Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμαρχοι

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2014 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:07
* ΕΝΤΑΣΗ χθες στο ΔΣ της ΚΕΔΕ με ομάδα απολυμένων σχολικών φυλάκων να φωνάζει συνθήματα επικρίνοντας τους δημάρχους ότι δεν τους στήριξαν όσο θα έπρεπε στον αγώνα τους.
«Μια 24ωρη κινητοποίηση κάνατε, μια ντουφεκιά», σχολίασε κάποιος σχολικός φύλακας.
Οπότε παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της προσκείμενης στο ΣΥΡΙΖΑ παράταξης Σπύρος Τζόκας, ο οποίος είναι και επικεφαλής – συντονιστής του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, ενώ εξελέγη αντιπεριφερειάρχης με τη Ρένα Δούρου, υπενθύμισε υπό τα θερμά χειροκροτήματα των σχολικών φυλάκων την πρόταση που είχε καταθέσει για παραιτήσεις των δημάρχων εφ’ όσον γίνονταν (όπως και έγιναν τελικά) απολύσεις στους ΟΤΑ.
 * * *
* ΤΟΤΕ, σχολίαζαν δήμαρχοι, η πρόταση του Σπ. Τζόκα είχε γίνει τρόπον τινά «εκ του ασφαλούς» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε ένα προσκείμενο σ’ αυτόν δήμαρχο – ούτε και περιφερειάρχη.
Από την 1η Σεπτεμβρίου, όμως, που αναλαμβάνουν οι νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές, τα πράγματα αλλάζουν ριζικά καθώς οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση είναι αισθητά αναβαθμισμένες.
Προσκείμενοι ή υποστηριχθέντες (επίσημα ή ανεπίσημα) από το ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο περιφερειάρχες και αρκετοί δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων και ο Απ. Καλογιάννης στη Λάρισα καθώς και ο Π. Σαρχώσης στον Τύρναβο.
* * *
* ΚΑΙ το ερώτημα προκύπτει αυτόματα: Αν, μετά την 1η Σεπτεμβρίου, γίνουν νέες απολύσεις στους ΟΤΑ ή προωθηθούν νέα μέτρα όπως καινούργιες περικοπές στη χρηματοδότησή τους, ποιο τρόπο αντίδρασης στους δημάρχους και περιφερειάρχες (εκτός φυσικά από ανακοινώσεις και συναντήσεις) θα συστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Θα προτείνει και πάλι να παραιτηθούν; Κι αν δεν το δεχθούν οι υπόλοιποι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, τι θα συστήσει ή τι θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ αυτούς τους οποίους στήριξε;
Αλλά και οι ίδιοι τι θα κάνουν, πώς θα το διαχειρισθούν; (θα είναι από πλευρές ενδιαφέρουσα η νέα θητεία που ξεκινά το Σεπτέμβριο για την αυτοδιοίκηση).
ΜΑΚ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass