ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2020 19:08
*ΠΟΙΟΣ είπε ότι δεν είναι δύσκολη η δουλειά του περιφερειάρχη…  Ζ. *ΠΟΙΟΣ είπε ότι δεν είναι δύσκολη η δουλειά του περιφερειάρχη… Ζ.

Σύντομα

*ΛΙΓΑΚΙ υπομονή συστήνει ο Λαρισαίος.

- Σε έξι μήνες από τώρα θα καθόμαστε στο μπαλκόνι και θα φτύνουμε τα κουκούτσια απ’ το καρπούζι.

Ζ.

 

Παραιτήθηκε

*ΕΚΤΟΣ απ’ το Brexit, προέκυψε και Megxit. Απ’ το παλάτι. Και βούιξε το ίντερνετ και στη Λάρισα.

- Η Μέγκαν είναι η μόνη που παντρεύτηκε πρίγκιπα και τον έκανε βάτραχο.

***

*-ΑΣΕ φίλε δεν παλεύεται η ανεργία πια. Να σκεφτείς ότι κι ο πρίγκιπας Χάρι που ήταν άνεργος, παραιτήθηκε.

***

*- ΟΥΤΕ 20 μήνες η Μέγκαν μαζί του και τον έπεισε να παραιτηθεί από πρίγκιπας. Εγώ πάλι τον έχω 10 χρόνια τον άχρηστο και ακόμα δεν έχει μάθει πού είναι τα ρούχα του και πότε πρέπει να μπουν στα άπλυτα για πλύσιμο. Δίδαξε Μέγκαν...

***

*- ΑΝΗΣΥΧΙΑ σαρώνει τον ανδρικό πληθυσμό καθώς αναμένεται κύμα του στυλ «ορίστε, κοτζάμ πρίγκιπας ο άλλος και παραιτήθηκε για χάρη της, εσύ τι έχεις κάνει για μένα;»

Ζ.

 

Δεν γίνεται

*ΟΣΟ για τον ΧΥΤΑ, τη σύγχρονη χωματερή δηλαδή που υποδέχεται τα σκουπίδια όλου του νομού Λάρισας πια, όλοι το γνωρίζουν, πόσο μάλλον οι συνετοί δήμαρχοι, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την τεχνογνωσία και τον υπηρεσιακό μηχανισμό του μεγάλου εκ των δήμων, αυτού της Λάρισας δηλαδή. Στον οποίο άλλωστε ανήκε η εγκατάσταση πριν την παραχωρήσει στον Σύνδεσμο των επτά δήμων, τον ΦοΔΣΑ. Παραταξιακά πείσματα δεν νοούνται, πόσο μάλλον προσωπικά μικροσυμφέροντα. Τα σκουπίδια δεν είναι γαλάζια, πράσινα ή κόκκινα. Είναι μαύρο φίδι που μας έφαγε όλους, άμα χαλάσει η ισορροπία του συστήματος. Κόντρα στην εκάστοτε δημοτική αρχή της Λάρισας, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να δουλέψει το σύστημα διαχείρισης των σκουπιδιών.

Ζ.

 

Αναμνήσεις

*ΔΕΝ ξεχνώ... Αρκετοί Λαρισαίοι νεοδημοκράτες προχώρησαν χθες σε αναμνηστικές αναρτήσεις για τι; 10.1.2016, τιμώντας την επέτειο ανάδειξης του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Που μετά έγινε πρωθυπουργός και κυβερνά τη χώρα. (Προεξάρχουσας φυσικά της Λένας Αξιόγλου. Δεν είχε τότε ο πρόεδρος και πολλούς πιστούς στη Λάρισα.)

Ζ.

 

Χειρουργήθηκε

*ΑΠΟΒΡΑΔΥΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο, το πρωί χθες στο προγραμματισμένο χειρουργείο, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη. Ο δήμαρχος χειρουργήθηκε στη μέση που τον ταλαιπωρούσε πολλά χρόνια, μια πάθηση που αποδόθηκε στην επαγγελματική ασθένεια των οδοντιάτρων λόγω της στάσης του σώματος κατά την εργασία τους.

Όλα πήγαν καλά και επισκεπτήριο οι γιατροί επιτρέπουν από βδομάδα. Ο δήμαρχος χειρουργήθηκε στο ‘’Ιασώ’’ από τον Τρικαλινό ορθοπαιδικό γιατρό Σωτ. Μιχαλίτση, εξειδικευμένο στη Γερμανία στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης, μαθητή του Κ. Μαλίζου στην Ιατρική της Λάρισας και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ο καθηγητής ήταν παρών στην επέμβαση. Θα ακολουθήσει διάστημα αποθεραπείας μερικών εβδομάδων και ο Απ. Καλογιάννης θα εμφανιστεί ξανά στο ‘’γήπεδο’’ προχωρημένο Φεβρουάριο. (Περαστικά...)

Ζ.

 

Με τον κτηνίατρο

*ΤΗΝ ώρα που στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή μπαινόβγαιναν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί, ο Μ. Χαρακόπουλος υποδεχόταν στο Κοινοβούλιο τον Λαρισαίο καθηγητή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέκο Γκόβαρη. Και καθώς η επερώτηση που βρισκόταν σε εξέλιξη στην Ολομέλεια ήταν για τα αγροτικά, μοιραία η συζήτησή τους στο καφενείο της Βουλής είχε έντονο αγροτικό χρώμα.

Ζ.

 

«Ατυχούς στιγμής»

*ΩΣ γνωστόν πάντα φταίνε οι άλλοι, οι πείξες-δείξες, κακόπιστοι γενικώς. «Σχετικά με ανάρτησή μου που διακινείται από κάποιους κακόπιστους και η οποία ήταν αποτέλεσμα μιας ατυχούς στιγμής, δηλώνω κατηγορηματικά ότι σέβομαι όλους τους συναδέλφους μου Προέδρους στην Ολομέλεια και τον Πρόεδρο αυτής. Η εν λόγω ανάρτηση αποσύρθηκε εν τη γενέσει της και για μένα και κάθε καλόπιστο το θέμα θεωρείται λήξαν». Υπογραφή Νικολέττα Μπασδέκη, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

***

*ΤΙ συνέβη; Η πιπεράτη δημόσια ανάρτηση ταξίδεψε, έφυγε κι από το f/b και βρέθηκε σε μεγάλα αθηναϊκά sites. Ακριβώς επειδή ήταν της προέδρου. Κι έγινε πανικός, κόλαση.

Επρόκειτο για σχολιασμό φωτογραφίας από γαμήλια δεξίωση στη Λαμία. Η νύφη μαζί με τον γαμπρό, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Λαμίας Θανάση Μακρυγιάννη και μαζί τους ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΛ Δημήτρης Κατσαρός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός καθώς και ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Αλεξανδρής.

***

*ΤΟ στιγμιότυπο προκάλεσε την έκρηξη της Νικ. Μπασδέκη. Όλοι εύχονταν στους νεόνυμφους κι εκείνη άρχισε τα γαλλικά, κατά των εικονιζόμενων προέδρων. Χαμός. Αργότερα διέγραψε τα σχόλιά της, το f/b όμως δεν αστειεύεται, δεν μαζεύεται ό, τι έχει φύγει. (Γι’ αυτό και οι συγγνώμες και οι διαβεβαιώσεις, για τα ασυμμάζευτα.)

Ζ.

 

Άλλοι χρόνοι

*«ΧΑΙΡΟΜΑΙ διότι η υλοποίηση ενός προβληματικού οδικού δικτύου, του δρόμου Λάρισα - Φάρσαλα, που επί 5 χρόνια είχε βαλτώσει, αποκτά νέα δυναμική...». Η δήλωση του βουλευτή Μ. Χαρακόπουλου. Ο οποίος με εύσχημο τρόπο διέγραψε τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων. Διότι με το συγκεκριμένο έργο παίζουν κρυφτό μετρώντας πέντε-δέκα-δεκαπέντε... Και βάλε και βάλε, χρόνια.

***

*ΠΙΟ ειλικρινής ο επίσης νεοδημοκράτης βουλευτής Χρήστος Κέλλας, εξήρε την παραχώρηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας «ώστε να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία των Αθηνών μετά από πολλά χρόνια απραξίας και υποσχέσεων». Λίγο πιο αόριστη διατύπωση, που όμως δεν περιορίζει χρονικά κι άρα πιο αληθινή.

***

*ΚΙ ακολούθησε η καινούργια, η Στέλλα Μπίζιου, που εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της, υπενθυμίζοντας πως «πριν από ένα μήνα είχα προτείνει στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών τη συγκεκριμένη λύση. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έγινε αποδεκτή». Μόνο μην μπερδευτεί κανείς από τους ψηφοφόρους της και θεωρήσει ότι πρόκειται για δικό της έργο. (Τρεις γαλάζιοι βουλευτές, τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις.)

Ζ.

 

Πρόθυμοι

*Η κοινή λογική δοκιμάζεται κάποιες φορές στις συζητήσεις μεταξύ των Λαρισαίων.

- Όλοι οι άντρες ίδιοι είστε...

- Καλά, έπρεπε κι εσύ να τους δοκιμάσεις όλους;

***

*- ΤΕΛΙΚΑ χώρισες...

- Ναι, δεν πήγαινε άλλο.

- Και με τη διατροφή τι θα κάνεις;

- Θα παραγγέλνω απ’ έξω.

***

*- ΡΕ φίλε, μια χάρη ρε συ... Αύριο είναι να βγάλω τη Μαρία για φαγητό κι ύστερα λέω να την πάω στο ξενοδοχείο. Είμαι άφραγκος όμως...

- Μη σε νοιάζει ρε συ... Θα την πάω εγώ. Γι’ αυτά είναι οι φίλοι.

Ζ.

 

Μόνο γαλάζιοι

*ΓΙΑ το προσφυγικό ήταν προφανής ο λόγος. Οι αρμόδιοι υπουργοί καλούν σε συσκέψεις στην Αθήνα, ανά περιοχή, μόνο τους γαλάζιους βουλευτές και δημάρχους της επαρχίας. Αλλεπάλληλες επαφές, πολύωρο ψηστήρι. Δεν ήταν μόνο με τους Λαρισαίους προχθές, είχαν πριν και τους Μακεδόνες, ύστερα και τους Λαμιείς. Μπας και τους καταφέρουν, όχι να δεχτούν πρόσφυγες αλλά να μην αντιδράσουν τόσο έντονα στη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Παντού όμως συναντούν άρνηση. Το ήξεραν, το περίμεναν. Κι οι επαρχιώτες έχουν κι αυτοί να δώσουν λόγο στον κόσμο τους.

Επομένως, όπως είχαν στρώσει προεκλογικά αναλόγως και θα κοιμηθούν τώρα. Άυπνοι θα μείνουν δηλαδή. (Αν και το ψηστήρι συνήθως αποδίδει κάποια στιγμή, το μασάζ μαλακώνει τα πράγματα.)

Ζ.

 

Αλλιώς

*ΜΟΝΟ γαλάζιοι όμως, βουλευτές και δήμαρχοι, οι προσκεκλημένοι και του υπουργού Καραμανλή στη σύσκεψη για την υπόθεση του δρόμου προς Φάρσαλα. Παρότι στην προηγηθείσα σύσκεψη του περιφερειάρχη είχαν μετάσχει όλοι όλων των κομμάτων. Κι είχαν συμφωνήσει, ομονοούντες. Στην Αθήνα όμως, η κυβέρνηση δεν επιδιώκει ιδιαίτερη συναίνεση. Μη μοιραστεί τη δόξα;

***

*ΩΣΤΟΣΟ στην αντίστοιχη κι ακόμη πιο σοβαρή σύσκεψη για τα έργα του Αχελώου, την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Γεραπετρίτης, που είναι και ο ανώτερος όλων ως δεξί χέρι Μητσοτάκη, καλεί τους πάντες όλους. Βουλευτές και δημάρχους όλων των κομμάτων από ολόκληρη τη Θεσσαλία. Διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων;

- Ίσως, διότι εν προκειμένω σκέφτονται ότι μπορεί να εκθέσουν τους συριζαίους με τη στάση τους, είπε ο μακιαβελικός τύπος. (Τόσο μηχανορράφοι άραγε;)

Ζ.

 

Ξενύχτι

*ΕΙΧΕ αργήσει πολύ το προηγούμενο βράδυ η νεαρή Λαρισαία.

- Σήκω, σχολείο...

- Μμμ...

- Σήκω σου λέω, σχολείο....

- Μμμ... Σε λίγο.

- Σήκω μαμά. Θ’ αργήσω.

Ζ.

 

Διίστανται

*ΤΟ είπε ξεκάθαρα ο αρμόδιος υπουργός, που όταν είχε αναλάβει ομολόγησε πως δεν γνώριζε και πολλά για τον αγροτικό τομέα. Μάλλον πέρασε ταχύρρυθμα ο Μάκης Βορίδης. Κι έτσι τώρα λέει κάνοντας τον εξάμηνο απολογισμό του πως «υλοποιήσαμε το 70% των προεκλογικών υποσχέσεών μας». Το έγραψε η εφημερίδα. (Άρα δεν έχουν να περιμένουν και πολλά οι αγρότες. Ένα 30%, το πολύ...)

***

*ΤΟ διάβασε ο Λαρισαίος καθημερινός αναγνώστης και απόρησε. Καθότι την Κυριακή είχε διαβάσει στην εφημερίδα τη βουλευτή της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου να υπερηφανεύεται στη συνέντευξή της για το τεράστιο κυβερνητικό έργο σε τόσο σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα υστέρηση ως τώρα στον πρωτογενή τομέα. «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταθούμε στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων της χώρας μας», είπε. (Ποιος έχει δίκιο; Ο Αθηναίος υπουργός ή η βουλευτίνα που εκλέγεται σε αγροτοκτηνοτροφική περιοχή;)

Ζ.

 

Σοβαρά;

*ΚAI η ΑΕΛ παρούσα στην εκδίκαση της καταγγελίας του Ολυμπιακού κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την υπόθεση της πιθανής συνιδιοκτησίας, μη φοβούμενη πως όταν μαλώνουν στον βάλτο τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Και με την ευκαιρία διατυπώθηκε η προχωρημένη νομική πρόβλεψη πως αν αποδειχθεί η κατηγορία η μεν Ξάνθη θα υποβιβαστεί, για τον ΠΑΟΚ όμως «μπορεί να είναι διαφορετική η τιμωρία, αφαίρεση βαθμών ή πρόστιμο». Σοφία θέλει; Πιο εύκολο θα ήταν για την κυβέρνηση να παραχωρήσει το όνομα Θεσσαλονίκη στην πόλη των Σκοπίων και να φορέσει στον Μεγαλέξαντρο τούρκικο σαρίκι, παρά να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ.

Ζ.

 

Πολεμιστές

του πληκτρολογίου

*Ο Ρέμπους μάντευε ότι το Αρχηγείο είχε δώσει την πληροφορία στον Τύπο ή ίσως να ήταν κάποιος από την Ομάδα. Αυτό το παιχνίδι παιζόταν πάντα μεταξύ των αστυνομικών και των δημοσιογράφων. Ναι, οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να γίνουν πολύ ενοχλητικοί, αλλά επίσης ήταν και απείρως χρήσιμοι ως μέσα μετάδοσης ειδήσεων. Τον έθλιβε το γεγονός ότι τόσο πολλά πράγματα, τώρα πια, συνέβαιναν στο διαδίκτυο, με κάθε πολεμιστή του πληκτρολογίου να γίνεται ξαφνικά «σχολιαστής» ή «αυθεντία» ή «συλλέκτης ειδήσεων». Υπήρχε έλλειψη ποιοτικού ελέγχου. Οι πάντες πίστευαν ότι είχαν κάτι να πουν και δεν σκόπευαν να κάνουν πίσω. Το κοινό πιθανότατα θεωρούσε ότι ήταν καλύτερα πληροφορημένο από ποτέ. Ήταν, όχι όμως πάντα ως προς την αλήθεια των πραγμάτων.

***

*Ο επιθεωρητής Τζον Ρέμπους, ο παγκοσμίως πλέον γνωστός ήρωας του ιδιοφυούς Ίαν Ράνκιν, τριγυρνά πάντα στην πόλη του το Εδιμβούργο και μεταξύ άλλων καταπιάνεται και με τον τομέα της ενημέρωσης. «Ο Οίκος των Ψεμάτων» είναι επίσης ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο από στοιχεία της σύγχρονης κοινωνίας.

Από την άλλη πάλι, ήταν άραγε τόσο διαφορετικά τα πράγματα όταν ο Ρέμπους βρισκόταν στην ακμή του; Είχε διαρρεύσει πληροφορίες σε δημοσιογράφους, τους τροφοδοτούσε με ψέματα και μισές αλήθειες όταν ήλπιζε να προκαλέσει αναστάτωση σε μια συγκεκριμένη σφηκοφωλιά ή να ταράξει έναν ύποπτο ή κάποιο μάρτυρα. Είχε «φυτέψει» ιστορίες και είχε καταπνίξει άλλες. Με τα αυτιά μιας χούφτας δημοσιογράφων μπορούσες να ελέγξεις μια ιστορία ή τουλάχιστον να έχεις μια πολύ καλή ευκαιρία να τη διαμορφώσεις όπως ήθελες. Όταν τους έλεγαν ψέματα, τα μέσα μπορεί να έβγαζαν νύχια, αλλά πάντα επέστρεφαν για περισσότερα ψέματα. Τώρα πια οι σχολιαστές σού έλεγαν ψέματα κατάμουτρα, σε τάιζαν μπαρούφες με το κουταλάκι σαν να ήσουν μωρό. Είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο ειδήσεις, σήμαινε ότι όλοι ήθελαν να είναι πρώτοι με μια ιστορία, ακόμα και αν αποδεικνυόταν ότι ήταν μούφα. Δεν πίστευε τίποτα με την πρώτη τώρα πια και απαιτούσε επιβεβαίωση. Δύο πηγές, ίσως ακόμα και τρεις, προτού πιστέψει οτιδήποτε του έλεγε ο εικονικός κόσμος.

Ζ.

 

Τρεις μέρες

*ΤΟ διηγιόταν κεφάτος ο Κ. Ζ.

- Πού χάθηκες μωρή; Σε ψάχναμε παντού.

- Άστα να πάνε, με απήγαγαν δύο άγριοι τύποι, με πήγαν στο βουνό και τρεις μέρες με βίαζαν.

- Μα, δύο μέρες λείπεις...

- Θα πάω και σήμερα.

Ζ.

---------

 

 MPOREI NA HTAN2 11 1 2020

*ΜΠΟΡΕΙ να ήταν στη φρουρά του Καραμανλή, τώρα όμως «μητσοτακοφρουρός» ο Κ. Αργυρόπουλος.

Ζ.

 

---------

 

ENTETALMENOS DHMOTIKOS3 11 1 2020 

*ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ δημοτικός σύμβουλος και σε χρέη καμεραμάν.

Ζ.

 

 

---------

 LIGO PANV APO 11 1 2020

*ΛΙΓΟ πάνω από τον τοίχο της περίφραξης διακρίνονται τα δόντια του φορτωτή. Και πάνω στον φορτωτή βρίσκεται ο προπονητής, των γηπεδούχων φυσικά. Ήταν τιμωρημένος στο κρίσιμο ματς του Δωτιέα Αγιάς με τον Ολυμπιακό Αμπελιάς, πώς αλλιώς θα έδινε οδηγίες. (Ο παλιός όμως βρήκε πεσμένη την κατάσταση στο Τοπικό. Τότε, λέει, με τον φορτωτή θα έσκαβαν τον λάκκο εκείνου που επέβαλε την τιμωρία.)

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass