του Γ. Σούλτη. Βέβαια η ΑΕΝΟΛ έχει το κέντρο βάρους της στην Ελασσόνα, όμως επιδιώκει να καλύψει όλο τον νομό. Επομένως, ανταγωνισμός;

Ζ.

 

Κυνηγιούνται

* ΝΑ ήταν τουλάχιστον υπουργοί, να είχαν κάποιες αρμοδιότητες... Η αδικία του να είσαι επαρχιώτης βουλευτής, να τρέχεις και να μη φτάνεις. Να προλαβαίνεις να δείξεις το ενδιαφέρον σου για τα πάντα, όχι για τα ζώα της Κίνας που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, να νοιάζεσαι για όλα τα θέματα της περιφέρειάς σου, να προλαβαίνεις ακόμα και όσα δεν έχουν ανακύψει.

* * *

* ΝΑ παρακολουθείς ταυτόχρονα και τις κινήσεις του αντιπάλου. Που δεν είναι άλλος από τον τυπικά συναγωνιστή σου στο κόμμα, ανταγωνιστή όμως στη συγκομιδή σταυρών. Κι ας είναι τόσο μακριά ακόμη οι επόμενες εκλογές. Εκτός αν πρόκειται για κεκτημένη ταχύτητα από τις προηγούμενες.

* * *

* ΘΑ έχει και τριάντα-σαράντα χρόνια που συζητείται η ανακατασκευή, ο εκσυγχρονισμός του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων. Ή καλύτερα Φαρσάλων-Λάρισας, αφού οι Φαρσαλινοί είναι που «κόβονται» και οι κάτοικοι των ενδιάμεσων χωριών επίσης. Σωστό και δίκιο κι όλο περιμένουν. Η υπόθεση ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα έντονα. Κι εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας Βαγγέλης Μπαλατσός. Όχι ως Φαρσαλινός, αλλά ως κυνηγός. Καθώς οι βουλευτές κυνηγιούνται, μεταξύ τους.

* * *

* ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ λοιπόν ο Μ. Χαρακόπουλος τον νέο υπουργό Δημοσίων Έργων Κ. Καραμανλή, που ακόμα δεν έχει μπει καλά-καλά στο νόημα, του έθεσε λέει το ζήτημα και εξασφάλισε ένα ακόμη «θα». ΘΑ γίνει ο δρόμος...

Επισκέπτεται κι ο Χρ. Κέλλας τον νέο δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, συζήτησαν λέει το ζήτημα και προέκυψε ένα ακόμη «να». ΝΑ γίνει ο δρόμος... (Θα μπορούσε να θεωρηθεί και συνδυαστική πολιτική της ΝΔ. Αν δεν είχαν τα άγχη μεταξύ τους οι βουλευτές.)

Ζ.

 

Πορεία

* ΝΕΑ παιδιά, χαμόγελα, πλακάτ, συνθήματα, τραγούδια, ρυθμός και πορεία. Απέναντι σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό. Ένα (σαν το προχθεσινό) απόγευμα του Σεπτέμβρη του 2019 στη Λάρισα, μπορεί να χαρακτηριστεί και ιδανικό. Με τόσα που έχουνε δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, το λες και «υγεία». Ούτε στη Λάρισα, ούτε πουθενά... Σωστά.

Κ.Γ.

 

Δικαστήρια

* ΝΑ λοιπόν που τα δικαστήρια της Λάρισας αποτελούν και τόπο έκθεσης των έργων φυλακισμένων. Πρωτότυπη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ιδέα των ανθρώπων του συλλόγου «Διέξοδος» να δημιουργήσουν ένα χώρο όπου εκτίθενται όσα φτιάχνουν με τα χέρια τους οι κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας. Υπάρχουν και τηλέφωνα για παραγγελίες, για όσους ενδιαφέρονται: 6971-707.566, 6986-640.090.

Κ.Γ.

 

Δίαιτα «Keto»

* ΠΑΝΤΟΤΕ κεφάτα τα φαγανά παιδιά της Λάρισας, πάντοτε.

- Κάνω τη δίαιτα «Keto» ρε σεις. Τρώω καιτο πρωί καιτο μεσημέρι καιτο βράδυ.

* * *

* - ΆΣΕ, ρε φίλε... Έχω βάλει δέκα κιλά σ’ ένα χρόνο...

- Από θυρεοειδή;

- Από γυροειδή.

* * *

* - ΚΑΠΟΙΟΣ από το σπίτι έφαγε χθες όλα τα σοκολατάκια.

- Μόνος σου δε μένεις;

- Εμένα υποψιάζομαι κι εγώ ρε φίλε...

Ζ.

 

Πότε;

* - ΕΔΩ κι ένα μήνα έχουμε κομμένα κλαδιά στην οδό Κοσμά Αιτωλού 3 στο Λιβαδάκι, διαμαρτύρεται επωνύμως ο Λαρισαίος Γ.Μ.

- Μήπως θα έπρεπε να πάρετε στην υπηρεσία του Δήμου αντί για την εφημερίδα;

- Πήραμε, ξανά και ξανά. Τώρα μας είπαν ότι είναι χαλασμένο το μηχάνημα και δεν μπορούν να έρθουν να τα μαζέψουν...

- Ε, άμα είναι χαλασμένο...

- Θέλουμε όμως να γραφεί στην εφημερίδα η διαμαρτυρία μας. (Σωστό. Μπας και επισπεύσουν την επισκευή.)

Ζ.

 

Ως κράτος

* ΤΟ ανέσυρε από φύλλο της εφημερίδας τέτοια εποχή, το 1955 όμως, ο εντεταλμένος αρχειοφύλαξ Ε.Ρ.

Δι’ αποφάσεως του υπουργού Κοινωνικής Προνοίας παρατείνεται η λειτουργία των οίκων ανοχής επί δίμηνον από της λήξεως της προηγουμένης τριμήνου προθεσμίας ήτοι μέχρι της 22ας Δεκεμβρίου.

(Συμπέρασμα; Η Ελλάδα ως κράτος πάντα με παρατάσεις λειτουργούσε).

Ζ.

 

Στην κόντρα

* «ΤΗΝ καλύτερη κωλοτούμπα όμως, οι κυβερνώντες την κρατούσαν για το τέλος. Αθώωσαν εν ριπή οφθαλμού τον άλλοτε σκευωρό Αλέξη.

Όλα τελικά τα μηχανεύτηκε ο Παπαγγελόπουλος...

Κι έτσι η σκευωρία της Novartis, που είχε γίνει προεκλογική σημαία του Μητσοτάκη, ως διά μαγείας θα εξαφανιστεί. Σαν να μην υπήρξε ποτέ...

Μήπως στον βωμό του δικομματισμού όλα θυσιάζονται; Διότι αυτό συμπεραίνεται από τη μετεκλογική μετάλλαξη του Μητσοτάκη. Κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Τσίπρα όρθιο, ώστε να εδραιωθεί ως ο δεύτερος ισχυρός πόλος».

Είναι το antinews.gr ή καλύτερα antoinews, του οργισμένου Αντ. Σαμαρά που ξιφουλκεί.

* * *

* «ΚΟΥΝΙΑ που σας κούναγε κύριοι του Μαξίμου. Ο λαός σάς εξέλεξε για να φύγει ο Τσίπρας και να αναπνεύσει η πατρίδα, όχι για να χαριεντίζεστε μαζί του.

 Σύντομα θα διαπιστώσετε την οργή του. Μέχρι τότε επαναπαυθείτε στις στημένες δημοσκοπήσεις και στο 70% αποδοχής.

Ανάλογο έδιναν και στον Τσίπρα. Με τα γνωστά αποτελέσματα...».

 (Θα τους πάει άραγε κι αυτούς «μέχρι τέλους»;).

Ζ.

 

Ποδήλατα

* ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ποδήλατα χθες το κέντρο της Λάρισας. Άλλη μια δράση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αστικής Κινητικότητας έλαβε χώρα στην πόλη. Όμως καλό θα είναι να σκεφτούμε και πόσο σεβόμαστε τους χώρους των άλλων και τις υπόλοιπες ημέρες.

* * *

* ΑΣ πάρουμε για παράδειγμα τη Μ. Αλεξάνδρου με τη νέα της μορφή. Λίγοι πεζοί σέβονται τον ποδηλατόδρομο, ελάχιστοι ποδηλάτες σέβονται τη λωρίδα για τα λεωφορεία και τα ταξί και ακόμα πιο λίγοι οι οδηγοί ΙΧ σέβονται τους πεζούς σε σημεία που έχουν προτεραιότητα (για σκεφτείτε τη διασταύρωση 28ης και Κούμα). Ωραίο πράμα να σκέφτεσαι και τον διπλανό. Ε;

Κ.Γ.

 

Και η μπάλα

* ΕΧΕΙ κι άλλα να αντιμετωπίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Όταν κομματικοποιείται το ποδόσφαιρο... Μέσα στη μεγάλη του χαρά, μετά την εμφάνιση με την Τότεναμ κι όχι επειδή παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα η ανακρίτρια της υπόθεσης «Noor 1», ο Βαγγ. Μαρινάκης λοιπόν, μίλησε αμέσως για «επιστροφή στην κανονικότητα» και το περσινό «πρωτάθλημα των Πρεσπών». Κι άντε να τα ξεμπλέξει ο πρωθυπουργός...

Ζ.

 

Υπερωρίες

* ΠΑΛΙ σοβαρά θέματα απασχολούσαν τη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Φοβάμαι μη με πάρει καμιά μέρα ο ύπνος στη δουλειά και κάτσω υπερωρία. Δεν την μπορώ την εκμετάλλευση βρε παιδιά...

* * *

* - ΞΕΡΕΙ κανείς πόση ζάχαρη βάζουμε στα «όνειρα γλυκά», γιατί τώρα τελευταία δεν μου πετυχαίνουν;

* * *

* - ΠΑΝΤΩΣ είδα απίστευτη αλλαγή στον εαυτό μου με το τρέξιμο. Να, π.χ. τώρα κουτσαίνω.

Ζ.

 

Τη ζεμάτισε

* ΜΗΝΥΜΑ από τον Νίκο στη Νίκη. Από τον παλιό υπουργό Παιδείας στην τωρινή. Με αφορμή τη διαγραφή του θρησκεύματος από τα απολυτήρια του Γυμνασίου. Πράγμα που δεν είχαν πετύχει οι συριζαίοι, ούτε που το άγγιξαν. Λέει λοιπόν ο Φίλης στην Κεραμέως ότι μπορεί να υπολογίζει στη συμπαράστασή μας απέναντι στις επιθέσεις που ήδη δέχεται από σκοταδιστικούς κύκλους...». Το χειρότερο που μπορούσε να της κάνει. Τέτοια συμπαράσταση, να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Ζ.

 

Μήνυμα;

* - ΔΗΛΑΔΗ ο Παπαγγελόπουλος θα τιμωρηθεί επειδή ήταν της ΝΔ και πήγε με τους απέναντι;

Ο Λαρισαίος έδινε και μια άλλη διάσταση χθες συζητώντας στην παρέα.

- Πρώτον, δεν θα τιμωρηθεί τελικά, τον προσγείωσε ο διπλανός του. Τον φοβερίζουν λιγάκι, ναι. Βασικά όμως μπορεί να στέλνουν μήνυμα στους δικούς του, τον Παυλόπουλο και τον Καραμανλή.

- Σωστά... Κοντεύει και η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

* * *

* ΚΙ η συζήτηση συνεχιζόταν.

- Καυγάς σαμαρικών λοιπόν κατά καραμανλικών κι ο Μητσοτάκης στη μέση να κινδυνεύει να τον πατήσουν;

- Εκτός κι αν αυτός στη μέση είναι που τους βάζει, ώστε να τους αλληλοεξουδετερώσει.

Ζ.

 

Με μέσον

* - ΕΔΩ τη σήμερον ημέρα η άλλη πάει κι αφήνει 15.000 στην πλατεία να σώσει την κόρη της από δικαστική περιπέτεια, με μέσον. Έτσι πίστεψε...

Απίστευτο του φαινόταν του Λαρισαίου διαβάζοντας το συμβάν στην εφημερίδα. Κι ας έχουν κάνει βούκινο την κομπίνα οι αρχές, μέσω των ΜΜΕ. Χαμπάρι...

- Δεν υπάρχει σωτηρία, σας λέω...

Ζ.

 

Κάπνισμα

* Τα έχει πάρει άσχημα ο Κικίλιας με το κάπνισμα. Θα εφαρμόσει την απαγόρευσή του κανονικά. Σε παιδικές χαρές, γήπεδα και όπου αλλού χρειάζεται, λέει. Φαίνεται πως δεν θέλει να κάνει πίσω. Διαβάζοντας για μια ακόμα φορά την πρόθεση του πρώην μπασκετμπολίστα, ο Λαρισαίος έκανε ένα φλας μπακ σε εμπειρίες από τα γήπεδα του εξωτερικού και τα περιέγραφε στην παρέα του.

* * *

• ΑΠΟ τότε που έπαιζε η ΑΕΛ στο Μπλάκμπερν, εποχές 2008. «Χάσαμε το ένα ημίχρονο γιατί καθυστερήσαμε με τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία και μόλις μπήκαμε άναψα τσιγάρο από τη σκασίλα» τα έλεγε με πάθος και θυμόταν πως είχε περισσότερα μαλλιά τότε «Γυρίζει ένας τύπος από μπροστά και μου ζητάει τζούρα. Πάρτο όλο ρε φίλε, άσε μας και συ του απαντώ. Εκείνος παίρνει τζούρα και το πετάει κάτω» συμπεραίνει πως έπεσε σε περίεργο.

* * *

* «Ανάβω άλλο τσιγάρο μετά από λίγο, γυρίζει ξανά ο ίδιος και μου ζητάει πάλι τζούρα. Ρε φίλε πάρτο όλο και άσε μας στην ησυχία μας και συ, του απαντώ. Μου εξηγεί όμως πως φοβάται να κρατήσει το τσιγάρο γιατί απαγορεύεται το κάπνισμα και το πρόστιμο είναι τσουχτερό. Να, κάνει και μου δείχνει τους τύπους με τα κίτρινα μπλουζάκια που κοιτούν στην κερκίδα». Τα ήξερε γιατί ήταν κάτοικος Αγγλίας με λαρισινή καταγωγή, συμπλήρωνε. Το έσβησε ο Λαρισαίος, μα ευτυχώς είχε νύχια για φάγωμα καθώς η αγωνία ήταν μεγάλη. Πέρασαν οι «βυσσινί» στους ομίλους του Europa League, γλίτωσε ευτυχώς και το πρόστιμο. Διπλό κέρδος...              

Κ.Γ.

 

Παραποταμίως

* ΘΑΛΑΣΣΑ στα Τρίκαλα; Σχεδόν. Για αρχή άπλωσαν λέει ξαπλώστρες στην όχθη του Ληθαίου. Κι επειδή αυτός τυγχάνει παραπόταμος του Πηνειού, ε σύντομα θα κατηφορίσει η θάλασσα και προς Λάρισα.

Ζ.

 

Μεγάλο ατού

* ΝΕΑ σεζόν κι ο Λαρισαίος μπάρμπας πλησιάζει τη νόστιμη πιτσιρίκα στο γυμναστήριο.

- Ποιο μηχάνημα θες να χρησιμοποιήσω να σε εντυπωσιάσω;

- Το ΑΤΜ της τράπεζας στην είσοδο.

Ζ.

 

Αντωνιάδου

* ΕΛΕΝΗ Αντωνιάδου. Το πρόσωπο των ημερών. Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος γύρω από το όνομά της και τη θρυλούμενη εργασία της στη NASA. «Με τέτοιο ξεμπρόστιασμα πάντως, θα αναγκαστεί όντως να πάει στη NASA. Μόνο στο φεγγάρι ίσως μπορέσει να βρει ησυχία» σχολίαζαν εύστοχα στο διαδίκτυο και μετά στα διαστημικά στέκια της πλατείας Ταχυδρομείου...

Κ.Γ.

 

-----------------------

 

PERISSECAN TA XAMOGELA IERVNYMOS• ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ τα χαμόγελα, μετά την πετυχημένη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη, στους διοργανωτές της όμορφης βραδιάς, με τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο να βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για την επόμενη εκδήλωση. Αν και για την προετοιμασία της ο π. Ιγνάτιος ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με την ολοκλήρωσή της, η «ψυχή» της εκδήλωσης προτίμησε τα μετόπισθεν.

Γ.Ρ.

 

 

-----------------------

 H PODHLASIA EINAI KAI POLITISMOS

• Η ποδηλασία είναι και πολιτισμός - Σάπκας, θέλει και τροχονομική προστασία-Καφετζής. Να, χθες στην πλατεία...

Ζ.

 

-----------------------

 

 NA KAI MIA DIDAKTIKH SELFIE

• ΝΑ και μια διδακτική selfie. Όπου ο Σταμάτης Σπανουδάκης δείχνει στη Στέλλα Μπίζιου πού είναι το σωστό να κοιτάζει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass