ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2020 18:08
Τακτικός προσκυνητής στο Άγιο Όρος ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, όμως αυτή τη φορά ήταν διαφορετική, καθώς τον Λαρισαίο βουλευτή συνόδευαν οι γιοι του, Παντελής και Νίκος. Με αφετηρία την Ιερά Μονή Δοχειαρίου επισκέφθηκαν την επιβλητική Σιμωνόπετρα -απ’ όπου και η φωτ. με τον π. Ιουστίνο- και το Πρωτάτο στις Καρυές, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα του Άξιον Εστί. Τακτικός προσκυνητής στο Άγιο Όρος ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, όμως αυτή τη φορά ήταν διαφορετική, καθώς τον Λαρισαίο βουλευτή συνόδευαν οι γιοι του, Παντελής και Νίκος. Με αφετηρία την Ιερά Μονή Δοχειαρίου επισκέφθηκαν την επιβλητική Σιμωνόπετρα -απ’ όπου και η φωτ. με τον π. Ιουστίνο- και το Πρωτάτο στις Καρυές, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα του Άξιον Εστί.

Ο «κύριος» 72 δισ. ευρώ
ΩΔΙΝΕΝ όρος και έτεκεν Σκυλακάκη...


Τελικά δεν ήταν ανασχηματισμός, ούτε καν διορθωτικές κινήσεις. Περί απλών προσθηκών πρόκειται στο κυβερνητικό σχήμα. Κάποιοι θα μιλήσουν για ενίσχυση. Ας είναι...
Η ουσιαστικότερη δε είναι αυτή που είχε από καιρό αναγγελθεί: η αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, για να διαχειριστεί δηλαδή το πακέτο των 72 δισ. ευρώ.
Με στενούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη (διετέλεσε σύμβουλος και λογογράφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δημοτικός σύμβουλος και ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ. με τη Ντόρα Μπακογιάννη), διεγράφη το 2010 από τη ΝΔ, πήγε στον Στέφανο Μάνο και τη «Δράση» και επέστρεψε στο κυβερνόν κόμμα με τη συνεργασία των δύο σχηματισμών.
Αναβαθμίστηκε ο Ν. Παπαθανάσης σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ενώ νέοι υφυπουργοί τοποθετήθηκαν οι κ. Παν. Τσακλόγου (στο Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης), Ζωή Ράπτη (στο Υγείας για θέματα Ψυχικής Υγείας) και Νικ. Ταγαράς (στο Περιβάλλοντος).
Κρυφούς πόθους λέγεται ότι εξέφραζε και Λαρισαίος, αλλά...
Δ.Χ.

Σωτήρης
ΚΙ όμως ανασχηματισμός υπήρξε και μάλιστα με περιεχόμενο.
Ποιος Σκυλακάκης και ποιος Παπαθανάσης. Επέστρεψε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Ήδη αισθάνομαι καλύτερα...
Δ.Χ.

Δεσμεύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ η συνέντευξη του δημάρχου Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου στο χθεσινό φύλλο της «Ε», ως προς τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, για λύση στο υδρευτικό της πόλης. Αρκετοί έδειξαν την ικανοποίησή τους για τη συνέχιση της συγκεκριμένης δέσμευσης, πολλοί όμως ήταν και αυτοί που εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το έργο, που θα αλλάξει ουσιαστικά τη ζωή των Φαρσαλινών, αναφέροντας ότι, ναι μεν θα είναι καλό για τον τόπο, δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά χρειάζεται πολλά χρήματα για να υλοποιηθεί με αποτέλεσμα να μην περιμένουν και πολλά, καθώς εξαρτάται και από τη βούληση της εκάστοτε Κυβέρνησης. Ο χρόνος θα δείξει για το ποιος έχει δίκιο...
Γ.Γ.

Θέσεις
ΟΣΟΝ αφορά στην αλλαγή των προσώπων στις θέσεις αντιδημάρχων και Οργανισμών του Δήμου Φαρσάλων, ξεκίνησε από χθες η παραφιλολογία, για το ποιοι θα είναι οι "εκλεκτοί" και ποιοι θα αντικατασταθούν. Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά, έχει όλο τον Αύγουστο να το σκεφτεί ο δήμαρχος, δεν έχει και παζάρι φέτος στα Φάρσαλα, θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του.
Γ.Γ.

Άνθρακες
ΗΤΑΝ μέρες τώρα που το «καρμπόν» πολιτικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με... έγκυρες πηγές, ανεβοκατέβαζε υπουργούς και υφυπουργούς. Αναρίθμητα δημοσιεύματα για τη νέα σύνθεση όταν ο πρωθυπουργός διόρθωνε, σημειώνοντας πως δεν είναι σωστό να λέμε ανασχηματισμός αλλά ότι πρόκειται για «λειτουργικές βελτιώσεις».
Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός για όλους όσοι περίμεναν ανασχηματισμό. Το παράδοξο είναι πως η κυβέρνηση της ΝΔ πιστεύει πως όλα τα έχει καλά καμωμένα. Εξίσου παράδοξη είναι η κριτική ΣΥΡΙΖΑ πως ο πρωθυπουργός «ούτε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του» δεν μπορεί να κάνει. Λες και η κυβέρνηση θα δώσει λόγο στην αντιπολίτευση, για το ποιες αλλαγές θα κάνει στο κυβερνητικό σχήμα.
Τα πρόσωπα μπορεί να αλλάξουν ή μπορεί να παραμείνουν τα ίδια, είναι αδιάφορο. Όπως αποδείχθηκε και χωρίς νόημα η παραφιλολογία των ημερών. Αλλαγή πολιτικής δεν θα υπάρξει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο...
Β.Κ.

Ευελιξία
-ΔΗΛΑΔΗ αναβαθμίστηκαν, 2 υφυπουργοί και τοποθετήθηκαν 3 καινούριοι χωρίς να φύγει κανένας.
-Μικρό ευέλικτο σχήμα είπαμε...
- Ούτε ο Μαρκαριάν στον Παναθηναϊκό δεν έκανε τέτοιες αλλαγές.
Γ.Γ.

Πρόσωπα
"ΑΝ μας ξαναδείτε τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά"...είχαν αναφέρει Τσιόδρας-Χαρδαλιάς στην τελευταία από κοινού εμφάνιση. Μάλλον δεν κερδάμε με τον ιό.
Θα χρειαστεί ανανέωση προσώπων, μόνο με Τσιόδρα-Χαρδαλιά θα κουράσει η νέα σεζόν, σχολίαζε Φαρσαλινός θαμώνας στο καφενείο.
Γ.Γ.

Μοδάτες
ΤΟ νέο trend στα αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι οι μάσκες. Τώρα που έγιναν και υποχρεωτικές παντού. Οι κυρίες όμως το έχουν πιάσει το νόημα, μπορεί να αναγκάζονται να κρύψουν το πρόσωπά τους αλλά δεν χρειάζεται να το κάνουν άχαρα. Οπότε οι μάσκες που κυκλοφορούν στα γυναικεία κυρίως πρόσωπα είναι όλων των χρωμάτων και σχεδίων. Μάλιστα κάποιες τις ταιριάζουν και με ασορτί καπέλα. Έτσι είναι η μόδα μπορεί και πάει παντού.
Ν.Π.

Λείπουν...
ΜΕΙΩΜΕΝΗ η κίνηση χθες στη λαϊκή αγορά των Φαρσάλων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Κενές θέσεις εμπόρων, μειωμένος και ο κόσμος. Το ξέρουν καλά οι έμποροι της λαϊκής ντόπιοι και ξένοι, ότι πολλοί Φαρσαλινοί αυτή την περίοδο επιλέγουν να παραθερίσουν σε θάλασσες κυρίως της Λάρισας, της Μαγνησίας και της Πιερίας, υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις που επιλέγουν ένα από τα πανέμορφα νησιά μας, είναι όμως φέτος η εξαίρεση στον κανόνα, το κορονο- καλοκαίρι τους έχει περιορίσει προς αυτά. Αντιθέτως, αυξημένη παρατηρείται η κίνηση προς τα βουνά των Αγράφων, και των Τρικάλων, κυρίως του Ασπροποτάμου. Αγία Παρασκευή (Τζούρτζια), Ανθούσα (Λιπινίτσα) και Χαλίκι, μόνο γνωστούς συναντάς αυτή την εποχή, που προτιμούν τη δροσιά του πλατάνου και τον ορεινό τουρισμό. Μία ιδέα είναι όλα, μάλλον δεν αντέχουν τη ζέστη και στις υψηλές θερμοκρασίες ρίχνουν και μια βουτιά στα παγωμένα νερά του Αχελώου, άμα δουν τα δύσκολα με το θερμόμετρο υδραργύρου. Υπάρχουν όμως και οι αγρότες που κρατάνε Θερμοπύλες στην πόλη και στα χωριά περιμένοντας, και αυτοί τη σειρά τους εκεί κοντά στα τέλη του Αυγούστου, με το επίσημο τέλος των ποτισμάτων, να αποδράσουν για λίγες ημέρες.
Γ.Γ.

Δαφέρμος
*ΦΙΡΜΑ ο Δαφέρμος. Το μέλος του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είχε τα γενέθλιά του λοιπόν ο Θοδωρής και οι συνταξιδιώτες του, στο πλοίο της επιστροφής από την Αλόννησο, αποφάσισαν να του κάνουν μια έκπληξη με τούρτα. Και φυσικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπεσε τσουνάμι από... ευχές με το αντίστοιχο βίντεο.
Κ.Γ.

Κατασκήνωση
ΦΕΤΟΣ το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» μπορεί να υλοποιείται για μικρότερο χρονικό διάστημα και μικρότερο αριθμό παιδιών, όμως το πρόγραμμα δράσεών του δεν περικόπηκε στο ελάχιστο και προσαρμόστηκε και στα νέα δεδομένα του κορονοϊού. Τα παιδιά που συμμετέχουν κάνουν μαθήματα κολύμβησης, μαγειρικής, ρομποτικής, σκακιού και σε κάθε επίσκεψη που κάνουν φορούν όλα υποχρεωτικά μάσκα. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, αλλά η πειθαρχία που επιδεικνύουν σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι αξιέπαινη. Καμιά φορά τα παιδιά δίνουν μαθήματα στους μεγάλους.
Ν.Π.

Γάμοι
ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ η ανησυχία για νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία συνδέονται με γάμους, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία της λήψης του μέτρου με το οποίο τέθηκε όριο 100 ατόμων σε θρησκευτικές τελετές και δεξιώσεις που συνδέονται με αυτές. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά από μέλλουσες νύφες του Σεπτεμβρίου που φοβούνται μήπως δεν προλάβουν να κάνουν τον γάμο τους ή πώς να περιορίσουν αριθμητικά τους καλεσμένους. Πάντως κάποιες βρήκαν τη λύση. «Εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε δύο δεξιώσεις. Μία την μία μέρα και μία την επομένη. Έτσι κανέναν δεν θα βγάλουμε εκτός και δεν θα έχουμε παρεξηγήσεις» έγραφε χθες κάποια στο Facebook. Λίγο τραβηγμένο αλλά τι να πει κανείς. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Ν.Π.

Περί γάμων
-ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σας έχετε βιβλία για ανύπαντρες;
-Βεβαίως κυρία μου.
-Πού μπορώ να βρω;
-Στο ράφι.
Γ.Γ.

Γιατί ματαιώθηκε
ΣΤΟ θέμα της ματαίωσης της προγραμματισμένης εκδήλωσης για το Υποβρύχιο Μουσείο της Αλοννήσου, αναφέρεται δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα σ΄αυτό αναγράφονται τα εξής:
«Η προγραμματισμένη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το απόγευμα του Σαββάτου 1-8-2020 στο Πατητήρι της Αλοννήσου επίσημη εκδήλωση με αφορμή την απόδοση του Υποβρυχίου Μουσείου της Περιστέρας, ματαιώθηκε, με δεδομένο τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κοινού. Στο πλαίσιο αυτό, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ομιλίες της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και του δημάρχου Αλοννήσου Π. Βαφίνη, ούτε αναγνώστηκαν οι χαιρετισμοί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και δεκάδων κυβερνητικών στελεχών και δημάρχων. Ευχαριστούμε όλους όσοι απέστειλαν χαιρετισμό στην εκδήλωση.»

Ριζάκης
*ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ όπως πάντα ο Αθανάσιος Ριζάκης. Στα 94 του χρόνια και με αναπηρία από τον πόλεμο ξέρει από κακουχίες. Καταλαβαίνει και τις δυσκολίες της καθημερινότητας για όλους τους εργαζόμενους. Διευκρινίζει πως σχεδόν όλοι οι οδηγοί του Αστικού ΚΤΕΛ είναι επαγγελματίες και πολύ καλά παιδιά. Είναι όμως και μερικοί «ξεχασμένοι». Να σαν κι αυτόν που αν και σήκωσε το χέρι του στη στάση της Φαρσάλων δεν τον είδε και τον προσπέρασε. Μέσα στη ζέστη και φορτωμένος με ψώνια από το σούπερ μάρκετ παρακαλεί ταπεινά να είναι πιο προσεκτικοί. Σίγουρα θα το προσέξουν.
Κ.Γ.

Μεταβολή
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ στους κύκλους των αγροτών με τη μεταβολή του καιρού που προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές σήμερα από τα βορειοδυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Την Πέμπτη παρατηρείται η μεγαλύτερη κακοκαιρία, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μέχρι να εξασθενίσει εντελώς. Ακούγεται από τους παρατηρητές του καιρού, ότι θα πέσουν 50-55 χιλιοστά νερού σε πολλές περιοχές του νομού. Για να δούμε...
Γ.Γ.

Διαχρονικό
*ΑΛΛΟ αέρα έχει δώσει το μπαράκι εκεί στο Διαχρονικό Μουσείο της πόλης. Νιώθεις πως είσαι πραγματικά στην εξοχή και μόλις μια ανάσα από την πόλη. Πνιγμένο μέσα στο πράσινο και με απόλυτη ηρεμία προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να δει και μια άλλη πλευρά της Λάρισας. Είναι και ΚΟΙΣΠΕ πράγμα που κρατάει τις τιμές των προϊόντων προσιτά χαμηλές. Και πίτσα και μπύρες και δροσιά. Τι άλλο να θέλει κάποιος για τα καλοκαιρινά βράδια...
Κ.Γ.

Πρωτομαγιάς
*Η ΠΛΑΤΕΙΑ Πρωτομαγιάς συγκεντρώνει πολλά παράπονα τώρα τελευταία. Πάνε μήνες τώρα που γίνονται έργα και όλα αυτά έχουν επιβαρύνει την κατάσταση για την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων. Συχνά είναι και τα τηλεφωνήματα που δέχεται η «Ε» ειδικά από τους ηλικιωμένους. Ζητούν λίγο φωτισμό τουλάχιστον παραπάνω για να μην πέσουν από τις πλάκες και τα χώματα. Ειδικά η πλευρά που βρίσκεται ανατολικά. Οι τεχνικοί ξέρουν.
Κ.Γ.

Ταμπέλα
* ΚΑΛΕΣ οι παραστάσεις και οι όποιες άλλες εκδηλώσεις στο κάστρο της Βελίκας, αλλά κάποιοι -επισκέπτες κυρίως- δυσκολεύονται να το βρουν και να τις απολαύσουν.
Μια ταμπέλα ίσως, ή ό,τι άλλο θεωρηθεί πρόσφορο, θα ’ταν μια καλή χειρονομία-προσφορά για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.

Απάντηση
- Έχεις ιό;
- Όι
Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass