ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2020 19:01
Και κάνω μία κα-ρα-τεεε και σπάω τον κουμπαρά του ΕΣΠΑ. Ετσι θα χρηματοδοτήσω και την αποκατάσταση της σκηνής του θεάτρου...  ΘΑ. Και κάνω μία κα-ρα-τεεε και σπάω τον κουμπαρά του ΕΣΠΑ. Ετσι θα χρηματοδοτήσω και την αποκατάσταση της σκηνής του θεάτρου... ΘΑ.

Καιρός τινέιτζερ

*ΤΙ ‘ ναι πάλι αυτό το φετινό... Καλοκαιράκι στο μεσοχείμωνο; Οι θερμοκρασίες σταθερά πάνω απ’ το μηδέν ολημερίς, για την ακρίβεια ολονυχτίς και το απομεσήμερο ξεκάθαρα τινέιτζερ, στα δεκάξι, στα δεκαεφτά και δεκαοχτώ, fifteen και άνω για περισσότερο από μια βδομάδα. Απίστευτο;

Ζ.

 

Η πιο...

*ΕΝ τω μεταξύ κοντεύει κι ο Φλεβάρης. Μαζί του όπως πάντα και η πιο ερωτική μέρα του χρόνου. Η Τσικνοπέμπτη.

Ζ.

 

Πήρε φωτιά

*ΤΟ θέμα είχε φουντώσει απ’ το πρωί και στη Λάρισα. Ακόμα και γυναίκες είχαν εμπλακεί.

- Δεν με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο αλλά Je Suis ΠΑΟΚ.

- Moi aussi.

***

*ΓΑΛΛΙΚΑ αυτές, ο άλλος που έβλεπε τι θα γινόταν το γύρισε στα λατινικά.

-Όπως λένε κι οι δικηγόροι, dura lex, μείον έξι.

***

*ΚΑΙ τι δεν ακούστηκε.

- Ισχύει ότι ο Μητσοτάκης αντάλλαξε τον ΠΑΟΚ με τις συντάξεις; (Κινούνταν στη νεοδημοκρατική λογική ότι ο Τσίπρας έχει ανταλλάξει τις Πρέσπες με το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ.)

***

*- ΣΤΗ Football League επιτρέπεται η πολυιδιοκτησία ή θα τους ρίξουν και από τη Β’ Εθνική;

Ο Χ. Α. συνεισέφερε:

- Με προορισμούς του ‘’Savvidis travel’’ για την επόμενη σεζόν: Ξάνθη, Τρίκαλα, Βέροια, Καβάλα, Ιεράπετρα, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω, Θεσπρωτός, Καλαμάτα, Τρίγλια.

***

*- ΑΝ τελικά χωρίσουν οι παοκτζήδες την Ελλάδα στα δύο, εκεί κάπου στα Τέμπη, τουλάχιστον να βρεθεί φόρμουλα ώστε να μείνουν εκτός Πλαταμώνας- Παντελεήμονας- Λεπτοκαρυά, να πηγαίνουμε για μπάνια το καλοκαίρι.

***

*-ΤΑ παόκια θα προλάβουν και τους αγρότες, θα κλείσουν αυτοί τα Τέμπη φέτος.

-Αν κόψουν την Ελλάδα στα δύο, μήπως να επωφεληθούμε οι Λαρισαίοι στην παραμεθόριο; Να διακηρύξουμε την αυτονομία μας...

***

*- ΩΣ στενός φίλος του Λευτέρη Αυγενάκη, ο Χρ. Καπετάνος μπορεί να εκδώσει ανακοίνωση της γαλάζιας Νομαρχιακής κατά του ΠΑΟΚ;

-Μια συνάντηση ΝΟΔΕ με ΠΑΕ ΑΕΛ μπορεί να γίνει πάντως...

Ζ.

 

Λευκό

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Δαούλας, από την κοινή θέση των δημοτικών συμβούλων της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» στο ψήφισμα για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας –ΗΠΑ, που κατέθεσε ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ. Σούλτης, στη χθεσινή ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ψήφισε λευκό και το επιχείρημά του ήταν ότι θεωρεί αδιανόητο πως για ένα τέτοιο σημαντικό θέμα δεν υπάρχει κοινή θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ωρα

ΕΝΣΤΑΣΗ για τη μεσημεριανή ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου. Ζήτησε να μην ξαναγίνει συνεδρίαση μεσημέρι εκτός κι αν υπάρχει επείγον θέμα, καθώς όπως τόνισε, είναι δύσκολο να ανταποκριθούν τέτοια ώρα οι δημοτικοί σύμβουλοι που εργάζονται.

Διαμήνυσε μάλιστα, ότι αν στο μέλλον ξανακληθεί για μεσημεριανή συνεδρίαση, τότε δεν θα ανταποκριθεί κανένας σύμβουλος της παράταξής της.

 

Εμπλοκές Υγείας

*- ΟΙ Κινέζοι έφτιαξαν νοσοκομείο για τον κοροναϊό μέσα σε δέκα μέρες, ε;

Κάτι ήθελε να πει ο πονηρός Λαρισαίος. Το ξεφούρνισε αμέσως.

-Διοικητή βρήκαν;

***

*ΟΛΑ τελικά στη Θεσσαλία συμβαίνουν;

Ξεκίνησε με τον υπερήλικο Κ. Πατέρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, ο οποίος αντάλλαξε τη θέση του διοικητή με ένα τσουβάλι ψήφους αλλά τον έφυγαν νωρίς.

Τώρα ο Χαρ. Μπαλής την κοπάνησε απ’ το ‘’Κουτλιμπάνειο’’ με το που ανέλαβε. Ενώ κι ο Φ. Σερέτης με την ταξιδιωτική εμπλοκή στην ΥΠΕ κι αυτός στη Θεσσαλία διοικεί.

***

*ΕΙΧΕ να απαντήσει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ στην καταγγελία του Π. Πολάκη για τις πολλές μετακινήσεις του. Ωστόσο η δημοσιοποίηση ήταν αρκετή να του προκύψει το προσωνύμιο ‘’Φιλέας Φογκ’’.

Αφού απάντησε ο Φ. Σερέτης και με αγωγή κατά του πρώην υπουργού, θα τα βρουν τώρα ερευνώντας οι εισαγγελείς. Ωστόσο ο διοικητής ΥΠΕ λέει ότι δικαιούνται 60 εκτός έδρας τη χρονιά.

Κι ότι ο προκάτοχός του κομαντάντε Νέστορ έκανε τις 30 στο πρώτο επτάμηνο, μέχρι να παραιτηθεί, ανά τα όρη και τα λαγκάδια Θεσσαλίας και Στερεάς, ενώ ο ίδιος άλλες 27 στο τελευταίο τρίμηνο που ανέλαβε. Ε, ήταν και καινούργιος έπρεπε να τρέξει να δει κατά τόπους.

-Λογικά, δεν θα έχει χρεωμένη διανυκτέρευση για το Νοσοκομείο Λαμίας, όπου βρίσκεται το σπίτι του, είπε το πειραχτήρι. Ούτε για επίσκεψη σε Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων κλπ.

***

*- ΟΥΤΕ θα πήγε παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Ζαγορά οικογενειακώς...

Αυτό ήταν καρφί. Διότι δεν μπορεί να έκανε Πρωτοχρονιά μονάχος του ο άνθρωπος. Ποια θα τον ανεχόταν να τρέχει ακόμη και κείνη τη μέρα στη δουλειά.

Πάντως εκείνοι που τράβηξαν ζόρι θα ήταν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Που τους προέκυψε έφοδος του διοικητή ΥΠΕ βράδυ Πρωτοχρονιάς. Ωραίο ρεβεγιόν.

-Εντάξει, είπαμε να το προσέξουν το Κ. Υ. αλλά όχι και τόσο πολύ...

Ζ.

 

Μίλησε

*ΜΕΤΑ το τάκλιν Ζαγοράκη, άρχισαν να τον απαξιώνουν, πρώτοι και καλύτεροι εκείνοι που πριν λίγους μήνες τον είχαν ψηφίσει. Και Λαρισαίοι.

- Σε τόσο κρίσιμη περίοδο, σκέφτεσαι να φύγει ο Ζαγοράκης απ’ την Ευρωβουλή;

Είχε δώσει όμως κι αυτός δικαιώματα. Μετά από τόσα χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο κατάφερε να αρθρώσει πέντε λέξεις.

***

*- ΚΑΤΙ είπε και τον διέγραψαν αμέσως. Ξαναμιλάει τώρα αυτός; Ποτέ...

- Και μετά κατηγορούν τον Αλέξη Γεωργούλη... Ο Λαρισαίος ηθοποιός έχει στο Στρασβούργο μόλις ένα εξάμηνο. Ο ποδοσφαιριστής είναι άλλα πέντε χρόνια παραπάνω.

Ζ.

 

Χώροι θανάτου

ΤΟ ΚΚΕ αποτέλεσε ένα από τα ελάχιστα κόμματα αν όχι το μοναδικό που διαφώνησε με τη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) ναρκωτικών που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με το σημερινό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να περνά ρύθμιση για δημιουργία τέτοιων χώρων υπό τους ΟΤΑ.

Οι ΧΕΧ κατά τους κυβερνώντες υποτίθεται θα λειτουργούν σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, υπό ασφαλέστερες και πιο υγιεινές συνθήκες.

Με τους διαφωνούντες να αντιπροτείνουν ότι πρόκειται για «χώρους εποπτευόμενων θανάτων» που «δεν διαμορφώνουν κίνητρο για αποθεραπεία αλλά ενισχύουν την τοξικοεξάρτηση». Επίσης οι ΧΕΧ θα διεμβολίσουν τα στεγνά προγράμματα που έχουν όντως αποτελέσματα.

Με τη διάταξη Χρυσοχοΐδη διαφώνησε η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, δηλώνοντας δημοσίως πως θα την καταψηφίσει. Κάποιοι έσπευσαν να διαπιστώσουν «ρήγμα» στην κυβερνητική πλειοψηφία και άλλες τέτοιες αρλούμπες για ένα εξόχως σοβαρό θέμα, που αν δεν διαφωνούσαν, ΚΚΕ και Γιαννάκου, θα περνούσε στα μουλωχτά. Πιάτσες θανάτου με τη διαφορά ότι το πάτωμα θα είναι καθαρό, όχι γεμάτο σύριγγες δηλαδή...

Β.Κ.

 

Λογοπαίζοντας

*ΕΠΑΙΖΑΝ με τις λέξεις χθες οι Λαρισαίοι φοιτητές.

- Έχει γενέθλια σήμερα ο πατέρας μου...

- Α ναι; Τι θα του πάρεις;

- Αν όλα πάνε καλά κάνα πενηντάευρο.

***

- ΠΑΩ ν’ αλλάξω το μωρό.

- Άντε μπράβο, ένα πιο ήσυχο να πάρεις.

***

*- ΤΕΛΙΚΑ θα έρθεις;

- Όχι, έχω κανονίσει.

- Τι κανόνισες;

- Να μην έρθω.

Ζ.

 

Δεν εκβιάζεται...

*ΤΑ γεγονότα έτρεχαν εν τω μεταξύ.

- Ο πρωθυπουργός είδε τον νόμο στο VAR και τον άλλαξε.

-Όπως καταλάβατε προέκυψε ΚουληΤούμπα.

***

*«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» διεμήνυσε ο Στέλιος Πέτσας ανακοινώνοντας την απομάκρυνση του ευρωβουλευτή της ΝΔ. Ταυτόχρονα πληροφορούσε ότι θα αλλάξει ο νόμος ώστε να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και «να μην κοπεί η Ελλάδα στα δύο», όπως απειλούσαν οι οπαδοί του.

Ωστόσο αμέσως πήρε φωτιά η ‘’Θύρα 7’’. «Αν τολμήσετε να κάνετε παρέμβαση για να καλύψετε το σκάνδαλο και να μην πληρώσουν οι ένοχοι θα αναγκαστείτε να φύγετε από την Ελλάδα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα στη χώρα». (Και καλά ξεμπερδέματα...)

Ζ.

 

Απ’ ντγκίνα

*- ΝΑ μη σας κουρουϊδέβν ένας κι άλλους...

Τις πληροφορίες έχει η Artista απγκαρδίτσα.

- Άϊ μαρή, απ’ ήρθι αυτήν πανούκλα απ’ ντγκίνα, απ’ τα φίδγια κι απ’ τσ’ νυχτιρίδις. Απ’ του κουζινάκ’ι τσ’ Σουτήρους ξικίντσι δλεια. Δεν τού ‘δατι, για τούτου κι δεν ξέρτι. (Μην πείτι σας είπα γω. Μη φτάσν στ’ αυτχιά τς κι πχοιος ν’ ακούει...)

Ζ.

 

Ως πότε;

*ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία μετά από πέντε κι ένα έξι χρόνια για την παρούσα δημοτική αρχή της Λάρισας, για το πολύ σοβαρό πρόβλημα των τρένων μέσα στην πόλη. Καμαρώνουν και μόνοι τους «με επιμονή καταφέραμε να ανοίξει μια μεγάλη και ουσιαστική συζήτηση...». Ήτοι σε κουβέντα νε βρισκόμαστε. Σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης άλλος χαβάς στα όργανα της Αθήνας. Μα και σε κάθε ανασχηματισμό και αντικατάσταση υπουργού. Πώς μπορεί να ζορίσει μια πόλη, που τη διασχίζει η σιδηροδρομική γραμμή, τον ΟΣΕ και την κυβέρνηση ώστε να επικρατήσει η κοινή λογική; Πάντως, όχι περιμένοντας πότε θα δεήσουν...

Ζ.

 

Απαύγασμα

*«ΛΟΓΙΑ μεγάλων ανδρών» και γυναικών βεβαίως, θα μπορούσε να ονομαστεί η καταγραφή φράσεων ομιλητών στο Αναπτυξιακό Forum της Λάρισας. Ο Γ. Μ. καθόταν μπροστά, άκουγε προσεκτικά και ανέδειξε μεταξύ άλλων κάποιες φράσεις .

***

*ΛΙΝΑ Μενδώνη: Τα πράγματα είναι απλά: Ικανοποιούμαι εύκολα με το καλύτερο...

***

*ΚΩΣΤΑΣ Καραμανλής: Γιατί ό,τι χτίζεται με κόπο είναι ισχυρό.

***

*ΔΟΜΝΑ Μιχαηλίδου: Η νοοτροπία είναι ένα μικρό πράγμα, που κάνει μεγάλη διαφορά...

***

*ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Σχοινάς: Τα προς το ζην τα κερδίζεις από αυτά που παίρνεις. Τη ζωή, όμως, την κερδίζεις από αυτά που δίνεις.

***

*ΣΟΦΙΑ Ζαχαράκη: Επιτυχία σημαίνει να προσπαθείς ξανά και ξανά όσες φορές χρειαστεί, δίχως να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.

***

*ΚΩΣΤΑΣ Τσιάρας: Το να βελτιώνεσαι, σημαίνει να αλλάζεις. Το να φτάνεις κοντά στο τέλειο, σημαίνει το να αλλάζεις συχνά.

***

*ΜΑΚΗΣ Βορίδης: Ποτέ δεν θα φτάσεις στο στόχο σου αν σταματάς να ρίξεις πέτρα σε κάθε σκυλί που γαβγίζει.

Ζ.

 

Ξεχρεώνουμε

*Η πρόταση έπεσε χθες από Λαρισαίο μικρομεσαίο.

-Να μπουν οι Τούρκοι χάκερς στο Taxisnet και να τα σβήσουν όλα.

Ζ.

 

Καταγγέλλει

επίθεση

*ΟΤΙ υπέστη μπούλινγκ από συνδικαλιστές φαρμακοποιούς στην έξοδο του Αναπτυξιακού Φόρουμ καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ και του ‘’Animus’’.

Είχε ολοκληρωθεί η συνεδρία όπου μίλησε και ο Αχιλλέας Νταβέλης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και για «τον προνομιακό τρόπο πληρωμής των φαρμακοποιών» καθότι λέει οι υπόλοιποι πάροχοι Υγείας πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ με εκκαθάριση τιμολογίων, εκτός από τους φαρμακοποιούς που εξοφλούνται με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο.

Εκτίμησε ότι έτσι από τα 2 δισ. που είναι η ετήσια δαπάνη φαρμάκου, προκύπτει συνολικά «απώλεια περί το 10% στη δυνατότητα περιστολής της δαπάνης, επί της συνολικής πληρωτέας αξίας».

Και τα 200 εκατομμύρια είναι πάρα πολλά λεφτά. Αυτό δεν χρειαζόταν να το πει, το αντιλαμβάνονται όλοι. (Εφόσον έτσι είναι τα πράγματα.)

***

*ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ λέει από την αίθουσα του συνεδρίου δέχτηκε προπηλακισμό από μέλη των προεδρείων και του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών, του στυλ «ποιος είσαι συ που θα τα βάλεις με τον κλάδο...» κι άλλα τέτοια. Κάνει λόγο για έντονη και υβριστική λεκτική επίθεση. «Το θράσος περισσεύει όταν οι συντεχνίες υπερασπίζονται τα κεκτημένα τους», έλεγε χαρακτηριστικά χθες ο Αχ. Νταβέλης. Επισημαίνοντας ότι «μέσα στην αίθουσα, όπου ήταν παρόντες, δεν παρενέβη κανείς τους, ήταν κι ο υπουργός να τους ακούσει».

Ζ.

 

Ακαθαρσίες

ΤΗΝ αδιαφορία πολλών ιδιοκτητών σκύλων να μαζέψουν τα περιττώματα του σκύλου τους, καταγγέλλει αναγνώστρια στην «Ε», τονίζοντας ότι η κατάσταση στα πεζοδρόμια Ιουστινιανού μέχρι και Παναγούλη είναι αφόρητη. «Είναι φιλόζωοι αλλά τις ακαθαρσίες των σκυλιών τους δεν ενδιαφέρονται να τις μαζέψουν.

Αποκρουστικό θέαμα και επικίνδυνο για την υγεία μας» αναφέρει.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Υπάρχουν κανόνες και οι ιδιοκτήτες ζώων οφείλουν να τους τηρούν.

Ν.Π.

 

Λάσπες

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ κάτοικος της συνοικίας Φιλιππούπολης καταγγέλλει ότι η κατάσταση στο οικόπεδο πλησίον του 25ου Δημοτικού Σχολείου δεν είναι και η καλύτερη. «Είναι αναξιοποίητο, τον χειμώνα μέσα στις λάσπες, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ και τώρα τελευταία έκαναν και την εμφάνισή τους οικοδομικά υλικά. Η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα παρότι έχουμε κάνει επανειλημμένα καταγγελίες » τονίζει.

Ν.Π.

 

Καίρια ερώτηση

*ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ Λαρισαίος χθες το πρωί στον φούρνο.

-Τι κουλούρι είναι αυτό παρακαλώ;

-Τυροκούλουρο.

-Και τι έχει μέσα;

-Μμμ... Καβουροσαλάτα;

Ζ.

 

-------------

 KYRIE YPOYRGE KYRIE EISAGGELEY2

*- ΚΥΡΙΕ υπουργέ, κύριε εισαγγελεύ... (Η πρόεδρος των δικηγόρων αγορεύουσα επί των δικηγορικών.)

Ζ.

 

 

-------------

 ME TAKT ASFALTOSTRVNEI3

*ΜΕ τακτ ασφαλτοστρώνει η Δημαρχία, να μην επηρεάσει την καθημερινότητα των κατοίκων.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass