Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2021 18:00
*ΕΠΕΙΔΗ ο φρέντο πίνεται κρύος. Ζ. *ΕΠΕΙΔΗ ο φρέντο πίνεται κρύος. Ζ.

Πότε ποιο;
*-ΔΕΝ υπάρχει κακός καιρός, υπάρχει κακό ντύσιμο, λένε οι Σκανδιναβοί. Που αν μη τι άλλο ξέρουν από κρύο.


- Σιγά τι μας είπαν, αντέτεινε η καραγκούνα. Ας έρθουν εδώ να ζήσουν καλοκαίρι, να μας πουν τότε τι να φορέσουμε. (Κατά τα άλλα, καλό το χιονάκι, έπεσε και Σαββατοκύριακο, μόνο που αναμένεται ότι θα το παγώσει κι αυτό θα κάνει τα πράγματα δύσκολα).
Ζ.

Ζωντανά
*ΣΕ ζωντανή σύνδεση ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού με έμφαση να υπογραμμίζει πως αυτήν την ώρα... πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού. Γενάρης μήνας, στην καρδιά του χειμώνα να χιονίζει; Σπάνιο πράγμα. Τι κακό που μας βρήκε. Για τη δε δημοσιογραφία μια άλλη φορά...
Β.Κ.

Προστατευτική
*Ο,ΤΙ πρέπει η μάσκα τώρα που καταφτάνουν τα κρύα. Προστατεύει πολύ καλύτερα απ’ το κασκόλ με το οποίο κάποιοι τύλιγαν μύτη και στόμα. Η χρήση της προφυλάσσει πια κι από κρυολογήματα και ιώσεις, άσε πια την εποχική γρίπη, θα πάρει τον απόθαρρό της φέτος. Λογικά και οι ιωσούλες θα περιοριστούν φέτος μεταξύ των παιδιών, που άλλες χρονιές έκαναν θραύση τέτοιο καιρό σε σχολεία και νηπιαγωγεία. (Μάσκα και πάλι μάσκα, θα φορεθεί πολύ και στις φετινές απόκριες. Ίσως και σε συνδυασμό με κουβέρτα).
Ζ.

Διά πάσα νόσο
Η αύξηση του προστίμου για τον κορονοϊό στα 500 ευρώ- όποτε και να εφαρμοστεί - δίνει την εντύπωση πως ο εμπνευστής της απόφασης δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και δη με την πραγματική οικονομία. Σε μια περίοδο όπου η κούραση των πολιτών βαφτίζεται απειθαρχία, ένα πρόστιμο 500 ευρώ είναι πάνω από το μηνιάτικο ενός νέου εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα. Εκτός εάν η απόφαση εντάσσεται στη λογική του εκφοβισμού και της αστυνόμευσης που διακρίνει τη φιλοσοφία της κυβέρνησης. Η οποία παριστάνει πως δεν αντιλαμβάνεται ότι την εφαρμογή υγειονομικών μέτρων δεν μπορεί να την αναθέτει στην αστυνομία. Την οποία αστυνομία τη χρησιμοποιεί διά πάσαν νόσον και... Τώρα θα φτιάξουν και ειδική πανεπιστημιακή αστυνομία με έκτακτες προσλήψεις, οπότε κάτι θα γίνει και... με την ανεργία των νέων. Η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να λύσει το πρόβλημα, όχι η αστυνόμευση η οποία είναι διαφορετικό πράγμα από τη φύλαξη. Χθες ειπώθηκε πως θα φτιάξουν και ειδική αστυνομία για τις τουριστικές περιοχές, τις παραλίες ένα πράγμα, αλλά δεν δώσαμε και πολλή σημασία. Αστυνομοκρατία. Στη μετά-κορονοϊού εποχή θα περπατάμε ελεύθεροι, αλλά θα έχουμε... συνηθίσει στον έλεγχο και στο ερώτημα, πού πάτε;
Β.Κ.

Τώρα είναι
*- ΑΥΤΕΣ τις δέκα μέρες να εκμεταλλευτούμε βρε παιδιά... Ο Λαρισαίος αναφερόταν στην πρωθυπουργική εξαγγελία για διατήρηση του προστίμου στα 300 ευρώ για 10 ακόμα μέρες.
- Τώρα είναι ευκαιρία να επωφεληθούμε και να κερδίσουμε.
***
*- ΜΕ εντολή Μητσοτάκη το πρόστιμο παραμένει στα 300 ευρώ και δε γίνεται 500 όπως θα γινόταν με εντολή Μητσοτάκη. Τον Μητσοτάκη άραγε τον ρώτησε;
***
*- ΠΑΝΤΩΣ, εκτίμησε ο Λαρισαίος Χ. Τ., ούτε οι Μόντυ Πάιθονς δε θα μπορούσαν να σκεφτούν την εικόνα με τους βουλευτές που χειροκρότησαν την ίδια μέρα και τις δύο αυτές τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.
Ζ.

Κακές επιδόσεις
*ΤΩΡΑ εκτός από τον αριθμό κρουσμάτων ανακοινώνεται καθημερινώς και αριθμός εμβολιασθέντων ανά περιφέρεια. Η Λάρισα τα πάει καλά στο πρώτο, άσχημα δηλαδή, με τον πρωταθλητισμό του κορονοϊού που κάνει εδώ και καιρό, ενώ φέρεται μεταξύ των υποβιβασθέντων χάλια στο δεύτερο, ελάχιστοι εμβολιασμοί τελευταία. Θολώνει η προοπτική εξόδου απ’ το τούνελ.
***
*ΣΤΟΥΣ καθημερινούς πίνακες στο emvolio.gr η Λάρισα εμφανίζεται με 1.700 εμβόλια συνολικά ως τώρα, αλλά με μόλις 11 προχθές Παρασκευή, 4 εμβόλια την Πέμπτη και 30 την Τετάρτη. Τις ίδιες μέρες οι υπόλοιποι θεσσαλικοί νομοί εμφανίζονται με περίπου μηδενικές επιδόσεις, ενώ συνολικά έχουν 500-600 εμβολιασμούς. Αντιστοίχως όμως Γιάννενα και Ηράκλειο έχουν φτάσει τους 2.500 και 2.300 εμβολιασμούς και τελευταία παρουσιάζονται με 100-200 εμβόλια ημερησίως.
Τι να φταίει άραγε που η Θεσσαλία μένει πίσω; ( Ή επάρκεια εμβολίων δεν έχουν ή διαθέσιμους να εμβολιαστούν δε βρίσκουν, από τις κατηγορίες που έχουν επιλεγεί εννοείται).
Ζ.

Υφυπουργός «super puma»
* Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δικαιώνει τον τίτλο του ...«super puma» που είχε όταν ήταν γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Όπως τα γνωστά ελικόπτερα πετούσαν με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες έτσι και ο ίδιος... Δεν τον φοβίζει ούτε η κακοκαιρία, ούτε ο κορονοϊός και Τρίτη-Τετάρτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλία για να δει από κοντά τα αθλητικά έργα ιδίως σε Καρδίτσα και Φάρσαλα μετά το χτύπημα του «Ιανού».
Πάντως ενόψει των εκλογών των αθλητικών ομοσπονδιών ετοιμάζεται να μετονομαστεί ...σε Cougar, όπως συνέβη και με τα στρατιωτικά ελικόπτερα μετά το 1990.
Σ.Κ.
Τα ίδια και τα ίδια
*«ΣΤΗ συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα...», ο Απ. Καλογιάννης χάρηκε που τα είπε «με στελέχη της κεντρικής διοίκησης του ΟΣΕ στην Αθήνα». Άλλος ένας δήμαρχος της Λάρισας που συζήτησε με την ηγεσία του Οργανισμού που αδιαφορεί για την πόλη εδώ και πολλές δεκαετίες. Άλλη μια συζήτηση του ίδιου δημάρχου, με διαφορετικούς διευθυντές του ΟΣΕ. Το αποτέλεσμα το ίδιο. Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και μια συνάντηση σε κακό κλίμα; Που θα το κάνει τέτοιο η στάση της Λάρισας. Μπας και...
***
*ΑΠΟ τον δήμαρχο ανακοινώθηκε επίσης ότι «ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη δρομολόγηση του έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω ΕΣΠΑ, για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από την πόλη. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του έργου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δήμου Λαρισαίων». Υπάρχει άραγε αντίρρηση από κάποια εκ των δύο πλευρών; Δώρο, που το κοίταζαν στα δόντια; (Πριν από κάμποσα χρονάκια είχαν υποσχεθεί από τον ΟΣΕ στον Απ. Καλογιάννη ότι θα έφτιαχναν το συγκεκριμένο έργο).
***
*ΣΑΝ αστείο μοιάζει η δημοτική ανακοίνωση. «Οι επαφές μεταξύ Δήμου και ομίλου ΟΣΕ θα συνεχιστούν, ενώ σχετικά σύντομα αναμένεται νέα συνάντηση...» και «... θέματα που συμφωνήθηκε να αποτελέσουν αντικείμενο νέων συζητήσεων». Ως πότε θα το ψιλοκουβεντιάζουν; Και γιατί το δέχεται η Λάρισα;             Ζ.
Τρέχοντας
*AΝΟΙΓΕΙ η αγορά, με sms δίωρης διάρκειας και θα τρέχουν οι Λαρισαίες να προλάβουν, όπως οι διαγωνιζόμενες στο «Shopping Star». «Τρέξε Μαρία, έχεις ακόμα 37’ για παπούτσια και αξεσουάρ...». Με τη διαφορά ότι στο μεσημεριανάδικο τους δίνουν και 300 ευρώ για ψώνια απ’ την εκπομπή.
Ζ.

Οι παρακάτω
*ΤΟΥ φταίνε οι υπάλληλοι, ο υπηρεσιακός μηχανισμός, οι τοπικοί προϊστάμενοι... Ο διοικητής του ΕΛΓΑ εντόπισε μύρια όσα σοβαρά προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις και λάθη ένα σωρό, σε Καρδιτσοφάρσαλα με τον «Ιανό», αλλά και με τα χιλιοτραγουδισμένα ΠΣΕΑ του 2017, κ.λπ. Τα αναγνώρισε και δημοσίως τα χάλια του οργανισμού που προΐσταται και κατόπιν τούτου παραμένει απορίας άξιο το πώς ο υπουργός, η κυβέρνηση τον κρατάει στη θέση του. Τώρα πέρασε καιρός, δεν μπορεί να πει ότι φταίνε οι προηγούμενοι, οπότε... Οπότε «βαράμε το σαμάρι». Βέβαια σ’ αυτές τις περιπτώσεις στο ποδόσφαιρο, φεύγει ο προπονητής, διότι δεν μπορεί να απολυθούν όλοι οι παίκτες. Αυτό να ήθελε άραγε να προλάβει ο Α. Λυκουρέντζος διανέμοντας θορυβωδώς τις ευθύνες χαμηλότερα; Να αποφύγει τη μοίρα του προπονητή; (Έχει αλλάξει κι ο υπουργός με τον ανασχηματισμό...).
Ζ.
Εκχώρηση
*ΑΠΟ τα καμάρια της δημαρχίας Λαμπρούλη, που το είχε δημιουργήσει, πρωτοποριακό για την εποχή του, το Αισθητικό Άλσος. Λειτούργησε τότε ως μαγνήτης για τους Λαρισαίους, μικρή εκδρομούλα για οικογένειες, το αναψυκτήριο ήταν κιόλας δημοτική επιχείρηση κι όλα μια χαρά. Από τότε κύλησε πολύ νερό στον παρακείμενο Πηνειό και το Άλσος, αντί να βελτιωθεί, εγκαταλείφθηκε μετά τον προ εικοσαετίας παγετό που είχε βλάψει σημαντικά το πράσινο.
***
*ΑΦΟΥ απέτυχε η προσπάθεια να ενοικιαστεί το αναψυκτήριο σε ιδιώτη, η τωρινή Δημοτική Αρχή έφτασε να σχεδιάζει να εκχωρήσει σε επιχειρηματία ολόκληρο το Πάρκο. Πού να το έκαναν δεξιοί αυτό, θα σηκώνονταν και τα δέντρα να φύγουν. Τώρα οι κεντροαριστεροί υπολογίζουν να αναλάβει ιδιώτης το Αισθητικό Άλσος συνολικά, όχι μόνο την εκμετάλλευση του αναψυκτηρίου. Να φροντίζει και το πράσινο, τη φύλαξη, την αποκατάσταση των φθορών επίσης. Λογικά δεν θα πληρώνει ενοίκιο, μάλλον θα τον χρηματοδοτούν απ’ τον Δήμο. Αν δεν είναι να βάλει εισιτήριο σε όσους θα πηγαίνουν.
Ζ.

Αλλιώς
*ΕΙΧΕ μια άλλη οπτική ο Λαρισαίος, προσέγγιζε διαφορετικά την επικαιρότητα.
- Δυστυχώς τα πράγματα με την πανδημία δεν πάνε καλά. Όλα δείχνουν ότι σύντομα η χώρα θα μπει στο 3ο κύμα πληρωμών των ΜΜΕ.
***
*- ΘΑ μπορούσαν, ενδεχομένως, 2-3 μόνο από τα Ραφάλ να χρησιμοποιηθούν για την τήρηση της τάξης στα πανεπιστήμια;
Ζ.

Τι θα άλλαζε;
*ΣΤΑ πρόθυρα της κατάθλιψης βρίσκεται σύσσωμος ο πληθυσμός του πλανήτη, διαπιστώνοντας πως τελικά, ούτε το 2021 πρόκειται να είναι μία καλή χρονιά, αφού ήδη από τις πρώτες του ημέρες οι αρνητικές ειδήσεις είναι συνεχείς. «Μας είχαν πείσει πως για όλα φταίει το 2020. Περίμενα ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2021, η πανδημία θα λήξει, οι οικονομίες θα φτιάξουν και θα δεχόμαστε μόνο καλά νέα. Αντ’ αυτού, τα κρούσματα παγκοσμίως αυξάνονται και πλέον γίνεται ακόμα μεγαλύτερος χαμός σε πάρα πολλές χώρες. Έχω απογοητευτεί», σχολίαζε κάτοικος του Καναδά αποκλειστικά στο «Κουλούρι», με πολίτη της Ελβετίας να συμπληρώνει: «Θα τολμούσα να πω πως ίσως τελικά να μη φταίει το έτος 2020 για όσα τραβήξαμε, αλλά εντάξει, κάτι τέτοιο είναι αρκετά τραβηγμένο, τι άλλο να ευθύνεται; Πάντως, και το 2021 δε μας τα λέει καθόλου καλά, σε λίγο θα μας πουν ότι και η περιβαλλοντική κρίση θα ενταθεί». Προς το παρόν πάντως, οι ειδικοί παρουσιάζονται επιφυλακτικοί, αλλά και καθησυχαστικοί ταυτόχρονα, διαβεβαιώνοντας πως αν μη τι άλλο, το 2022 θα είναι αναμφίβολα η χρονιά τους.
Ζ.

Πονοκέφαλος
*ΕΙΧΑΝ τα προβλήματά τους, εκτός από όρεξη, οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Θα σου φυλάξω φακές.
- Φύλαξές τες μου καλά όμως βρε μάνα, να μην τις βρω.
***
*- ΤΟ αποφάσισα. Αν δεν περάσει ο πονοκέφαλος με την πίτσα, θα πάρω ντεπόν.
***
*- ΟΛΗ μέρα μόνο δύο πράγματα σκέφτομαι. Πώς να αδυνατίσω και τι να φάω.
Ζ.

Αντιφάσεις
*ΩΣ μίνι συνείδηση της παρατάξεως ο Νίκος Καραχάλιος, παλιό υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού επί Καραμανλή, αποδομεί τον ανασχηματισμό με επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν κατ’ ιδίαν οι ριγμένοι καραμανλικοί βουλευτές. Κατά πρώτον το αντιφατικό: «Αφού όλα πάνε καλά και έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση, τουλάχιστον στην Ευρώπη, γιατί την ανασχηματίζουμε»;
***
*ΜΗΝ μου πείτε γιατί είναι 57 στο σύνολο τα μέλη, ρεκόρ της πολυπληθέστερης κυβέρνησης όλων των εποχών, ενώ εκλεχθήκαμε με σύνθημα το «μικρό και ευέλικτο κράτος», «ένα λειτουργικό και σφικτό σχήμα με συγχωνεύσεις Υπουργείων». Μη με ρωτήσετε ποιος είναι ο ρόλος του «Επιτελικού Κράτους» και ποιοι και πόσοι παρεπιδημούν στο Μαξίμου. Μην αγωνιάτε, όπως τα κομματικά στελέχη της ΝΔ «τι δουλειά έχουν σε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία 22 εξωκοινοβουλευτικοί και μάλιστα μικρής αναγνωρισιμότητας».
***
*ΜΗΝ απορήσετε για την ελλιπή εκπροσώπηση μεγάλων περιφερειών. Μην παραξενευτείτε για την κυβερνητική (ανι)ισορροπία αν δείτε μικρούς σχετικά νομούς να έχουν 2 μέλη στην κυβέρνηση (π.χ. Κόρινθος-Σέρρες) και άλλοι κανέναν. Μην ψάξετε το γιατί οι περισσότεροι αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί έχουν περισσότερες αρμοδιότητες από τους υπουργούς. Μην μπλεχτείτε από τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που θεωρούσε πως οι «αναπληρωτές υπουργοί δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης» και τώρα έχει 5 στο σχήμα. (Τα λένε και στη Λάρισα αυτά, παρασκηνιακώς).
Ζ.

Καταποντισμός
* Ο,ΤΙ σίριαλ παίζει λέει στις 8, πάει καλύτερα από τις ειδήσεις. Φταίει άραγε ο κόσμος ή φταίνε τα κανάλια; Όπως και να έχει πάντως, τα ποσοστά των Δελτίων είναι εξαιρετικά πεσμένα, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Οι ειδήσεις των 8 καταποντίζονται σε θεαματικότητα. Είχαν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και δεν φαινόταν. Μόλις όμως ξεμύτισαν στο OPEN οι «Ράδιο Αρβύλα», που τόλμησαν να κοντράρουν βγαίνοντας στις 8, πήραν αμέσως κεφάλι. Ποιος το περίμενε...
***
*Κι είπε ο Λαρισαίος για την τηλεόραση:
Φιρί φιρί το πάνε να αλλοτριωθούμε από τα ρε-αλητη σόου.

Ζ.

  AGIOS ANTVNIOS CIU

*ΛΙΓΟ θλιμμένος είναι αλήθεια, αλλά έτσι είναι η εποχή μας. Στον Άγιο Αντώνιο ο χιονάθρωπος, που έφτιαξαν συμπολίτες.

 

DENTRO CIU

*ΤΟ δέντρο έκανε την κίνηση ανεξαρτησίας από τις νόρμες του συστήματος.
Ζ.

 

POYLIA CIU

*ΛΟΓΙΚΑ, το πουλάκι δεξιά είναι το θηλυκό.
Ζ.

 

TZOKONTA CIU

*ΒΑΡΕΘΗΚΕ κλεισμένη στο κάδρο η Λίζα κι είπε να βγει για καφέ.
Ζ.

 

XIONI CIU

*E ναι, στα ψηλώματα, το είχε στρώσει από νωρίς και για τα καλά. Όπως το αποτύπωσε
ο Γ.Μπ. και στη Ραψάνη.                                    

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass